Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (1 211)

plakát

Andělé a démoni (2009) 

Méně zajímavé než "první díl". Téma jako takové zajímavé, ale zpracování nezajímavé. Bylo to dost pomatené a hlavně to nešlo moc do hloubky. Chybělo více napětí a překvapivých momentů. Takové plytké mi to přišlo. No, trošku zklamání, neb mám rád filmy o konspiračních teoriích. Škoda! Kouknout jednou se na to dá, nenudí to, ale ničím extrémně nezaujme. A na rozdíl od "jedničky" bych to vícekrát vidět nemusel. Howgh!

plakát

Columbo - Kouzelné alibi (1976) (epizoda) 

Zase nové prostředí a velmi slušná zápletka. Rovněž protivník stojí za to. Columbo jako vždy precizní a dotěrný. Jako bonus jsou zde vtipné vložky s novým kabátem. To mě bavilo. Celkově vydařený díl. Howgh!

plakát

Na hraně zítřka (2014) 

Nebylo to špatné. Relativně originální nápad, resp. spojení, slušná akce, místy vtipné, kvalitní vizuál. Jako bonus krásný pohled na Emily Blunt. Celkově na pohodu a oddech. Toť pozitiva. Jako negativum by se dalo brát, že už jsme spoustu věcí někde viděli - Na hromnice o den více, Matrix, obleky jsme už také párkrát viděli. Další věcí je podivný konec. Ale celkově pozitiva převažují nad negativy. Není to něco, co by vstoupilo do historie, ale je to velmi kvalitní sci-fi, u kterého se člověk dobře pobaví a odpočine si. Howgh!

plakát

Columbo - Smrt v aréně (1976) (epizoda) 

Zajímavý díl.... Netradiční a zajímavé prostředí, trošku nezvykle poručík spolupracuje s jiným vyšetřovatelem, a celkově zajímavě poskládáno a charismatický záporák, abych nezapomněl. Pár vtipných momentů, důkladné vyšetřování, a jako vždy dohání vraha k šílenství. Usvědčení je postavené trošku na vodě, ale zase nebylo zbití... Povedený díl! Slabších 80%. Howgh!

plakát

Opravdová kuráž (2010) 

Trošku netradiční western, řekl bych. Ale velmi zajímavý. Atmosféra byla velmi syrová a strohá, pokud se to tak dá vyjádřit. Film má takové jakoby pomalé tempo a budí dojem, že se nic neděje. Ale když se člověk zamyslí s odstupem, dělo se toho mnoho. Mladá slečna má vskutku kuráž a místy je to až trošku přehnané a moc, ale nevadí, dá se to skousnout. Možná se takové najdou... Každopádně celkově bych řekl netradičně pojatý western, který má jisté kouzlo a je zajímavý. Kvalitní herecké výkony, hlavně mladá slečna a Jeff, rovněž výprava. Moc ani nevím, jak popsat pocity a dojmy z filmu... Prostě Coenovi... :-) Musí se to vidět - věřím, že spoustě lidem se to líbit nebude, ale mnohým se to zamlouvat bude. Howgh!

plakát

Columbo - Případ diplomatické imunity (1975) (epizoda) 

Povedený díl z opět zajímavého prostředí. Tentokráte nemá Columbo příliš důkazů a vyšetřování není tak důkladné, ale spíše intuitivní. Ale stačí malá lest na konci... Celkově to není tak propracovaný díl jako jiné, ale má jiné své kouzlo a kvality. Lepších 70%. Howgh!

plakát

Varieté (2010) 

Lepších 60%. Taková totální oddechovka s jednoduchým příběhem, který je jasný od začátku do konce. Ale obsazení je fajn, herci takoví milí, zpěv výborný a celkově to rychle ubíhá a člověk nemusí nic řešit. Sem tam navíc nějaké vtipnější místo. Christině to tady navíc náramně sluší a ten zpěv je výtečný, i když to není zrovna má "krevní" skupina. Prostě a jednoduše pohodovka na odreagování. Howgh!

plakát

Sherlock Holmes: Hra stínů (2011) 

Líbilo se mi to více než první Sherlock. Každopádně od Sherlocka bych čekal více toho vyšetřování, dedukce, hledání maličkostí, něco ve stylu Columba. Tento moderní Sherlock je postaven více na akci a vizualizaci. Není to špatně, to netvrdím. V tomto podání je t spíše akční film. A není špatný, ale ani přehnaně dobrý. Přijde mi to už trošku přestylizované, divoké, zahnané za hranu. Ale bavil jsem se, to zase je. Je to taková akčňárna na oddech, kdy člověk nemusí přemýšlet. A vizuál je hodně dobrý. Takových 70% lepších. Howgh!

plakát

Columbo - Rozbouřené vody (1975) (epizoda) 

To je snad poporvé, co se Columbo objevil hned na začátku dílu. Velmi zajímavý díl. Opět netradiční prostředí, tentokráte na člunu, lodi, člunu... :-), kde je omezený prostor a být tím vrahem, tak skočím z paluby, protože tady se už není opravdu kam schovat. Pár vtípků, jak je dobrým zvykem, skvělá paní C, kvalitní záporák. Jeden z těch lepších dílů. Howgh!

plakát

Columbo - Za úsvitu (1974) (epizoda) 

Velmi kvalitní díl, takových slabších 90%. Zajímavé prostředí, velmi schopný záporák, spousta vtípků, propracované vyšetřování a mazaná past na konec. Vše, co máme no Columbovi rádi. Howgh!