Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (1 211)

plakát

Muž na laně (2015) 

Lepších 70%, těch 74% zde si myslím, že celkem odpovídá. Film je to tak zajímavě podaný. První půlku bych viděl jako takovou, nevím jestli se vyjádřím přesně, grotesku, jemnou komedii. Prostě to bylo natočeno tak s nadhledem, tak jakoby lehce a úsměvně. I vizuál filmu tomu odpovídal. Druhá polovina už byla taková vážnější, dramatičtější. Ale zase ně nějak extra. Druhá polovina mě bavila více a poslední část na laně byla super. Jako celek je to slušný snímek, výkon Josepha skvělý. Ben si odvedl své. Je to pěkně natočený film, stojí za kouknutí, baví, ale podruhé už bych to vidět nemusel. Howgh!

plakát

Máma (2013) (seriál) 

Takových 50%. První série se mi líbila, to bych řekl, že byly lepší 3*. Ovšem poté to nabralo sestupnou tendenci a druhou sérii jsem ani nedokoukal a vypustil to ze svého večerního programu. Vtipy se stále dokola opakovaly, takže už nebyly moc vtipné, spíše otravné, témata a hlavní protagonisté mi začaly lézt na nervy svým chováním a celkově to ztratilo tu vtipnost a lehkost první série. Howgh!

plakát

Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel (2013) 

70%. První polovina filmu velmi dobrá. Úsměvná, krásně natočená, místy vtipná. Ne přímo originální, ale plna nápadů. Také styl vyprávění je velmi povedený. Nicméně v druhé polovině se to posunulo k takové ukřičené a uječené taškařici, kdy to naprosto postrádalo to kouzlo poloviny první. A konec byl už trošku moc přitažený za vlasy. Takže zhruba polovina nebo něco přes polovinu povedené, bavil jsem se. Zbytek to trošku pokazil, tam jsem se chvílemi nudil a bolela mě z toho hlava. Howgh!

plakát

Star Trek: Do temnoty (2013) 

Tak podobné ražení jako předchozí film. Samozřejmě malinko zmizelo kouzlo "nového", ale i tak bych řadil snímek kvalitativně na stejnou úroveň, protože zde byl zase takový zajímavější záporák a nějaký ten zvrat možná trošku nečekaný. Dočkali jsme se opět hromady akce, sem tam vtipné hlášky a nebo slovní "přestřelky", super vizualizace. Není to na 5*, ale je to velmi solidní jednoduché a popcornové sci-fi, kdy se člověk baví, nemusí se nějak extra soustředit a užívá si akční jízdu. Ani na chvíli jsem se nenudil a užil jsem si to. Howgh!

plakát

Animatrix (2003) 

Pro mě trošku zklamání. Asi jsem očekával něco jiného, Něco ve stylu hned první povídky, což pokud se nepletu byl Poslední let Osirise. V takovém duchu bych si to představoval. I další povídky, Renesance, byly super, spíše tedy z obsahového hlediska, protože jsme se dověděli, jak ke všemu vlastně došlo. Poslední let Osirise byl zpracován fantasticky vizuálně a byla to super akce. Čím pozdější povídka, tím více mě to nezaujalo. Nějak jsem nejspíše nepochopil jejich smysl, moc mě nebavily a byly na mě asi příliš abstraktní a nevěděl jsem, co tím chtěl básník říci. Tedy kromě asi té poslední, kdy se stroj polidští. Prostě jsem čekal grafiku Osirise a obsah Osirise a Renesance. A byl bych spokojen. Ve zbytku jsem postrádal nějak smysl a moc jsem nevěděl, jak si s tím poradit. Takže Osiris a Renesance za lepší čtyři hvězdičky, zbytek je někde na té trojce. Celkově tedy tři a pro mě nenaplněná očekávání. Howgh!

plakát

Hunger Games: Síla vzdoru 2. část (2015) 

