Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Fantasy

Poslední recenze (151)

plakát

Seveřan (2022) 

Tak jsem včera měl tu čest vidět tento film na velkém plátně. Musím říct, že režisér využil vysokého rozpočtu a natočil epický historický velkofilm, který svojí velikostí a autentičností ohromuje. Přestože je Seveřan Eggersův nejpřístupnější snímek pro mainstreamové diváky, tak si film stále drží režisérův rukopis. Obdivuhodná kamera a práce s ní, celková surová a temná atmosféra dominují po většinu stopáže. Snímek také překvapuje perfektně natočenými akčními sekvencemi. Pochválit také musím herecké výkony, zvláště  Alexandera Skarsgårda, jenž zpočátku působí, že tu uvidíme jen jeho uhrančivý pohled plný zlosti, nicméně nakonec tu dojde i na ty emoce. Naopak ta jeho zvířecí zuřivost akorát přispívá k atmosféře a doplňuje jeho touhu po pomstě. Zmínku si také zaslouží perfektně natočené scény tripů a mytologických výjevů, které, i přestože se jedná o ryze historické dílo, tak dodávají snímku takový skoro až fantasy nádech. Menším mínusem je celková délka, jelikož poslední minuty byly už trochu utahané. Z tohoto pocitu mne jen vytrhl skvělý závěr, nicméně i tak tam ta mírná pachuť zůstává. Celkově musím říct, že jsem naprosto nadšen a zvědav, co nám příště Robert Eggers naservíruje. I přestože jsem laik, tak bych radil bedlivě sledovat jeho tvorbu, což neplatí jen pro artové fandy, zvláště po tomto povedeném díle. 9/10.

plakát

Batman (2022) 

Na nový film o strážci Gothamu jsem se nesmírně těšil. Tak jak to tedy dopadlo? Musím říct, že jsem jednoznačně nadšen. Tvůrci vsadili na temnou atmosféru, která dominuje po celou dobu filmu. Co se týče akce, tak se snímek drží celkem u země. Ne že by tu nebyla, to ne. Když na ni dojde, tak jednotlivé scény překypují napětím a musím říct, že jsou perfektně natočené. Nový Batman více sází na skvělou detektivní dějovou linku a již zmíněnou atmosféru. Ta dokonale podtrhuje celkový dojem z Gothamu, což si myslím že to tak, v případě filmů s Batmanem, má být (špinavé noční ulice plné kriminálníků atd.). Rád bych také vypíchl herecké výkony - v případě Colina Farrella s tím souvisí i masky, jelikož kdybych nevěděl že v tomto snímku hraje, tak bych si to vůbec neuvědomil. Jediný menší problém je možná u Pattinsona. Ne že by se role zhostil špatně a nehodil se na ni. Naopak mi vůbec pod maskou nevadil. Jde spíše o jeho vyjádření samotného Bruce Wayna. Jelikož v převleku nemá herec tolik prostoru k tomu aby předvedl dechberoucí výkon, čekal jsem, že tento prostor dostane v podání známého filantropa. Nicméně většinu času, až na pár výjimek, se Pattinson tváří jako emo šestnácka z roku 2008, která se snaží působit že je naprosto bez emocí. Na jednu stranu, nejspíše to byl záměr, aby tvůrci takovýmto charakterem hlavní postavy přispěli k té temné atmosféře. Vyzdvihnout bych také chtěl práci s kamerou. Musím uznat, že každá scéna byla dopodrobna naplánovaná. Dále musím pochválit skvělou hudbu a to nejen z důvodu, že tu přibližně dvakrát zahraje originální verze Something in the Way od Nirvany. Celkem to slušně šlape a ty tři hodiny uběhnou rychle, aniž by se člověk chvilku nudil. 9/10.

plakát

Cesta na Měsíc (1902) 

Z pohledu dnešního diváka je snímek, vzhledem ke stáří, nutno brát s rezervou. Nicméně na to, v jaké době bylo toto dílo natočeno, musím říct, že jsem byl uchvácen technickým zpracováním. Nadčasové efekty jsou tím, pro co je tato vesmírná odysea světově známá a uznávána, a to nejen gentlemanskými geeky v buřinkách na počátku 20. století. Prostě jednoduché ale přesto geniální. 10/10.

Poslední hodnocení (1 332)

Duna: Část druhá (2024)

26.03.2024

Duna (2021)

23.03.2024

Tajný život mazlíčků (2016)

22.03.2024

Zlouni (2022)

22.03.2024

Rozhovory s vrahem: Výpověď Johna Waynea Gacyho (2022) (seriál)

11.03.2024

Jeden život (2023)

10.03.2024

Eurotrip (2004)

25.02.2024

Bob Marley: One Love (2024)

18.02.2024

Kocour v botách: Poslední přání (2022)

14.02.2024

Reklama

Poslední deníček (16)

KINO 2021

Druhým filmem v sekci "KINO 2021" je dánský snímek Rytíři spravedlnosti

Mé hodnocení: 8/10.

Návštěva kina: 4. 9. 2021 - Praha.