Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Sci-Fi

Recenze (5)

plakát

Není čas zemřít (2021) 

Pro mě zatím nejsmutnější Bondovka. Zápletka vedla k pěknému zakončení éry Daniela Craiga. Bohužel u záporáka jsem čekal zajímavější motivaci než jen osobní vendetu.

plakát

Svěrací kazajka (2005) 

Snímek mě velice překvapil, postupný náběh si udržel moji pozornost v podstatě nepřetržitě. Je pravda, že v některých momentech je příběh dovysvětlen komentářem možná až příliš, což mi ale ani nevadilo, protože jsem nemusel tolik přemýšlet a mohl se nechat unášet atmosférou, která si mě chytla. Vzhledem k tomu, že pravidla, jak dokáže cestovat časem, nebyla zcela konkrétně definována, tak mi jinými kritizovaný konec ani nevadil a trochu otevřeně/neotevřeně to pro mě elegantně uzavřel.

plakát

Úsměvy smutných mužů (2018) 

Bylo to příjemné, k zamyšlení, vtipné. Dějová linka nebyla zbytečně náročná, i když by to možná film trochu víc posunulo, ale na komedii s myšlenkou to stačilo. Je pravda, že charakteristika postav nebyla příliš vystavěná na to, aby se divák mohl plně vcítit do manželky nebo i do dalších alkoholiků, což je podle mě pro toto téma také důležité. To se ale snažil vykompenzovat jinými prostředky. Vcelku to byla zajímavá a nezvyklá česká komedie, která má i něco do sebe.

plakát

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta (2017) 

Nevím jestli to bylo režií, scénářem nebo asi vším, ale film už ztratil náboj jako předchozí díly. Vtípky i dějová linie moc nepřekvapí a pár efektů tomu moc nepomůže. Jako nenáročné večerní pokoukání u TV když není nic lepšího, tak asi jo, ale jako film pro pobavení to už není.

plakát

Lovci hlav (2011) 

Zpočátku na mě film působil odpudivě, hlavní postava mi nepřišla moc sympatická a prostředí bylo až moc snobské. Kouzlo tohoto snímku přišlo až později, kdy tempo již razantně stouplo a mohli jsme sledovat famózní přeměnu charakteru Rogera Browna. Další slet většinou nepředvídatelných událostí naservírovaný s důvtipem a příjemným akčním tempem mi seděl a neměl jsem absolutně pocit, že bych se nudil. Některé skutečnosti mi připadali sice trochu přehnané, ale právě díky nim mi tento film průběžně zanechal několikrát příjemný úsměv na tváři. Mám rád, když mě film překvapí a tady se to povedlo nevšedním způsobem.