Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Horor

Recenze (31)

plakát

Joker (2019) 

Správně temné drama, které ale rozesměje člověka jako jsem já. Což je dobře. Bude to zní dost divně, ale jen opravdu dobře zpracované drama mě dokáže (v určité části) rozesmát, víc než kterákoliv komedie. Až asi na dvě či tři světlé chvilky, kdy jsem se opravdu smála (snad jako jediná v kině), moji duši Joker svíral až do samotného konce. Mind Blown a úzkost jsou synonymy pro tento film. Byla jsem tak strašně ráda, že se DC Joker povedl, protože Jared Leto se Sebevražedným oddílem mi zničil "vztah" k této postavě. Phoenix mi ale znovu udělal místo v srdci pro šílenou postavu s ještě šílenějším smíchem. Můj oblíbený klaun konečně zpátky dostal dobrého herce, scénáristy a režizéra, které si zaslouží.

plakát

Avengers: Endgame (2019) 

(Spoilery jsou napsané v závorkách).Mnoho mých vrstevníků a přátel říká, že jejich dětství skončilo, když viděli scénu, kdy Harry Potter vyprovázel svého syna na nástupiště 9 a 3/4. U mě to tak nebylo. Mé dětství skončilo teprve včera, když jsem viděla plující ,,Proof that Tony Stark has a heart."(Mé dětství skočilo v ten moment, kdy jsem viděla Kapitána Ameriku jako starce. Mé dětství skočilo v tu chvíli, kdy Thor ztloustl a stal se alkoholikem. Mé dětství skočilo v ten moment, kdy Kapitán Amerika zvedl Mjolnir. Skončilo v tu chvíli ,když jsem zjistila, proč Loki měl v The Avengers náhubek jako Hannibal Lecter. Skočilo, když se Černá vdova a Tony obětovali. Skončilo, když jsem uviděla tonyho dceru. Skončilo, když se štít Kapitána rozlámal na několik kusů. Skončilo, když Thanos se proměnil v popel. Tak bych mohla popisovat celý film.) Film mě v tolika ohledech naštval, ale i potěšil, rozbrečel i rozesmál. Posledních patnáct minut Endgame ve mně vyvolalo tolik vzpomínek. Celý těch jedenáct let, co sleduji filmy od Marvel, se mi v hlavě mihlo tolikrát... Jsem ráda, že naší nové hrdince Marvel nedali tolik místa. Bála jsem se, že ona bude ta hlavní. Jedna z mála scén, která se mi zdá zbytečná je ta silně feministická scéna, kdy všechny hrdinky a ženské postavy od Marvel jdou bojovat bok po boku. Ale to je vše, co mohu snad vytknout. Je těžké vypsat všechny mé pocity a názory tak, aby to nebylo třikrát delší než slohová maturitní práce a nebyly zde nějaké větší spoilery. Přesto se pokusím všechno napsat do jedné věty: Je to peckoidní film, který miluji i když jsem dostala tolik podpásovek včetně té, že Endgame neobsahuje ani jednu podtitulkovou scénu.

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Nečekala jsem že někdy ohodnotím film pěti hvězdami. Jsem ale ráda že toto mé prvenství získalo zrovna Bohemian Rhapsody. Čekala jsem hodně velkou kvalitu ale tento film moje očekávání úplně ve všem předčil. Bála jsem se že film se bude více naklánět k osobnímu životu Freddieho a nebo více ke koncertům. Ale naštěstí to byl takový příjemný střed. Sice jako fanoušek Queenů jsem se nic nového nedozvěděla ale i tak to byl úžasný až katarzní zážitek.

plakát

V síti (2020) 

Pokud máte rádi komedie a horory, tak V síti je pro vás jasná volba. I když moc dobře víte, že za pár vteřin na vás vybafne něco nechutného a strašidelného, stejně se leknete. Zároveň se budete řezat smíchy od začátku do konce. A nebo budete chtít řezat lidi se smíchem. Každý to má jinak. Ale je dobře, že dokument na takové téma, je tak úžasný meme? Rozhodně to není chyba samotného snímku, ale hlavně lidí, kteří si dělají srandu naprosto ze všeho (a já k těm lidem taky patřím). Myslím si, že je i dobře, že v některých momentech se to Klusák snažil odlehčit, protože kdyby to bylo brané celé extrémně seriózně, nebylo by to prostě ono (například scény s králíkem či vysvětlování co je to klitoris mě opravdu velice pobavily). Navíc by to bylo pro nezasvěcené horší pobrat. Přesto si myslím, že by bylo fajn, kdyby V síti bylo drsnější a o 20 minut delší. Klidně ta "sentimentální" pasáž, kdy student medicíny vysvětluje jedné z hereček, že nesmí nikomu posílat nahé fotky, by tam ani nemusela být. Stejně tak tam nemusela být sexuoložka a její rady pro herečky. Co si budeme, nejzajímavější část byly setkání s predátory. Herečky si dohromady prožily 21 setkáních, přesto v dokumentu neuvidíte ani 10 z nich. Ale ta setkání, které můžeme vidět, jsou naprosto dokonalá a odpudivá zároveň. Taky mám pocit, že ten muž, kterého konfrontoval štáb, měl až moc prostoru. Byl to navíc jeden z těch nudných a tuctových chlapů. Vlastně když nad tím tak přemýšlím... dala jsem 169 korun za něco s čím jsem se setkávala celé ty tři roky, co vytvářím videa a vlastně ještě déle, protože když mi bylo těch 12 psali mi podobné existence taky. Ale těch pár korun mi líto není, protože V síti je opravdu moc pěkně a na české poměry opravdu kvalitně a originálně zpracovaný dokument. Je tu pár maličkostí, které mi brání dát ještě jednu hvězdu.

