Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Těžko napíšu o Pulp Fiction něco nového...ale faktem je že když se mě někdo zeptá na můj NEJ film, tak neváhám ani vteřinu, v podstatě už tento film neberu jako kult, ale doslova jako náboženství...všechny hlášky pravidelně používám, soundtrack znám také nazpaměť, dokážu se na to dívat klidně každý den, viděl jsem to jak v originále, tak v českém a dokonce i německém dabingu, mimo jiné český dabing by si zasloužil oskara...protože se spoustě lidí nesmazatelně vryl do paměti a byl jednoduše geniální, mám dokonce panický strach z toho, že se jednou Pulp Fiction objeví na NOVE a budou pěkně ponovácku předabovány...v tom případě bych to rovnou střílel, žádnej soud, žádná porota...rovnou na popravu.

Demolition Man

Demolition Man (1993)

Demolition man je prostě klasika, není to jen tak obyčejný sci-fi akčňák...je to vlastně naprosto úžasná satira na USA vyhrocená do krajnosti, spousta drobných vtípků a nezapomenutelných hlášek dělá z tohoto Stallonova filmu kult. TAK A TÍM KONČÍM S MUŠLEMA!!!

Žlutá ponorka

Žlutá ponorka (1968)

Vyjadřovat se k ději nemá absolutně žádný smysl (stejně jako u většiny filmů s Beatles), nosným pilířem této animované pohádky je samozřejmě skvělá hudba, většina písní ale pocházela ze starších alb, takže film jako takový nepřinesl moc nových hitů (snad kromě Only a northern song, It's all too much a Hey Bulldog), za zmínku ale také stojí výborné instrumentální melodie George Martina. Žlutá ponorka v každém případě stojí za shlédnutí, především ale pro fanoušky Brouků.

Velmi nebezpečné známosti

Velmi nebezpečné známosti (1999)

Mé hodnocení je spíš srdeční záležitostí i přesto jsem přesvědčen, že Nebezpečné známosti byly ve své době kultem a ani odstup let a zaplevelení žánru blbými teen-komediemi o prvních zásunech na tom nemůže nic změnit. Žádná pokračování se již nemohla tomuto vyrovnat i kdyby se snažila sebevíc. Casting se opravdu vydařil a naše ústřední trojice (čtveřice) je nejen k nakousnutí, ale dá se i věřit jejich hereckým výkonům. Srovnání s předchozími (historickými) adaptacemi asi tentokrát nemají smysl, v každém případě moderní kabát Nebezpečným známostem sluší. Ve spojení s perfektním soundtrackem (Every you every me, Bitter sweet symphony atd.) i celkovým nábojem filmu máme perfektní koktejl nejen pro náročnější teenagery.