Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka

Zajímavosti k filmům (35)

Gangster Ka: Afričan

Gangster Ka: Afričan (2015)

Ve filmu dva „agenti“ deklarují, že pracují pro BIS. To ale neodpovídá realitě, protože BIS je zpravodajská služba s vnitřním polem působnosti, nemůže tedy působit na Seychelách.

K zemi hleď!

K zemi hleď! (2021)

Ve filmu zemře přibližně 7,9 miliard lidí.

Stranger Things

Stranger Things (2016) (seriál)

Tvůrci seriálu Matt Duffer a Ross Duffer se svým projektem původně obešli 15-20 televizních stanic a všechny je odmítly. Hlavním důvodem byl fakt, že hlavními hrdiny jsou děti, ale seriál není přímo pro děti. Televize měly zájem buď o seriál čistě pro děti, nebo o seriál pro starší diváky o šerifovi Jimu Hopperovi (David Harbour), vyšetřujícím paranormální jevy.

Johnny English se vrací

Johnny English se vrací (2011)

„Vortex“, což je jméno tří mužů, kteří představují hlavní záporné postavy, znamená v překladu „vír“.

Spider-Man: Paralelní světy

Spider-Man: Paralelní světy (2018)

Marvel oficiálně přejmenoval postavu Spider-Gwen na Ghost Spider, neboť jako Spider-Gwen ji nikdo v komiksu neoslovil a používané Spider-Woman již patří jiné hrdince.

Amazing Spider-Man 2

Amazing Spider-Man 2 (2014)

Smrt Gwen Stacy (Emma Stone) byla pro čtenáře předlohy tak šokující, že byla označena za jeden z milníků, který určil konec takzvaného stříbrného věku komiksu a začátek toho bronzového.

Star Wars Povstalci

Star Wars Povstalci (2014) (seriál)

Původní jméno admirála Thrawna zní Mitth'raw'nuruodo.

Spider-Man: Daleko od domova

Spider-Man: Daleko od domova (2019)

V jedné scéně v traileru si v pozadí za Happym (Jon Favreau) lze všimnout cedule lákající na wrestling s Crusherem Hoganem. Přesně tak se jmenoval wrestler, se kterým Spider-Man bojoval ještě předtím, než se stal superhrdinou, v původních komiksech.

E.T. - Mimozemšťan

E.T. - Mimozemšťan (1982)

Drew Barrymore se původně ucházela o roli Carol Anne ve filmu Poltergeist (1982), který produkoval Steven Spielberg. Ten chtěl ale obsadit někoho, kdo vypadá více "andělsky". Barrymore ho nicméně na castingu pobavila svým tvrzením, že není herečka, ale bubenice v punkové kapele Purple People Eaters (která měla koncert den předtím). A na základě toho ji obsadil do role Gertie v E.T. - Mimozemšťanovi. Castingem na tuto roli prošlo kolem 200 dětí.

Reklama