Reklama

Reklama

Zajímavosti k filmům (36)

Euforie

Euforie (2019) (seriál)

Herec Angus Cloud, ztvárňující postavu drogového dealera Fezca, zemřel v srpnu roku 2023. Bylo mu pouhých 25 let a zemřel týden po smrti jeho otce, která ho velice zasáhla. S psychickými problémy se ale potýkal už delší dobu. Příčinou úmrtí byla, dle zdrojů BBC, akutní intoxikace způsobená kombinací účinků metamfetaminu, kokainu, fentanylu a benzodiazepinů. Štáb i herci se s Angusem rozloučili na jejich sociálních sítích Instagram, stejně jako oficiální profil seriálu Euforie a stanice HBO.

After: Přiznání

After: Přiznání (2020)

Ve filmu je část, kdy zůstane Hardin (Hero Fiennes Tiffin) se Smithem (Max Ragone) sám. Smith si hraje s vláčky, zatímco Hardin sprostě nadává a Smith po něm slova začne opakovat (konkrétně F**k a S**t). V jednom ze záběrů je ale zřetelně vidět, že Smith pusou nehýbe, přestože slova v pozadí můžeme stále slyšet.

Co s láskou

Co s láskou (2014)

Když Dawson (James Marsden) spravuje Amandě auto, otevře kapotu a položí si dovnitř knihu. Po chvíli kapotu zavře a knihu už nevytáhne.

Co s láskou

Co s láskou (2014)

Když Dawson (James Marsden) a Amanda (Michelle Monaghan) tlačí Aprilino auto, jeden z Amandiných kamarádů osloví Amandu jménem April. Přesněji řečeno: „April, come on!“

Co s láskou

Co s láskou (2014)

Dawsonovy oči se v průběhu let změnily z hnědé na modrou.

Co s láskou

Co s láskou (2014)

V čase 01:22:00 můžeme slyšet Amandu (Michelle Monaghan) mluvit o písničce, kterou našla v mládí. I když ale slyšíme slova, její rty se nehýbou.

Co s láskou

Co s láskou (2014)

Film má i alternativní konec, ve kterém se Amanda (Michelle Monaghan) rozvede se svým manželem a s Dawsonem začnou znovu tvořit pár. Finální scéna se odehrává v Tuckově rozkvetlé zahradě, kde se drží ruku v ruce a prochází se. Tento konec lze zhlédnout např. na serveru YouTube.

Co s láskou

Co s láskou (2014)

Ve filmu omylem zastřelí Dawson (James Marsden) jeho bratrance. V knize ale zabije místního doktora při autonehodě. Co však zůstává stejné je to, že oběma ženám zabitých můžu, jak ve filmu, tak v knize, posílá Dawson měsíčně peníze.

Riverdale

Riverdale (2017) (seriál)

V seriálu se objevuje mnoho odkazů na film Vykoupení z věznice Shawshank (1994). Jedná se například o název věznice v Riverdale – Shankshaw (prohozené slabiky) nebo ve třetí sérii kladívko uložené v knize, jež objeví Archie.

Ledové království II

Ledové království II (2019)

Ve scéně, kde si princezny ještě jako malé holčičky hrají se sněhovými postavičkami, si lze na okamžik všimnout postavičky Baymaxe z filmu Velká šestka (2014).

Stáhni a zemřeš

Stáhni a zemřeš (2019)

Některá místa v odvrácené části nemocnice bylo možné vidět již v seriálu Vlčí mládě (od r. 2011), například šatna nebo chodby.

Stáhni a zemřeš

Stáhni a zemřeš (2019)

Nemocniční pokoj 237, na němž byla ubytována druhá oběť aplikace, má stejné číslo jako známý pokoj v hotelu Overlook z filmu Osvícení (1980).

Reklama