Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Blade Runner

Blade Runner (1982)

Určitě jedno z nejlepších sci-fi všech dob, jestli vůbec ne to úplně nejlepší! Scott je génius, to dokázal vetřelcem a tady to jenom potvrdil. Atmosféra filmu je úchvatná, no kdo z vás by se do romantického LA roku 2019 hned nepřestěhoval?

Vetřelci

Vetřelci (1986)

Zcela jiné než Scottova jednička, ale taky suverénně pětihvězdičkové. DC je výborná věc, hlavně Hudsonova hláška "Třeba jsme je demoralizovali". Jinak je ale pro mě nutností původní verze s ČESKÝM dabingem, protože Hudson tam je nepřekonatelný! "Asi jsi nesledoval poslední události kámo, ale dostali jsme na prdel. Vypadneme odsud a řekneme, že je to jedna jedna. O čem vůbec diskutujeme!" No nebyl k sežrání?

Ponorka

Ponorka (1981)

Němci toho ve své historii moc kvalitního nenatočili. O to úchvatnější je však tohle velmistrovské dílo na poli válečného filmu. Moc lepších jsem neviděl, jestli tedy vůbec něco! Výborná režie, kamera, zvuk, Jürgen Prochnow, prostě všechno. Je ale nutné vidět DC, hlavně pro ty, kdo zároveň četli neméně vynikající knížku. A pokud jste filmem unešeni stejně jako já a knihu jste nečetli, tak to velmi rychle napravte!!!

Černý jestřáb sestřelen

Černý jestřáb sestřelen (2001)

Když jsem na to do kina šel, měl jsem dost obavy, aby z toho zase nebyla klasická americká kravina, sloužící jako náborový leták ke vstupu do US Army. To co jsem pak viděl mě vyrazilo dech. Hlavně Sizemoreova postava hodnotící právě schválenou operaci byla perfektní. SUPER!