Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (3)

plakát

Jistě, pane ministře - Série 3 (1982) (série) 

Klasika politické satiry s brilantním humorem. Mazaný náměstek Nigel Hawthorne umně vodí svého narcistního šéfa za nitky jak loutku. Má svým způsobem velice blízko k náměstkům českých ministrů, kteří jsou se svými funkcemi za dlouhá léta působení v ministerstvech také srostlí a také se vyznají v praktikách. U nás však mají vyšší příjmy než jejich nakrátko navolený nadřízený. Ale aspoň o své práci něco vědí, na rozdíl od ministrů s opsanými diplomkami...

plakát

Morava, krásná zem (2015) 

Podobně - jako v klasické pohádce Císařovy nové šaty až teprve dítě řekne, že král je nahý a vůbec nic na sobě nemá, zatímco ostatní králi tleskají a pochlebují - podobně na rovinu vzkazuji tvůrcům: Patrně máte okruh tleskačů, kteří vám pokrytecky neřeknou pravdu a raději pohodlně ten blábol chválí, než by vyvolali vlastním názorem konflikt - viz nesmyslné upoutávky k dílu o "experimentálním western-hororu z prostředí moravského Slovácka" či "filmová esej o mýtech českého a moravského nacionalismu"... a další pseudocharakteristiky, které tvrdí něco, co v tom snímku prostě neexistuje. Zoufalců, kteří chtěli divákům předstírat, že inteligentně vyprávěný filmový příběh je přežitek, už tu bylo dost, nejste první. Ukradli jste mi hodinu mého života.

plakát

Dnes před 50 lety (2018) (pořad) 

Když dnes nějaký zoufalec zavolá na policii, že v obchodním centru nebo na letišti je bomba (a ukáže se, že tam žádná není), jde za obecné ohrožení za mříže. Když šest vrcholných politiků pozvalo do své země v r. 1968 písemně cizí armády, které už první den připravily o život šedesát nevinných lidí, diskutuje se stále akademicky, jestli by měli být odsouzeni nebo ne!? Netušila jsem, že hned první den okupace "bratrskými armádami" Varšavské smlouvy 21.8.1968 zemřelo tolik lidí a na tolika místech Československa. Tento typ pořadu dává jasný přehled v tom, co se během důležitého dne v historii dělo, ale i v tom, jaké bylo pozadí oněch událostí a motivace klíčových aktérů. Nedá mi to, abych se nezeptala, proč nejsou aspoň in memoriam odsouzení ti, co k nám dopisem cizí vojska pozvali? Proč se pořád řeší, jestli byli vlastizrádci nebo ne? Možná, že nesplňují nějaké ustanovení v zákoně, jak je definována vlastizrada. Tak je nesuďte jako vlastizrádce, ale suďte je jako pachatele obecného ohrožení. A kdo jiný tedy může za ty mrtvé než oni - Bilak, Kapek, Indra, Švestka, Kolder?