Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Akční
  • Drama

Oblíbené filmy (10)

Marketa Lazarová

Marketa Lazarová (1967)

5 hvězdiček je málo. Vláčilovo veledílo smrdí, mrazí, krvácí, proklíná, bojuje a neodpouští stejně jako středověk, který zobrazuje. Film je to vskutku dlouhý a atmosférický. Není možný se na něj koukat jen tak. Je třeba se trochu připravit. Prorazit někomu leb kamenem nebo se vyválet ve sněhu v zajetí kroužkové košile. Vtahující atmosféru filmu plnou sněhu, vlků, stromů a roští doplňují výborní herci v čele s Josefem Kemrem, který exceluje v roli Kozlíka, jemuž leb srostla jen tak halabala, krásnou Magdou Vašáryovou a Františkem Veleckým v roli sveřepého, ale milostivého Mikoláše. Havranovlasá a divošská Alexandra, což je jediná role Pavly Poláškové, výborně kontrastuje s blonďatou Markétou. Miloval jsem knihu, miluji i film. Přidávám se tedy do skupiny lidí, kteří tvrdí, že se jedná o nejlepší dílo Československé kinematografíe.

Svatba Jiřího Káry

Svatba Jiřího Káry (2000)

Ultimátní prcárna pro všechny zasraný kelty. Jedna legandární hláška střídá druhou. Video manuál, kterej ukazuje jak se bořej konvence. Nesmrtelný odkaz největšího hrdiny 21. století, Jiřího Káry a jeho party.

Smrtelné zlo 2

Smrtelné zlo 2 (1987)

Lesní Duch i Armáda Temnot jsou moc fajn podívaný, ale Smrtelný Zlo je překonává. Je značně vtipnější a krvavější než oba díly, Zároveň vládne nepříjemnou atmosférou a několika účinejma lekačkama. Prostě vyprcaná fantasmagorie se znásiluňujícíma stromama a smějícíma se lampama.

Komando

Komando (1985)

HA! Jak se řiká:,,V jednoduchosti je síla'' . Dopíči Komando je úplně geniální. Upocenej Arnold aka John Matrix totálně nakope prdel každýmu, kdo se mu postaví do cesty, aby zachránil svou milovanou dceru. Cca jednou za 20 minut vyžblemtne supr čupr hlášku. Ideální akčňák, kterej měl tak půl stránkovej scénář: unesou ti dceru --> buď super drsnej. Kam se na to hrabe vyprcanej Rambo.