Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (299)

plakát

Hotel Paradise (2012) (pořad) odpad!

Zběžně jsem viděl kousek prvního dílu...nějak nevím, proč bych měl trávit večer co večer sledováním absolutně homogenní skupiny 5 přiblblých metrosexuálů a 5 neméně inteligentních pipinek, kteří se poflakují někde na tropickém ostrově a samozřejmě nepůjde o nic jiného, než aby začali každý s každým co nejvíc souložit, aby to "mělo příběh" a aby si divák "přišel na svý", i když nějak netuším, kdo má být cílovou skupinou tohohle škváru. Spíš mám pocit, že TV PRIMA nasypala spoustu peněz do ubohé reality show, kterou, jak škodolibě doufám, nebude téměř nikdo sledovat.

plakát

Prci, prci, prcičky: Školní sraz (2012) 

Těžko si při hodnocení zachovat chladnou hlavu...v roce 1999 když šli první Prcičky do kin, tak můj ročník nastupoval na gympl a tahle první (nejspíš) teen-komedie byla opravdu kultem. Teď po letech člověk spolu s hrdiny míří ke třicítce, nějakou dobu už také řeší jiné starosti, ale pořád se schází s tehdejšími přáteli a na tu dobu rád vzpomíná. Možná jsem se nechal jenom nachytat na laciný sentiment, ale ten kdo tuhle sérii měl rád dřív musí uznat, že tenhle humor pořád funguje a když člověk vidí tu starou partu znovu pohromadě má z toho možná až dětinskou radost :-).

plakát

Rozhořčené 2012 (2012) (TV film) 

Všem klasickým liberálům tento dokument pravděpodobně způsobí žaludeční potíže...jestli mají tyhle tři být předzvěstí naší budoucnosti, tak asi začnu uvažovat o emigraci...

plakát

Czech Made Man (2011) 

Asi budu jeden z mála, ale myslím, že se pro mě zrodil další kultovní film, který budu moct vidět kdykoli znovu a znovu. Prostě si nemůžu pomoct :-).

plakát

Hon na čarodějnice (2011) 

Pěkně koukatelné historické road-movie, příběh je sice poměrně banální, ale má to atmosféru, spád, dramatické momenty a opravdu libové dva hlavní hrdiny.

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

Úžasné lokace, skvělí herci a hlavně perfektní scénář, který dokáže nabídnout spoustu silných momentů (King of the North!), překvapivých situací (obrat v trůním sále), nádech tajemna (On The Wall linie), zajímavých postav, propracovanou historii a strukturu šlechtických rodů atd. atd. Knihy jsem nečetl a vlastně ani neznal, což v souvislosti s vývojem příběhu považuji za svou výhodu, protože hltám každou novou situaci a s napětím očekávám, kam se bude vše dál vyvíjet. Jsem také rád, že tato sága má pouze drobné fantasy prvky a bitvy zde nevyhrávají magické zásahy čarodějů či kouzelných artefaktů.

plakát

Železná lady (2011) 

Promarněná šance, nemám nic proti stylu vyprávění, kdy se hrdina na sklonku života vrací do minulosti, ale v tomto filmu "stařecká" část zcela dominuje a to hlavní, tj. životopisná část je na vedlejší koleji a vracíme se do ní prakticky náhodnými prostřihy. Margaret Thatcher jakožto jedna z nejvýznamnějších osobností pravicové politiky by si zasloužila film, který by především ukázal její neúnavný boj za volný trh, proti socialistickým zásahům do ekonomiky a vzdáváním se vlastní suverenity ve prospěch Bruselu. Baronka Thatcherová by měla být vzorem ambiciózním ženám, které chtějí něco dokázat svými schopnostmi a ne genderovými pseudostudiemi a feministickým vyřváváním o nerovnosti pohlaví a zavádění umělých kvót, měla by být vzorem všem konzervativně liberálním politikům, kteří podobně jako Margaretini straničtí následovníci dnes místo zásadového boje o věc raději bojují o vlastní upevnění pozic ve funkcích a často v první řadě o vlastní kapsu. Nicméně nemyslím si, že právě tento film je v tomto ohledu nějak významněji přínosný.

plakát

4teens (2011) (seriál) 

No je mi trošku smutno z místních hodnocení. Jsem už trochu odrostlejší (na gympl jsem nastoupil v roce 1999), a proto si velmi dobře pamatuji americké BH90210, na jednu stranu to byly pohádky z úplně jiného světa (high society v USA), na druhou stranu tam valná většina osazenstva byla naprosto neuvěřitelná (když to někdo jednou přežene s chlastem, je hned uveden mezi anonymní alkoholiky, sex je pro většinu úkon srovnatelný se "startem raketoplánu" atd.), mám pocit, že v případě 4TEENS se tvůrci opravdu snažili přiblížit dnešním teenagerům a nevymýšlejí si nesmyslné vzdušné zámky (no dobře ta holka s přilepeným knírem byla trošku přes čáru :-)). Pravda, ne každá škola má vlastní kapelu, časopis a fotbalový tým, asi žádná reálná třída nemůže nabídnout tak pestrou škálu charakterů (černoch, skinhead, nerd, anorektička, skejťačka, EMO kytaristka atd.) a trošku tam chybí určité prvky z Vorlova gymplu, ale nemůžeme mít všechno a pro atraktivnost děje je složení takto až klišovitě vyhraněných hlavních postav určitou nezbytností. Přeji tvůrcům, ať si nenechají hodnoceními zkazit elán do dalších sérií, jejichž realizace bude jistě záviset spíše na sledovanosti, které ale asi příliš nepomůže nasazení seriálu na páteční večer, kdy cílová skupina těžko bude sedět u televize.

plakát

Bastardi (2010) 

Poměrně drsný film na odvážně zvolené téma ukazující především jistou bezmocnost slušných lidí potažmo státu vůči nezletilým agresorům. Člověk si při sledování pokládá otázku, jestli vůbec má smysl pro podobné grázly ponechávat povinnou školní docházku, trefně to vystihla hned na začátku jedna z učitelek: "Na této škole se neučí nic, tady jenom hlídáte, děti nenosí ani pomůcku, budete rád když vůbec přijdou". Takzvaní humanisté by určitě namítali, že by společnost byla "méně vzdělaná" a že není dobré děti segregovat, nicméně podobní nepřizpůsobiví idioti pouze táhnou dolu ostatní a ve své omezenosti si neuvědomují, že svým ignorantstvím sami sobě předurčují životní dráhu trvale nezaměstnaného, který bude pak na televizní kameru říkat jak strašně chce práci, ale že ho nikde nevezmou a cosi o rasismu...přirozeně už pomlčí o tom, že je sotva gramotný a má pár zářezů v trestním rejstříku...vše nakonec skončí nataženou rukou na sociálce popř. opětovnou trestnou činností. Nicméně tento problém se netýká pouze romů, stejně jako je tomu v tomto filmu. Pokud podobné filmy alespoň trochu pomůžou vyburcovat veřejnost a politickou reprezentaci k žádoucím změnám vůči mladým kriminálníkům např. v podobně radikálního snížení, nejlépe pak úplného zrušení hranice trestní odpovědnosti, pak jedině dobře, že vzniknou viz také např. Svědomí Denisy Klánové".

plakát

Cesty domů (2010) (seriál) odpad!

Hodnotu nového Adamcova seriálu lze velmi dobře odhadnout už podle úvodní znělky a nic lepšího než klasická vztahová škatulata nás opravdu nečeká...kde jsou ty časy když natáčel seriály které byly alespoň o něčem.