Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Oblíbení režiséři (10)

Tim Burton

Je to malíř lidské fantazie, který své obrazy dokáže pošoupnout do pohybu. A ty víří a víří a vlétávají očima do duše, kde vybuchují a tvoří své vlastní paralely. Ty pronikají hlouběji a omotávají mozkové závity a... Tak to je Tim Burton.

James Cameron

Mistr. Profík každým coulem. Dokáže jako jeden z mála vtáhnout diváka do filmové postavy a nechat ho na vlastní kůži prožívat příběh plný emocí. Plakat a smát se, nenávidět i milovat, bát se a těšit se... James Cameron je pan Dokonalý.

Jiří Menzel

Jeho díla plná nesmělé poetiky, bezbrannosti v dravém světě - a přesto nabitá takovým zvláštním optimismem, který přes všechny nezdary hlavních hrdinů, dokáže vyloudit úsměv. Mistr citu a křehkých náznaků.

Věra Chytilová

Paní s nezaměnitelným rukopisem. Nekonečně originální bez klišoidních berliček. Její postavy jsou exoti, které si člověk zamiluje a chtěl by s nimi jít aspoň na pivo a pokecat o životě, do kterého byli paní režisérkou vrženi.

Václav Vorlíček

Bez Václava Vorlíčka a jeho komedií by 70. léta nebyla pro mě tak veselá, jaká nakonec docela byla. Narozdíl od svých současníků se nebál vložit mezi řádky spoustu vtípků, které tajně překračovaly hranici stranicko-politické únosnosti.