Lepších 70%. Prvních 45 minut pěkná nuda. Schválně jsem se díval, do kdy mě to moc nebavilo. :-) Těch prvních 45 minut bylo opravdu mdlých, nic moc se nedělo a neviděl jsem nějaký velký posun v ději. Poté se to ovšem rozjelo a nenudil jsem se ani chvíli. Některé části byly opravdu hodně napínavé. Nechyběla akce, politika, intriky, napětí. Od 45. minuty opravdu jízda se vším všudy. Škoda toho před tím. Takže za mě spokojenost, dostal jsem to, co jsem čekal. Mohlo to být o 20-30 minut kratší a bylo by to ještě lepší. Celkově tedy nebyla série úplně špatná, bavilo mě to, hlavně od druhého dílu dál, ale na druhou stranu to nebyl nějaký TOP. Prostě povedené dílko, na které se člověk rád podívá, klidně i znovu. Čekal jsem od toho nějakou teenage ságu, ale byl jsem mile překvapen. Samozřejmě pasáže o vztazích mě moc nebrali, ale beru je jako součást a nebylo toho zase nějak moc. Howgh!

plakát

Chyťte doktora (2007) 

Nuda, nuda, nuda. Asi k tomu nemám co více napsat. Bylo to prostě o ničem. Ale něčemu jsem se myslím jednou nebo dvakrát pousmál, dávám tedy jednu hvězdičku. Drtivá většina vtípků, resp. pokusů o ně byla předvídatelná, ohraná a tak ve finále trapná než vtipná. Dokoukal jsem to jen proto, že se mi nechtělo nic dělat, v TV nic nebylo a zajímala mě jakási pointa, pokud tam měla být. Howgh!

plakát

Jason Bourne (2016) 

Na co jsem tam šel, to jsem dostal. Po trailerech jsem se trošku obával, jestli to nesklouzne do příliš unreal roviny, naštěstí se tomu tak nestalo. Je pravda, že některé scény si mohli tvůrci odpustit (především pád z vysokého patra a konečná auto honička), protože to trošku ubralo na střídmosti a řekněme reálnosti, ale jinak se to drželo v mezích. Takže zde celkem OK. Film má spád, jak jsme zvyklý u Bourna - pořád se něco děje, buď se bojuje, utíká, kryje, sleduje nebo je nově dáno docela dost prostoru pro dění v CIA, což celkem obohacuje děj. Ani chvíli jsem se nenudil a tu jízdu si užíval. Z počátku mě sice trošku bolely oči z té rozkmitané kamery a těch střihů, ale zvykl jsem si brzy. Co je trošku chatrnější je zápletka, resp. motivace Bourna. Ta je trošku povrchnější než v původní trilogii. Ale tak asi nebylo moc co vymyslet zase, aby se stalo. Ve filmu je také pár nelogičností, které mě zarazily. Každopádně jsem se náramně bavil, je to ten starý dobrý Bourne, co se týká vizuálu, akce a celkového pojetí. Co trošku kazí dojem je několik nelogičností a také místy odklon od reálnosti. Ale spokojenost, film se nemá celkově za co stydět. Ale kvalit původní trilogie to samozřejmě nedosahuje. Howgh!!

plakát

Zootropolis: Město zvířat (2016) 

Výborný animák. Perfektní animace, množství nápadů, inteligentní humor, perfektně promakaný svět , nějaké vychytávky, narážky na lidský svět a povedené připodobnění. Velká spokojenost. Od začátku do konce jsem se nenudil. V podstatě tam nejsou hluchá míst a to má film velkou stopáž. Jako detektivka to funguje skvěle, jako animák taky. Takže jak malí, tak velcí se zasmějí, pobaví a zápletka je zaujme. Až téměř do odhalení jsem netušil, jak to dopadne. Až asi minutu před odhalením jsem na to přišel. Takže mě to fakt bavilo. Prostě tohle se povedlo. Howgh!

plakát

V hlavě (2015) 

Výborný animák - 90%. Nápaditý námět, velmi dobré zpracování, inteligentní humor (jak slovní, tak vizuální), skvělé postavy, švih a tempo. Zpracování mysli a jeho fungování je uděláno perfektně. Emoce jsou super - především Smutek válí, doplňuje ho Vztek a Strach. Příběh celkem předvídatelný, ale je to uděláno nenásilně, inteligentně a s lehkostí, takže to krásně ubíhá a člověk se fakt baví. Dětem a dospělým se bude líbit ve filmu něco jiného, ale pobaví se všichni. A výlety do jiných hlav - tak to byla bomba! Hlavně při titulkách. U kočky jsem se řezal smíchy - mám doma dvě a jako bych je viděl, jak jim to tam funguje. :-) Velmi povedený animák, který uvidím asi ještě několikrát, když bude možnost a vůbec mi to nebude vadit. Howgh!

Ovládací panel
11 bodů