Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (86)

plakát

Magazín Ligy mistrů (2002) (pořad) 

Tak tohle je vysloveně pro fandy (dobrého!) fotbalu. Když už jsme ale na ČSFD, tak musim pochválit sestřihy zápasu z technického hlediska. Má to tempo i vysokou a přehlednou informovanost.

plakát

Dalkomhan insaeng (2005) 

Líbila se mi kamera, hudba a styl hlavního hrdiny. Nevim proč ale většina korejskejch chlapíků (herců) je mi velmi sympatická. Nadruhou stranu mi přišla Sun-woova "nesmrtenost a regenerace" trošku přitažená za vlasy, přesto se přikloním ke slabým čtyřem než k silným třem.

plakát

Darwin (2011) 

Stejně jako režiséra i mne fascinují lidé, kteří obývají neobyvatelná místa naší planety. Zajímá mě život jaký si já ani ve snu neumím představit. 90% z celkových 35 obyvatel Darwinu má za sebou pletky se zákonem, drogy či ňáké "voodoo spooky shits" a tak jsou jejich osobní příběhy o dobách minulých vcelku zajímavé (v podání Montyho i zatraceně srandovní). Škoda jen, že příběhy jednotlivých lidí jsou si celkem podobné a tak vás po první půlhodině (která je opravdu skvělá) už toho moc nepřekvapí. Možná měl režisér déle sledovat toto zvláštní městečko, určitě by získal ještě zajímavější material, přesto si myslím, že se na tenhle film bude nahlížet jako na jeden z nejlepší na 46. MFFKV. 3,5*

plakát

Dexter (2006) (seriál) 

1.Série 10/10 - Naprosto perfektní. Tady opravdu není co vytknout. Dexter vtrhnul na obrazovky s omračující kvalitou, tempem, stylem ale hlavně s napětím! 2. Série 9/10 - Některé postupy seriálu se staly moc vykonstruovanými, přesto Dexter stále má čím zaujmout a udržet napětí až do konce série. 3.Série 7,5/10 - Celé sérii chyběla lepší zápletka, která by držela napětí a tempo předchozích dvou sérií. V Dextrově životě ale dojde k velkým změnám a to jak v osobním životě tak v práci. 4.Serie 8/10 - Závěr serie byl zajímavější než v předchozí serii. Čtvrtá serie s sebou přináší nového soupeře a nepřítele Dextera, který má zváštní charakter a sám John Lithgow za ztvárnění této role dostal Zlatý glob. Přesto už Dexter opět nechytil dech a tempo jako bylo v prvních dvou seriích... uvidíme co pětka... 5.Serie 8,5/10 - Dexter pokračuje ve vyježděné stopě v asfaltu. Serial samotný už asi nemá čím překvapit ale sakra mě stejně Michael C. Hall pořád baví! Dexter má opět "parťáka" ale taky pár nových nepřátel s kterými se bude muset "po staru" vypořádat. Vypíchnout ovšem musim šestý díl páté serie, který by kvalitou klidně zapadnul mezi první dvě serie. Pátá serie s sebou přináší opět trošku víc humoru, který jsem myslel že už se nevrátí a to je jedině dobře. 6. Serie 7,5/10 - Slušný soupeř. Slušná zápletka se zajímavým zakončením. Celkový konec série určitě nabudil ke sledování další. Bohužel nastavovaná kaše se nezapře a Dexter se někdy chová jako nemyslící tupoun. 7. Serie 6,5/10 - Running in circles, chasing our tails... 8. Série 6/10 - Nuda. Dexter ani chvilku není v ohrožení. Spíš je to jen zdlouhavá linka vedoucí ke konci. A konec? Zvláštní. Úplně poslední záběr seriálu se mi líbil, ale kéž by byl v jiném kontextu a kéž by k němu vedla jiná cesta. Buď sbohem Dextere.

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 (2010) 

Je těžké hodnotit tenhle snímek. Celá sága se změnila z dětské pohádky k dospělému dramatu a stejně tak se změnili její diváci, my. Po tom co jsem opustil kino byl jsem lehce rozčarovanej, ovšem né z kouzel které předvádí kouzelníci ale z toho, že trailer nalákal na nejlepší scény, které (doufejme) budou až v druhé části. Celkově to s Potterem jako takovým nemá moc společného. Prověřování mudlů mi dost připomínalo roky 1938-1945 coby židy pod utlakem nacistů. Přívěšek na krku, který tak špatně působí na ústřední trio, zase připomíná prsten moci a útrapy Froda a Sama. Je tu ovšem pár scéna, které se naprosto odlišují od rukopisu Harryho Pottera a to jsou například tanec na " O Children" od Nicka Cavea (perfektní písnička!), příběh tří bratří ve stylu Burtona se mi taky líbil i když tenhle styl moc nemusim. Byla spousta lidí co nadávala na odlišnosti mezi knížkou a filmem a teď když se autoři rozhodli udělat dvě části,tim pádem maj víc prostoru pro víc věcí, tak všichni řvou "PROČ!?" Já neřikam, že to nebyl kasovní tah ale hodně lidí by si mělo uvědomit co vlastně od Pottera čeká.

plakát

Al Pacino versus Robert de Niro (2008) (TV film) 

Tohle je nutnost pro, každého kdo chce aspoň něco vědět o filmu. Zajímavý průřez Pacinovi a De Nirovi filmografie, která lidem, co jí mají projetou nepřinese prakticky nic nového. Pro lidi, kteří by chtěli vidět něco s Pacinema nebo Denirem je tohle slušná pomůcka k výběru toho nejlepšího.

plakát

Barmský videožurnál (2008) 

Minulý rok byl na dokumenty opravdu hodně štědrý. Oproti Cove, kde je znázorněná nesmyslná krutost člověka na zvířeti, je v Burma VJ znázorněna nesmyslná krutost člověka na člověku. Vůbec si nedokážu představit žít v takové zemi ale díky tomuto dokumentu si dost dobře dokážu představit ten strach, který má každý občan žijící v Barmě.

plakát

Rváčův deník (1995) 

Ten film nepatří mezi klasiky, který se tu často vyskytují ale přesto si zaslouží můj obdiv i respekt. Jak jinak než skvělý Dicaprio tu dotahuje tu čtvrtou hvězdu. Film lehce pokulhává na scénáři i spádu událostí ale i přesto ve mně dokázal zanechat něco kůli čemu jsem na něj myslel další dva dny.

plakát

500 dní se Summer (2009) 

Sakra ten film mi dal přesně to co jsem od něj čekal! Perfektní stopáž, skvělé tempo, super hudba, parádní dvojce, pár opravdu vybroušených scén, sexy Zooey. Nejen na sci-fi se dal v roce 2009 udělat pěknej režijní debut (ano, narážím na Blomkamp a Jonese).

plakát

What's in the Box? (2009) 

Co na to říct? Co se týče krátkometrážních filmů tak mi neřikejte, že tohle neni špica. Suprová atmosféra smíchaná s nádechem Half Life a to vše zabaleno z pohledu první osoby a efekty za které by před pár lety platili studia melouchy.