Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (57)

plakát

Spider-Man: Bez domova (2021) 

Je to tak, film má slabší první půl až třičtvrtě hodinu, ve které Spidey dělá blbá rozhodnutí. Starší divák kroutí hlavou, ale tyto hloupé a nesmyslné kroky slouží scénáři zbytku filmu. Prostě to tak muselo být, aby bylo co napravovat. Stále je to asi to nejlepší z konce 3.fáze a z probíhající 4.fáze, co může Marvel nabídnout. Je to ale spíše popcorn, než něco temného, mysteriozního či na prdel posazujícího. Pokud chodíte do kina primárně na blockbustery, budete nadšení a pak je to naplné hodnocení.

plakát

Temná dcera (2021) 

Jasně, není to žádnej popcornovej biják. Staví na výkonech herců. Více naznačuje, než aby doslovně vysvětloval. Nedívá se na něj úplně lehce, hlavně na scény ukazující výchovu dětí. City a pocity jsou hlavní devizou filmu. Kdo čeká dějové zvraty či akci, odejde zklamán. Je to ale problém spíš očekávání než filmu samotného.

plakát

Zátopek (2021) 

Zklamání. díky KVIFF vyhypovaný film. Kvalitu mu zvedá zejména dobovost, výprava, "kostýmy" a Neužil. Ovšem dějová linka s Ron Clarke je skoro zbytečná a připadá mi, že slouží jen k dalšímu připomenutí osmašedesátého. Spousta dialogů vysloveně trapných, až se mi chce věřit, že Zátopek byl "trapák" a v dnešní době se nám tehdejší doba zdá trapná. Ale mám obavu, že to není tou optikou, ale že se to Ondříčkovi prostě nepovedlo. A křovák, co nakopne Zátopka do zadku, když už nemůže, to je asi taková příhodná tečka. Škoda.

plakát

Příběh služebnice - Série 3 (2019) (série) 

Oproti prvním dvěma sériím komplexnější děj, propracovanější motivace, emoce, a celkově všechno. První a trochu i druhá série mi připadaly jako hra wow efekt zobrazení totality. Ve třetí série oproti tomu je děj Gileádu více vyvážen s okolním světem. Těším se na 4.sérii.

plakát

Ví o tobě (2021) (seriál) 

Veškerá mysterióznost klouže v první polovině seriálu jen tak po povrchu, k tomu v druhé půlce astrální sračky, to mě teda absolutně nebralo. O závěrečném nechutném twistu nemluvě. Fakt nesnáším seriály, které si na něco hrají, čekáte 2/3 času na něco zajímavého, kladete si otázku: "Tak co vymyslí na závěr?". Takhle se to dělat nemá, seriál má bavit celou dobu. ** dám jen kvůli skotskému přízvuku a Eve Hewson. A rychle zapomenu.

plakát

Bílý tygr (2021) 

S indickými filmy moc zkušeností nemám, takže můžu srovnávat jen s západní kinematografií. Bílý Tygr má snahu se západu přiblížit, oceňuji především (byť povrchní) exkurz do kastovního systému a také ukázání světa sluhů. Bohužel trochu mě rušilo to neustálé kecání vypravěče-hlavní postavy. Rozhodně se ale nejedná o žádnou telenovelu, Děj i motivy postav jsou celkem pochopitelné. Závěr ale trošku zklamání, nicméně jak už psali jiní, o to více je asi uvěřitelný. Největší deviza je hrdinovo hodnocení současné civilizace bílého muže. Chtě nechtě s ním musím souhlasit.

plakát

Chlast (2020) 

V některých scénách jsem měl problém s hereckým zobrazením alkoholového rauše. Jednoduše řečeno jsem to chlapům nevěřil. Postupem času jsem si buď zvyknul, nebo to hráli lépe. Rodinné vztahy jsou zobrazeny tak akorát. Mám rád, když filmy nejsou příliš vysvětlující. Taneční scéna v závěru je naprosto skvělá, ta se Madsovi povedla.

plakát

Amonit (2020) 

Film Ammonite jsem měl dlouho v hledáčku a filmy z období první poloviny 19.století mám v oblibě. Pozornosti diváka doporučuji zajímavou zvukovou stránku filmu. Také detailní záběry (obličeje) Kate Winslet, která si podle mě zaslouží minimálně úvahu o nominaci na nějakou z filmových cen v kategorii ženský herecký výkon v hlavní roli. Pánům pak doporučuji zaměřit pozornost na ztvárnění milostného soužití dam. Určitě to ale není hlavním tématem filmu, ale spíše jeho kořením.

plakát

Swallow (2019) 

Hlavním nosným tématem je polykání předmětů ve zlaté klícce. Milující bohatý manžel a jeho rodiče byly postavy velmi ploché, nedokázal jsem si k nim vytvořit žádné emoce, ani negativní ani pozitivní. Samo polykání je velmi zajímavá, nepříliš lákavá představa. Mě osobně ale víc zaujala spíše druhá polovina filmu, kterou kvůli spoileru nelze popsat a chybí i náznak v obsahové popisce filmu. Určitě vás film přivede k zamyšlení nad minimálně dvěma zajímavými problematikami lidské společnosti.

plakát

Pokoj 2806: Obvinění (2020) (seriál) 

Pro jakékoliv hodnocení či komentář je potřeba odlišit obsah (údajné činy, výpovědi obětí údajných činů a obhajobu údajného viníka) a formu (provedení dokumentu). Obsah bude hodnotit každý tak, jak to cítí, nicméně jsme v Evropě a mimo Francii hrozně daleko na to, abychom mohli hodnotit. Kauzu jsem sledoval v momentě jejího vzniku, takže k tomu mám blíž. Jak bylo řečeno v dokumentu, timto začalo hnutí MeToo. Ovšem začalo dost pofiderně. Nespolehlivými "obětmi", ke kterým se přidávají další podivné "oběti". Dost možná odstranění velmi populárního kandidáta na prezidenta Francie, v New Yorku, v luxusním francouzském hotelu. Za podivných okolností. A na základě těchto okolností zničit kariéru člověku. Že byl DSK čuně, pořádal večírky, kde se objevovaly ženy za svou práci placené, které si po letech "vzpomněly", že se jim něco nelíbilo....Ať si každý udělá obrázek sám. Zpracování dokumentu je na vysoké úrovni zejména z toho důvodu, že dostaly prostor obě strany a vlastně kromě DSK tam vypovádají snad všichni. Obě strany se totiž považují za vítěze a současně za poražené a díky tomu ochotně vypovídaly.