Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (1 193)

plakát

Vybíjená (2004) 

Esence sportovních filmů, ovšem se sportem, který se dostane jen na ESPN Ocho. Všemu vládne Ben Stiller, jehož extrémně narcistní pablb přebíjí všechno ostatní. Hodně potěší různé cameo role a některé z vtipů jsou skoro geniální.

plakát

300: Vzestup říše (2014) 

Průměr, občas dokonce nudný. Ani výrazná výtvarná stylizace ani Eva Greenová to výš nepozdvihly. Nemá cenu řešit nepříliš povedený scénář nebo nepříliš charismatického hlavního hrdinu.

plakát

Klub poslední naděje (2013) 

Nezávislé, nepodbízivé, civilně působící, s kvalitním výkonem Jareda Leta a fantastickým Matthewem McConaugheym. Jeho Ron je sympaťák, ale tak u barového pultu... Jinak je to texaský buran, který ojede každou trochu vstřícnější a hlavně naivní... Na to ojíždění ale dojede... HIV není virus jen pro teplouše a buzny a smaška může mít i kundu... Ron to ale nezabalí, a nakonec už je to nejen týpek od baru, ale docela solidní chlap, jehož boj o život mu jistě přinese spoustu fanoušků... Je sympatické, že tvůrci vynechali jakékoli moralizování, že nikdo a nic nehodnotí Woodroofovy neortodoxní metody léčby... Na druhou stranu i kritika establishmentu je poměrně mírná a význam FDA nijak nikdo nezpochybňuje... Vallée svou režií nijak neexhibuje, film působi velmi civilně... A najdou se i vtipné momenty, nechci ale spoilerovat...

plakát

Vlk z Wall Street (2013) 

Tři hodiny jsem sledoval cool život zloděje, který využíval všech dostupných legálních i nelegálních prostředků k tomu, aby měl na kokain, děvky, quaalud a trpaslíky, s kterými se dá skvěle házet i hrát bowling. Je to vlastně hroznej zmrd, ale je to na druhé straně neuvěřitelně charismatický chlap. A čeho dalšího se nám, kromě poučení, že krást se sice nemá, ale když už to děláte, máte si to užít, ještě dostane? Nejlepšího motivačního projevu od dob generála Pattona. Skvělého letu letadlem, ještě lepšího výsledku lemmonu-714, spousty drsného humoru a nekorektního filmu. Sledovat lze i postupný rozpad osobnosti, která nakonec skoro nic nemá. Jenže se nevzdá, že? "Kdo mi prodá pero?" Ale tři hodiny jsou tři hodiny a některé scény byly asi delší, než bylo nutné.

plakát

Uprchlíci (1986) 

Přepadení banky je rozhodně jedno z nejzpackanějších na filmovém plátně. Ještě postava dementního veterináře slibuje absurdní humor. Jenže pak nastupuje ždímačka citů a film se z komedie plynule mění na melodrama. Ne že by ani potom nebyl dobrý, ale už není tak vtipný.

plakát

Kopyto (1981) 

Na sobotní odpoledne se to hodí. Několik takřka geniálních nápadů, jen bohužel ke konci film zpomalil a nebylo to ono. A vtip s opicí byl úplně mimo. Ale Pierre i Gérard hrají skvěle a na ty drobné nedostatky dají plně zapomenout.

plakát

Dobrodružství Robina Hooda (1938) 

Občas je rok vzniku vidět více než zřetelně, občas ale překvapí pěkné inscenační nápady. Banda ze Sherwoodu, která vypadá, že na pasekách pěstuje bůhví co, nebo že sběrem muchomůrek zpestřuje svou stravu, ukáže ve slušivých kamaších proradnému princi Janovi, šerifovi z Nottinghamu a Guyovi, co dokáže rozezlený Anglosas. Bez okolků, ať s mečem nebo s lukem. Občas jde sice o krk, je-li ale odměnou krásná Marion, nic Robina nezastaví.

plakát

Na život a na smrt (2013) 

Pokud přijmu pravidla hry, tak docela dobré. Drsňáci ze zvláštních jednotek skutečně nejsou žádní sralbotkové a jejich fyzická likvidace je zatraceně těžký úkol, zvláště jste-li vybaveni jen AK-47 a RPG, váš výcvik není valný a jediná motivace jsou panny v ráji. Takže i přes některé těžko uvěřitelné scény, jako sjezd ze skály (a dvakrát během jednoho odpoledne) docela dobré. Ale Berg, ač zručný řemeslník, by měl přeci jen svěřit psaní scénářů někomu povolanějšímu. Chvíli trvá, než se film rozběhne.

plakát

Světová válka Z (2013) 

Takové tři filmy, spojené dohromady. A zatímco ty první dvě poloviny (Philly, Korea a Jeruzalém) spolu docela ladí, Wales je z úplně jiného soudku. Vím, že první sestřih znamenal naprostou katastrofu a tak povolali starého dobrého Lindelofa (áááá!) a ten. No nepodělal to, zvolil relativně chytré řešení a docela zručně natočené, ale když celý film od začátku křičí "bude superepické finále" a ono nakonec není, zamrzí to. JInak všechny ostatní složky jsou jako obvykle na velmi vysoké úrovni a některé věci byly až geniální (Korea a Jeruzalém).

plakát

Nymfomanka, část II. (2013) 

Von Trier si dělá legraci z diváků celého spektra. Od intelektuálů po nadržence. Seligman-chodící Wikipedie spolehlivě pronese několik WTF odboček (zdravíme Prusíka), ale von Trier to hned uvede na pravou míru. O Joe se nedozvíme vůbec nic, ale zase si lze užít legrace se lžičkami nebo dvěma negry a jednou běloškou. Bohužel ke konci převažují spíše sebevysvětlující pasáže. No ale konec je docela nečekaný. Ale čtyři hodiny vcelku?!