Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (299)

plakát

Ali G Indahouse - Film (2002) 

Byla to neskutečně úchylná hovadina, nemá to nic společného s nenásilným a inteligentním britským humorem, který přímo zbožňuji, je to spíš tak na úrovni Klubu sráčů, přesto jsem se u toho hodněkrát od srdce zasmál, takže pod 3 hvězdičky jít nemůžu.

plakát

Anděl Páně (2005) 

Krásná a hlavně inteligentní pohádka která si na nic nehraje, skvělé obsazení i lehká humorná nadsázka...už dlouho mě žádná nová česká pohádka takhle nenadchla. V tom klukovi ušatym asi opravdu něco bude :-)

plakát

Anglické jahody (2008) 

Začátek filmu byl velmi slibný, zejména zábavná rodinka v čele s Viktorem Preissem, bohužel posupem času to už byla poměrně nuda a já jsem poprvé v životě unsul v kině, jediné co mi velmi silně utkvělo v hlavě byl "Malčik moj", kterého jsem se nemohl vytěsnit z podvědomí asi dva dny a kouzelný návrat Vladimíra Brabce.

plakát

Animáci (1993) (seriál) 

Animáci jsou naprosto špičkoví...ale úplně nejvíc hltám myšáky Rudu a Kápa, kteří se neustále pokouší ovládnout svět!!!

plakát

Antologie Beatles (1995) (seriál) 

Velmi podrobná série dokumentů o mé nejoblíbenější skupině, škoda že se jejich spolupráce na Anthologii v polovině devadesátých let nerozvinula ve znouvuoživení legendy, třeba s Lennonem juniorem...

plakát

Armageddon (1998) 

Armageddon je směs komerce, amerického patriotismu, lovestory, komedie, sci-fi...a bůhvíčeho ještě...ale především jde o dvě a půl hodiny svéží hollywoodské zábavy plné působivých efektů...která zaručeně nenudí.

plakát

Atentát (1997) 

Solidní akční thriller, který celkem připomíná Nepřítele státu, možná i kvůli charismatickému Jonu Voightovi. Přestože se tento snímek tváří poměrně skromě a nenápadně, pro fanoušky žánru jistě není ztrátou času.

plakát

Ať žijí Beatles (2000) (TV film) 

Nenápadný film, který se především snaží důkladně vykreslit legendární duo Lennon/McCartney v době kdy už se jizvy začaly zacelovat...herci si očividně dali záležet na nastudovadni svých postav a nelze než souhlasit s tvrzením, že člověk jim jejich úlohu velmi brzy uvěři a do filmu se s chutí ponoří. Už osoba režiséra dáva jistou záruku...jak to řici jinak než realističnosti. Co se týče scénáře, který je postavený zejména na dialogu obou hlavních postav (všichni ostatní jsou víceméně jen křoví)...je napsán velmi nápaditě, tak aby v hodině a půl mohl obsáhnout snad všechny témata která člověka při tomto námětu napadnou a ač jsem to zpočátku nečekal, čím více se film blíží do finále, tím silnější jsou scény které jsou zde zobrazovány a samotný konec snad mluví za vše. Filmu ale nechybí ani humor a tak tato tragikomická podívaná tedy jak dojímá tak i pobaví. Za zmínku také stojí velmi věrné interiéry Lennova bytu i autentická budova, které reálnou atmosféru ještě dokreslují, škoda jen, že nebylo v silách tvůrců do filmu zakomponovovat alespoň nějaké písně Brouků, což se týká bohužel i jejich písní sólových, ale tím si přeci ten silný dojem z filmu nenechám zkazit.

plakát

Bastardi (2010) 

Poměrně drsný film na odvážně zvolené téma ukazující především jistou bezmocnost slušných lidí potažmo státu vůči nezletilým agresorům. Člověk si při sledování pokládá otázku, jestli vůbec má smysl pro podobné grázly ponechávat povinnou školní docházku, trefně to vystihla hned na začátku jedna z učitelek: "Na této škole se neučí nic, tady jenom hlídáte, děti nenosí ani pomůcku, budete rád když vůbec přijdou". Takzvaní humanisté by určitě namítali, že by společnost byla "méně vzdělaná" a že není dobré děti segregovat, nicméně podobní nepřizpůsobiví idioti pouze táhnou dolu ostatní a ve své omezenosti si neuvědomují, že svým ignorantstvím sami sobě předurčují životní dráhu trvale nezaměstnaného, který bude pak na televizní kameru říkat jak strašně chce práci, ale že ho nikde nevezmou a cosi o rasismu...přirozeně už pomlčí o tom, že je sotva gramotný a má pár zářezů v trestním rejstříku...vše nakonec skončí nataženou rukou na sociálce popř. opětovnou trestnou činností. Nicméně tento problém se netýká pouze romů, stejně jako je tomu v tomto filmu. Pokud podobné filmy alespoň trochu pomůžou vyburcovat veřejnost a politickou reprezentaci k žádoucím změnám vůči mladým kriminálníkům např. v podobně radikálního snížení, nejlépe pak úplného zrušení hranice trestní odpovědnosti, pak jedině dobře, že vzniknou viz také např. Svědomí Denisy Klánové".

plakát

Batman začíná (2005) 

Pro mě jako fanouška původních filmů o Batmanovi je Batman begins jednoznačně největším zklamáním roku. Tohle přece není Batman! Předchozí filmy měly svoje komiksové kouzlo, vynikající atmosféru, efekty, souboje, nezapomenutelné záporáky, jejichž představitelé patřili vždy do Hollywoodské elity a kteří byli velmi výrazní nejen svou vizáží, ale i svým osobitým chováním. Každý z původních záporáků měl prostě svoje kouzlo a já mu jeho úlohu věřil......nic z výše uvedeného se ale v Batman begins nekoná, navíc jsou tady i faktické chyby, chybí tomu dřívější nadsázka či alespoň náznak černého humoru a hlavně je to často až nesnesitelná nuda......tohle prostě není úplně jiná liga, to je úplně jinej sport!......a tenhle sport rozhodně není mojí krevní skupinou.