Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (517)

plakát

Chudáčci (2023) 

Frankensteinova nevěsta převyprávěná jazykem roku 2023. Vizuálně úžasná podívaná, která vás po počátečních rozpacích absolutně vtáhne, až vás mrzí, že už je konec. Výborně vystavěný vypravěčský film v úžasných kulisách alá Wes Anderson. Výtečné herecké výkony všech obsazených a Emma Stone v roli napsané přímo na tělo, kterou už asi nikdy nepřekoná.

plakát

Duna (2021) 

Nevím jestli je předloha skutečně kultovní sci-fi, nečetl jsem, ale mě děj přišel jako neskutečná pitomost plná až nepochopitelných blbostí a šíleným názvoslovím :-). Technické zpracování a herecké obsazení ale výtečné.

plakát

Zabijáci rozkvetlého měsíce (2023) 

Velice zdařilá adapce velmi dobré předlohy. Maximální zážitek ničí ta šílená stopáž, ale i přesto užasný reálný audiovizuální skvost.

plakát

Griselda (2024) (seriál) 

Reklamní a mediální masáž na tento seriál byla neskutečná, sám jsem z ní měl pocit, že se jedná o něco výjimečného a ona je to přitom průměrná užvaněná série o jedné ambiciózní paní podle klasického scénáře: ,,z nuly na vrchol a zase dolů", tentokrát z prostředí drogových dealerů. Aspoň, že byla příjemně krátká a za večer na jeden zátah se dá vidět celá. Osobně bych to prostříhal ještě víc a udělal z toho dvouhodinový film, ale i ten by asi skončil v průměru.

plakát

Bratři (2023) 

Sakra, čekal jsem od toho mnohem víc, protože skvělou, výborně dramaticky vystupňovanou knižní předlohu jsem četl jedním dechem. Tady to nebylo ani moc dramatické, potenciál jak postav tak příběhu tvůrci nedokázali vytěžit a to je škoda, jelikož takto film zapadne do lehce nadrůměrné skupiny českých filmů, ale měl na to být světově ůspěšný. Škoda, no, ale je dobře, že je o tyto filmy zájem a točí se, je třeba si tu hroznou dobu stále připomínat a nezapomenout.

plakát

Oppenheimer (2023) 

Nolan je jedním z nejchytřejších a nejoriginálnějších režisérů všech dob, ale ty jeho filmy podle skutečné události mě fakt moc neberou. Frajer, co udělá Tenet, Počátek nebo Dokonalý trik prostě plýtvá svým talentem a energií na tak fádní věci jako je životopis i když sebelíp zpracovaný.

plakát

Indiana Jones a nástroj osudu (2023) 

Není možná tak dobrý jako jeho předchůdci, ale pořád je důstojným a zábavným Indiana Jonesem.

plakát

Trojúhelník smutku (2022) 

Asi trochu přeceňovaný film dle mého názoru. Námět fajn, scénář slabší, režie bolest, herecké výkony tragédie. Ani jsem se moc nebavil, ani jsem se nepohoršoval, ani neděsil... Taková ne moc povedená satira.

plakát

Betlémské světlo (2022) 

Odcházení Zdeňka Svěráka. Za to, co v kariéře dokázal, je třeba mu tenhle úlet odpustit.

plakát

Jan Žižka (2022) 

Úplně obyčejný historický akční film, kde Žižka nění vůbec důležitý. Kdyby byl hlavní hrdina kdokoliv vymyšlený jiný, na filmu by to nezměnilo vůbec nic