Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (1 211)

plakát

Není čas zemřít (2021) 

Paráda! Sinusoida pokračuje, po pro mě slabší Spectre je tohle opět vrchol. Od začátku do konce jsem to baštil. Je to takové jiné, má to zvláštní atmosféru a kouzlo, je to plné emocí a prostě výborné. Nevím, jak více to popsat. Mně bondovky s Craigem seděly od začátku, za vrchol považuji Skyfall a toto. Možná toto na mě udělalo pocitově větší dojem. Perfektní rozloučení s Craigem. Howg!

plakát

Lucifer (2016) (seriál) 

Ze začátku jsem měl velký problém s tím, jak se Lucifer neustále kření a ksichtí, to mi fakt lezlo na nervy a myslel jsem, že to nedám. Ale buď jsem si zvykl, nebo trošku ubral a dalo se na to po čase koukat. Co k tomu říci... Je to jednoduché, celkem předvídatelné, přímočaré, takže v tomto nic extra. Ale je to vyváženo a překonáno vynalézavostí, rozmanitostí zápletek a prostředí, vtipem, nadhledem. Když se k tomu později přidají dlouhodobé dějové linky a sem tam se to proloží vážnými díly (kterých není ovšem mnoho, ale když jsou, tak to stojí za to a klidně by jich mohlo být více, jsou velmi dobré a silné), tak je to opravdu radost sledovat. Není to nějaké veledílo, nelze od toho čekat něco víc, ale je to velmi povedený kousek na odreagování a pobavení. Howgh!

plakát

Poslední představení (2020) (seriál) 

Hned na začátek se přiznám, že jsem Jordana neměl nikdy moc rád. A to z toho důvodu, že jsem fandil soupeřům ve finále, která jsem viděl a to Seattlu a hlavně o rok a dva později Jazzmanům. A ten prevít je prostě setnul. :-) Každopádně, co se týká dokumentu jako takového, kupodivu mě více bavila první polovina, která byla hodně ze zákulisí a nic jsem o tom nevěděl, protože jsem se o to nezajímal. Čekal jsem spíše, že mě budou bavit více zápasové pasáže, kde zavzpomínám na ty dávné roky, kdy jsem 3 roky po sobě sledoval finále. Velmi dobře zpracované, má to šťávu, emoce, je to zajímavé, dobře strukturované, bavilo mě to. Howgh!

plakát

Had (2021) (seriál) 

Seriál velmi dobře natočen, kulisy skvělé a výborný herecký výkon hlavní postavy. Ale i ostatní se se svými výkony neztratili. Nicméně, byl jsem fakt rád, že ten seriál skončil, už jsem to chtěl mít za sebou, protože tak mě dlouho žádná postava neiritovala, možná nikdy. Had byl tak slizký, že jsem se fakt na to nechtěl ani dívat. Každopádně, co se týká filmu, určitě mu pomohlo, že je to dle skutečnosti. Protože to samozřejmě zapůsobí. Kdyby nebylo, asi by to nemělo takovou atmosféru a takové hodnocení. Tím to nechci nijak snižovat, ale je to fakt. Každopádně s člověkem při dívání opravdu cloumají emoce, je to síla, nepochopitelné, skličující. Howgh!

plakát

Ve jménu vlasti (2011) (seriál) 

Jeden z nejlepších seriálů, které jsem kdy viděl. Zajímavé postavy a lokace, napětí, emoce, zvraty, přelévání sympatií, akce, výborné herecké výkony, zajímavá a aktuální témata, skvělá atmosféra, relativně civilní pojetí. I když se některé série rozjížděly pomaleji, jakmile se rozjely, byla to jízda až do konce. Takových pomalejších rozjezdů bylo více, ale zbytek série to vždy bohatě vynahradil. Vše sedělo, zapadlo, perfektní. Skvělá podívána. Howgh!

plakát

Ve jménu vlasti - Série 8 (2020) (série) 

Ani tato série nezklamala a opět byla skvělá. Nová prostředí, nějaké nové postavy, dost emocí (pozitivních i negativních), překvapení, zvratů. Prostě vše to, co tento seriál dělá seriálem. Důstojné rozloučení. Opravdu jeden z nejlepších seriálů, které jsem viděl. Howgh!

plakát

Ve jménu vlasti - Série 7 (2018) (série) 

Řekl bych, že asi nejslabší série. Ale pořád velmi dobrá. Trošku mi vadilo to rozebírání osobního života a více mě zajímalo to gró seriálu. Ale i to rodinné drama mělo nakonec něco do sebe, ale mohlo být kratší. Nicméně, k tomu hlavnímu - zase nová zápletka, nové postavy, nové prostředí, celkem aktuální téma. Pořád napínavé, zajímavé, reálně podáno, prostě vše, co na tomto seriálu je tak skvělé. Samozřejmě se najde pár věcí, nad kterými člověk zakroutí hlavou, ale to už k tomu patří, ne vše je dokonalé. Opět kvalitní práce. Howgh!

plakát

Ve jménu vlasti - Série 6 (2017) (série) 

No, po prvních čtyřech dílech jsem si říkal, že to muselo jednou přijít. Už jsem si zvykl, že rozjezd bývá vždy pomalejší, ale tady to bylo celkem slimáčí tempo. Až v myslím pátém dílu ve druhé polovině se to rozjelo. A nepolevilo až do konce. Zase nové téma, nové prostředí, nové postavy, prostě pořád něco nového a neokoukaného. Budu se opakovat, ale je fakt s podivem, že pořád dokáží tvůrci přijít s něčím novým, co člověka chytne a nepustí a dokáže stále překvapovat a udržovat v napětí. Nakonec tedy po slabším začátku dávám zase pět hvězd, protože co se dělo od pátého dílu, byla pecka. Je to takových lepších slabších 90%. Za zmínku stojí fantasticky zahraná postava Quinna. A ani v jenom komentáři jsem to myslím nezmínil, ale Claire Daines hraje výborně. Howgh!

plakát

Ve jménu vlasti - Série 5 (2015) (série) 

Po trošku pomalejším rozjezdu to jako obvykle chytilo spád, napětí, drama. Je až s podivem, že stále dokáže seriál nabídnout nové zápletky, udržet pozornost a diváka vtáhne do děje. Je tady vše, co na seriálu máme rád a na co jsme zvyklí. Pátá série a kvalita v podstatě nesklesá. 90%. Howgh!

plakát

Ve jménu vlasti - Série 4 (2014) (série) 

Trošku jsem se obával, jak to bude dále vypadat a z počátku to se zdálo, že se mé obavy naplní. První díly jsou takové sterilní, jalové, nějak jsem tomu nemohl přijít na chuť. Ale postupně se to rozjíždělo a nabíralo řádné tempo, které vyvrcholilo v 9., resp. 10 dílu, to byla jízda. Každopádně to jede ve starých dobrých kolejích - intriky, podrazy, plánování, akce (té je zde o něco více než dříve), napětí. Stejně jako v předešlých sériích se i sympatie přelévají ze strany na stranu. Dojem trošku pokazil poslední díl, ale naštěstí to vynahradily ty před tím. Celkově ovšem velmi dobře a je až neuvěřitelné, že dokáží tak dlouho udržovat tak vysokou laťku. Howgh!

Ovládací panel
11 bodů