Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Rodinný

Recenze (41)

plakát

Tráva (2005) (seriál) 

Tráva je seriálem postaveném především na výkonu herečky Mary-Louise Parker, která svoji práci odvádí více než skvěle. Spíše v pozadí a jako doplněk můžeme sledovat další dějové linie. Můžeme sledovat životy její rodiny, jejich sousedů, spolupracovníků a spoluobčanů. Nutno však řící, že ať sledujete tu či onu linii, kvalitu vždy najdete. Postavy v seriálu jsou velice reálné a neidealizované, což jistě přidá na zážitku ze seriálu. Navíc človek pozná jak funguje správná americká drogová mašinérie :). Začátek první série měl lehce pomalejší rozjezd, avšak konec série už jede na plné otáčky a strhuje diváka nekompromisně na svoji stranu. Od počátku druhé série je divák obeznámen se všemi postavami jejich charaktery a je plně vtáhnut do dramatického děje plného zvratů skvěle odlehčeného komediálními prvky. Jestliže jsem byl při první sérii mile překvapen, druhou jsem byl nesmírně nadšen a mé nadšení neopadalo ani v dalších seriích. Televizní stanice Showtime zkrátka opět ukázala, že ví jak na to. 1. série - 80%, 2. série - 95%, 3. série - 90%, 4. série - 85%, 5. série - 85%.

plakát

Californication (2007) (seriál) 

God Hates Us All ... Seriálová perla kabelové stanice Showtime. Hank Moody (David Duchovny) - opuštěný, požitkářský spisovatel s tvůrčí krizí se snaží získat dvě osudové ženy zpět do svého života. Seriál plný sakrasmu, cynismu, potřebné životní drzosti a sexu. Hank ze sebe sype jednu vtipnou hlášku za druhou a občas přihodí nějaké bohémské životní moudro a všichni chlapi si přejí být jako on.

plakát

Tom a Jerry (1940) (seriál) 

Seriálová klasika a povinost každého dítěte vidět alespoň několik dílu tohoto skvostu. Tvůrci William Hanna a Joseph Barbera snad ani netušili jakou perlu vypustili do světa, když v roce 1940 uvedli první díl Toma a Jerryho. Od té doby jsme mohli vidět desítky a desítky kouzelných, poučných, vtipných animovaných dobrodružství. Pokud mám mluvit za sebe tento "seriál" mě provázel celým dětstvím a i proto se stal pro mě nejlepším animovaným počinem minulého století.

plakát

Spolužáci (2006) (seriál) 

Nedonošené dítě vztahového sitcomu. Už se nedozvíme, zda by seriál pokračoval ve stejné kvalitě nastolené u prvních skvělých devatenácti dílů. Neuzavřený konec první série sráží mé hodnocení bohužel trošku dolů. Při uzavřeném konci první série bych hodnotil bezpochyby za 5 hvězd, nicméně takhle dávám s těžkým srdcem silné 4 hvězdy.

plakát

Studio 30 Rock (2006) (seriál) 

1. serie 80%, 2. serie 90%. Videno v originale

plakát

Glee (2009) (seriál) 

Hodnoceno po 1x22. Nelze jinak...Skvělý zažitek, skvělá hudební čísla, skvělé postavy a skvělí herci. 95%

plakát

Fm (2009) (seriál) 

Samozřejmě, že po vystoupení Chrise O'Dowda v seriálu IT Crowd čekal každý obrovskou komediální pecku. Každý čekal seriál, který bude IT Crowd zdatně konkurovat a šlapat mu na paty. O to větší zklamání teď všichni cítí. To se bohužel projeví i na jejich hodnocení seriálu. Ač se jedná o seriál kvalitní, slávy a popularity IT Crowd určitě nedosáhne. Na mě FM působí ale velmi příjemně. Po pilotu jsem si sice říkal, že to nebude uplně to pravé, ale druhý díl mě vyvedl z míry. S každým dalším dílem mám postavy raději a seriál u mě stoupá na oblíbenosti. Po pilotu bych hodnotil 60%, po druhé epizodě 70%, ale po třetí epizodě to je už 80%. Velmi příjemných 80%. Myslím, že hodnocení už se dál zvedat nebude, ale i tak jde o povedený kousek, jež budu rád sledovat a bude mě bavit i nadále.

plakát

Mamma Mia! (2008) 

Slunce, moře, Řecko, optimismus a ABBA kam se jen podíváš. Překvapivě to všechno dohromady funguje skvěle! Při začátku filmu všechny starosti a špatná nálada zmizí, namísto toho objeví se úsměv, který až do záverečných titulků nezmizí.

plakát

Ďáblův sluha (2007) (seriál) 

Pekelná pohádka o jednom průměrném zaměstnanci supermarketu, jehož duši rodiče zaprodali ďáblu. Nápad to není vskutku špatný, ale dokáži si velmi lehce představit jak by skončil v propadlišti seriálových dějin, kdyby se nedostal do rukou Kevina Smithe. Kevim Smith dal seriálu řád a nakonec z toho vznikla vcelku zajímavá podívaná. Každý díl nám nabídne jednu uprchlou duši z pekla, která musí být zpět do pekla navrácena, romantickou linku mezi Samem a Andi a postupem času i další dějové linie ohledně Samova původu, zničení ďábla a života dalších démonů v našem světě. Postavy seriálu jsou odlišné a velmi rozmanité, avšak jejich potenciál nebyl zplna využit. I tak se bylo na co dívat... mou nejoblíbenější postavou je bezesporu sám Ďábel. Ve ztrvárnění charismatickým hercem Rayem Wisem se dostává do podvědomí diváka ne jako krutý tyran, ale spíše jako usměvavý hodný strejda, který si z kažého rád děla blázny. Stejně tak dobrou postavou je Samův přítel Sock jehož nevymáchaná huba trousí jednu vtipnou hlášku za druhou a způsobí nejednu komickou situaci. Hlavní hrdina Sam za těmito dvěma poněkud zaostává, ale pokud se na obrazovce potká s překrásnou Missy Peregrym, člověk si nepřeje nic jiného než aby ti dva byli konečně spolu.