plakát

Dobrá znamení (2019) (seriál) 

Když jsem zjistila o čem tento seriál je, měla jsem určité obavy. Vzpomněla jsem si na všechny ty filmy a seriály, které jsou o Armagedonu, vzniku světa a nebo se prostě tvůrci snažili "vykrást" nejzajímavější a nejznámější části a postavy z Bible. Většina z těchto zrůdností by měla skončit v plamenech pekelných. Naštěstí Good Omens mezi ty zrůdnosti nepatří. Good Omens je dokonce jeden z těch případů, kdy mi je líto, že nemá více epizod. Bohužel zatím nemůžu srovnat s knižní předlohou, ale doufám, že to brzy napravím. Humor a postavy jsou velice příjemné. Zápletka a dialogy jsou dobře napsané a zahrané. Herci jsou dobře vybraní. Prostě opravdu pěkně zasloužené 4 hvězdičky.

plakát

Spider-Man: Daleko od domova (2019) 

MOŽNÉ SPOILERY! Film mi dal lehce něco jiného než jsem čekala. Což je dobře. Chvilkami jsem ale měla pocit, jako kdybych sledovala Harryho Pottera, protože se tam na můj vkus až moc řešili pocity, láska a vztahy. Také ono zjištění, kdo je skutečný záporák, mi bylo jasné dřív, než se to objevilo na plátně. Nevím čím to bylo, (možná díky těm velkým modrým očím a úžasnými vousy Gyllenhaala) ale záporák se mi opravdu líbil. Také ono promítání falešné reality bylo zajímavé a scéna, kde se do ní lapil Spidey mě očarovala. Možná to bude tím, že jsem na Spideym vyrůstala a komiksy s ním jsou jedni z mých oblíbených, tudíž mám pro něj slabost, ale Spider-Man: Far from Home se mi líbil tak moc, že nemůžu mu dát horší hodnocení než čtyři hvězdy.

plakát

Spalovač mrtvol (1968) 

Z nějakého důvodu jsem se tomuto filmu vyhýbala jako čert kříže. Teď toho lituji. Musím uznat že toto je jeden z nejlepších českých filmů které jsem viděla. Prostě Ladislav Fuks (jako spisovatel), Juraj Herz (jako režisér) a Rudolf Hrušínský (jako herec) umí velmi dobře svoje řemeslo. Taky se mi zdá že toto je jeden z mála filmů které se krásně vyrovnává kvalitou svojí knižní předloze.

plakát

Anthropoid (2016) 

Nebylo to tak hrozné jak jsem to čekala. Je to dost dobře zpracovaný film o jedné ze zajímavější části naší české a slovenské historie. Obsazení mi nevadilo ale možná Anna Geislerová mi tolik do role Lenky Fafkové nesedla. Chvílemi se mi ty "romantické" scény zdáli nudné a tolik těch scén by ve filmu nemuselo být.

plakát

Největší showman (2017) 

Upřímně jsem nečekala nic světoborného od amerických zpívánek s Wolverinem, budoucí holkou Spidermana a helmou z Muzikálu ze střední. I když je to příběh který jsme mohli vidět v milionech dalších filmech a muzikálech něco si mi tam skutečně zalíbilo. Sice ano... Ten příběh je jedno z těch velkých klišé o tom jak i ti kteří jsou odlišní jsou pořád lidé, o tom jak si máme držet svých snů, o tom jak si máme vážit toho co máme, blá blá blá... Prostě tuctový příběh o velkém klišé ale i tak se mi líbí. Písničky ve filmu nezapadávají do žánrů které poslouchám ale jsou úžasné a dokonce se mi i líbí.

plakát

Venom (2018) 

Snad nejsem jediná která šla do kina s úplně jiným očekáváním. Ale to co se dělo na plátně nebylo tak příšerné. Sice ano asi prvních dvacet minut mi nuda v mé hlavě našeptávala abych z kina odešla. Pak se ale něco změnilo a vše co se na plátně hnulo jsem pozorně pozorovala. Do kina jsem šla s vědomím že se mi to možná bude líbit a nebo to dopadne jako Amazing Spiderman - úžasný trailer ale hodně špatný film. Nemůžu říct že se mi film nelíbil ale pořád je tu mnoho věcí které mi Venom nedal a já je s napětím očekávala až do konce samotného filmu a ony se neobjevily. Nejsem fanda těch extrémních krváků ale myslím si že tady pár desítek hektolitrů umělé krve by se hodilo. Taky to není tolik temné a ,,pro děti do 12 let nepřístupné" jak by se mi líbilo. Navíc jsem čekala že se toho dozvíme o mnoho více o symbiontech a myšlení samotného Venoma. I tak ale nemůžu dát filmu horší hodnocení než čtyři hvězdičky.