Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Oblíbení režiséři (10)

Quentin Tarantino

Člověk u kterého máte pocit, že svoje řemeslo dělá prostě proto že ho baví, bez ohledu na komerční úspěch, možná se na něj dívám růžovými brýlemi, ale řada jeho výkonů jak po stránce režisérské, scénaristické i herecké je pro mě opravdu kultovní.

Tim Burton

Tim Burton, mistr temnoty a originální vypravěč pohádek pro dospělé, to jak dokáže ve většině svých filmů stvořit působivou atmosféru je prostě geniální a jeho Batmany u mě nikdy nemůže Ch. Nolan překonat.

Ladislav Smoljak

Herec a režisér léta reprezentující inteligentní humor, který chytí nejednu generací, mimo divadlo i spolutvůrce řady našich nejepších předlistopadových komedií. (Krom toho jediný z mojí desítky se kterým jsem i osobně mluvil :-).

Steven Spielberg

Steven Spielberg už je sám osobě snad nejsilnější obchodní značkou ve filmovém průmyslu a je nejen zárukou kvality, ale hlavně mucholapkou na peníze což ne vždy jde ruku v ruce a právě za skvělé spojení filmařského umění s cílením na mainstream ho zařazuji do své desítky.

Jiří Menzel

Nepostradatelný klasik české kinematografie, který svou osobitou poetikou dokáže jako jeden z mála českých režisérů vytvořit skutečné umění, které navíc dokáže bavit, tato kombinace je bohužel v našich končinách, alespoň z mého pohledu, dnes již poměrně utopická, a proto právem patří mezi naše současné žijící velikány.

Karel Kachyňa

Karel Kachyňa je, dej mu pánbůh věčnou slávu, zcela bezpochyby jedním z našich nejlepších a nejplodnějších režisérů. Ve svých filmech a seriálech dokázal často postihnout závažná témata, ale přesto si neodpustil i úsměvné momenty (Vlak dětství a naděje, Dobré světlo, Oznamuje se láskám vašim, Smrt krásných srnců atd.), dokázal ale skvěle natočit i díla silně dramatická (Ucho, Tři králové, Král Šumavy...) či ryze komediální (Kožené slunce, Setkání v červenci, Prima sezona...).