Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (517)

plakát

Blade Runner 2049 (2017) 

Dle mého velmi přeceňovaný blockbuster.Za celou dobu jeho přemrštěné délky jsem nebyl vtažen do děje, nuda střídala nudu a pohledů na hodinky přibývalo. Moždá pro armádu fandů Star Wars, které ale nejsem členem to bylo zajímavý ale já se moc nebavil.

plakát

Na doraz (2017) 

Tu jednu hvězdičku dávám za statečnost sobě, že jsem to vydržel do konce a ne za odvahu hlavní hrdinky. Slaboučký scénář s hloupě napsanými postavami a hlavně šílenými dialogy (nejhorší, když si Halle Berry sama povídá v autě), ale hlavně tak absolutně vše nepravděpodobný a nemožný, že každé průměrné filmové béčko musí být naštvaný, protože toto je v jasný béčko béčka. Hlava mě nebere, že tak zkušená a úspěšná herečka jako Halle Berry se nechá přesvědčit k práci na tak mizerným projektu, i když to muselo být zjevné hned po prvním přečtení scénáře.

plakát

Tři billboardy kousek za Ebbingem (2017) 

Jelikož se dle mého jedná jednoznačně o film roku 2017, mám tu pro něj jen samé superlativy. Výtečný výkon všech tří hlavních herců skvěle režírovaných ve výborném scénáři podle úžasného námětu. Jediná postava tu není vyloženě kladná ani záporná, ani komedie, ani thriler a ani drama, natož krimi, prostě něco mimo všeho.

plakát

Vzteklina (2018) (seriál) 

Na českou produkci nadstandardní. Kdo je hlavní záporák jsem sice poznal hned v počátcích seriálu (tvůrci využili snad nejpoužívanější model detektivek, kdy největší padouch je ten nejmíň podezřelý a hlavní hrdina se k němu navíc přimkne), délka seriálu by taky stačila vměstnat do třech dílů, ale toto všechno lze odpustit. Co ale strhává body je proč vůbec vzteklina, proč v takovém rozsahu, když byla určena jednomu člověku a hlavně pro děj filmu úplně nesmyslná postava Standy Maiera jakožto zhypnotizovaná mašina na zabíjení. Takhle to připomíná omylem spojené dva filmy v jednom, jeden o vzteklém medvědovy s filmem o vysídlení Sudet. Vzájemné propojení drhne.

plakát

Angel-A (2005) 

Nebe na Berlínem je jen jedno, ale z filmů o sestoupení andělů na zem jako třeba Město andělů, Andělé všedního dne atd., je toto celkem zdařilý pokus o jeho napodobení. K filmům o padlých andělech se asi černobílé zpracování hodí, tady u Bessona to celkem průměrný film trochu zvedlo a povýšilo nad ostatní víceméně romantický blbiny.

plakát

Velká nádhera (2013) 

Tak tento film mě buď nezasáhl ve správném ,,sorrentinovském" rozpoložení, jelikož minimálně ze dvou třetin mě připadal povrchně snobský anebo takový být měl a mě prostě jen úplně neuchvátil jako ostatní Sorrentinova díla. Ty, co jsem doposud viděl, si vždy tak mile líně plynuly, kdežto tady kadence dialogů v oněch zmíněných dvou třetinách filmu byla až neskutečná a pro mě ne zcela záživná.

plakát

Nevědomí (2013) 

Kvalitní sci-fi s dobrým nápadem. Sice se mě během filmu několikrát vybavil třetí Matrix a taky Den nezávislosti, ale co jsem od toho čekal, bylo mi dáno, což mě stačí. U těchto spíše počítačových než hraných filmů žádný přesah většinou ani nečekám.

plakát

Země bez zákona (2012) 

Další z mnoha gangsterek o drsných chlapech z dob prohibice.

plakát

Barry Seal: Nebeský gauner (2017) 

Ve filmu Kokain Johnny Depp pašuje drogy do USA nevtipně, tady se Tom Cruise snaží se šarmem a vtipem. To je jediný rozdíl asi tak.

plakát

Anděl Páně 2 (2016) 

Tak nějak jsem měl problém, rozpoznat u těch dobrých to dobro. Postava Vici Kerekes, zdánlivě kladná, ale v jedné z hlavních scén nechá chudáka anděla uvězněného u zlého kupce jen tak pro rozmar čerta. No v které jiné pohádce by hlavní klaďas toto udělal? Postava Vojty Dyka. Dle jeho vlastních slov, rok mlsně pase kolem bytu Kerekes, aby ve chvíli kdy jsou v úzkých vyrazil a zaskóroval. Proč to nezkusil, když byla v pohodě? A ještě se zastavím u postavy záporné tj. postavy Bolka Polívky. Co je špatného na tom, že soukromý podnikatel vyžaduje dochvilnost a kvalitní práci? Jestli kvůli tomu patří do pekla, tak pak nevím, kdo všechno další by tam ještě musel. No a tak se dá pokračovat do aleluja. Na pouze průměrné hodnocení to vytáhli vtipy pro dospělé typu ,,skončíš u svatého Apolináře" atd., ale zjevně jsem měl po úspěšné jedničce a s odkazem na kvalitní tvorbu Jiřího Stracha asi moc přehnané očekávání.