Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi

Recenze (363)

plakát

V zajetí démonů 2 (2016) 

The Conjuring 2, chronologicky sedmý díl v sérii, se od prvního odlišuje mírou náznaků bubáků, kdy je více tlačeno na pilu a více se ukazuje fyzická podoba. Filmu to spíše ubližuje, protože tam, kde by mohlo bejt jen naznačeno se zbytečně odhaluje až moc. Ale to neznamená, že si film a hlavně James Wan nebyl schopnej poradit jinak a vylepšit jiný části – skvělá je linka dokazování, zdali je přítomnost bubáků jen podvrh, anebo zdali se fakt jedná o nadpřirozený prvky. Další plus jsou skvěle zvládnutý rozhovory s mladou slečnou, jíž zužuje zlá démonická entita. Cliffhanger ve tři čtvrtině filmu taky paráda. Plusem jsou i skvělý herecký výkony. Takže sice to už není tak pamětihodnej kousek jako minule, ale přesto se stále jedná o velkej nadprůměr v porovnání s konkurencej.

plakát

La Llorona: Prokletá žena (2019) 

Počáteční scéna s paní pod závojem a rohovym zrcadlem byla zajímavá. Pak už to drajv ztrácí. Bohužel. Nejhorší je stupidní chování postav kvůli uměle navozovanýmu „napětí“. Mírnej podprůměr. Mrzí mě to, protože zrovna paní v šatech měla našlápnuto dobře a nepoužívat laciný lekačky, anebo někdy ani ty ne, mohlo to dopadnout daleko, daleko líp.

plakát

Annabelle 3 (2019) 

Třetí díl Annabelle a pátej díl v sérii trochu ubírá v bubákování. Těch propriet, který se daly využít jako prostředky pro strašákování, tam bylo dost. Bohužel přišlo mi, že nebyly všechny předměty zcela využity. Tvůrci se zbytečně drželi zpátky. Ale jako oddych v rámci série je to pohoda a film stále drží laťku kvality mírně nad vodama průměrnosti.

plakát

3:15 zemřeš (2005) 

Naprosto nezvládnutej horor. Kde tvůrci mysleli, že šoupnou napínavý scény (a taky je tam šoupli teda no – akorát to není ani trochu napínavý), tam to je akorát tak směšný a jenom mě to štvalo. Ke konci už je to absolutní nezvládnutej bizár, kde se scény překrejvaj, sou těkavý a nelogicky navázaný. Todle se fakt nepovedlo.

plakát

V zajetí démonů (2013) 

První The Conjuring (a 4. film chronologicky v pořadí) je skvělá ukázka toho, jak by měly bejt stavěný všehny duchařiny. V tom filmu není naprosto nic špatně. Obsahuje vtip, napětí, skvělý, ale opravdu výtečný herecký výkony, parádní lokace, který film využívá neuvěřitelně zručnym způsobem a buduje napětí postupně. Achich to budováni napětí! Neokoukaný bububu lekačky a finální vymítání par excellence! Vážně tedle film je topovka v duchařinách!

plakát

Annabelle (2014) 

Druhá Annabelle (v chronologickým pořadí) je na tom hůř, než ta první (zase – chronologicky v sérii The Conjuring). Bubákovitý sekvence začínaj až po 40 minutách filmu (takže thruba jeho polovina), občas ten obraz vypadá jako z televizního seriálu a atmosféra je celkově taková nemastná neslaná. Ale když se bubákování rozjede, tak je to celkem fajn a líbily se mi tam dva hezký nápady, který jinde nebyly a ani moc nevyužívaly laciný lekačky. Takže série se pořád drží hezky. Ale chronologicky po tomto dílu nás čeká masterpiece v podobě Conjuringu jedničky, takže série teď bude stoupat v kvalitě. Bububu.

plakát

Annabelle 2: Zrození zla (2017) 

Jako chronologicky druhej díl v sérii The Conjuring (prvním filmem je Sestra / The Nun) musim druhou Annabelle hodnotit velmi kladně. Film pracuje skvěle s atmosférou, kterou umně buduje postupně, což velmi přidává na feelingu, kterej započal první The Conjuring / V zajetí démonů. Velice povedený je taky budování beznaděje, když se film nepáře s osudem některejch postav a vzhledem k posunu děje v dalším dílu ani s hlavní postavou filmu. A to přidává tomuto hororu na atraktivnosti.

plakát

Sestra (2018) 

Tak voni teda asi od 30 minut filmu věděj, že v tom klášteře (a nejen tam) je s nima nějaký hrozně zlounský zlo, ale stejně se honěj za postavama, který za rohama mizej a když viděj stín, tak šup hned za ním. No ale hele, takle: když odhlídnete od tohodle nelogickýho konceptu a smíříte se s tim, že ve filmu se nedržej pudu sebezáchovy (asi se prostě nebojej?), tak vám z toho vyjde docela fajnovej horor, kerej má atmosféru, spolíhá sice na mnohdy laciný lekačky, ale sem tam se prostě nějakej ten hezkej nápad najde a je i fajnově provedenej. Nebudu teda po druhym zkouknutí tak přísnej a upravuju hodnocení ze dvou na hezký tři hvězdičky.

plakát

Přenašeči (2009) 

Melancholická jízda postapo zemí. Ani ne tak zombie film, jako opravdu dobrá sonda do myslí lidí, kteří nemají již na výběr a sou postaveni před volbu sebeobětování kvůli záchraně ostatních/skupiny. A film jasně řiká, že heroický sebeobětovací akce se prostě při tědlech volbách nekonaj. A za odvahu todle dát do filmu dávám 4 hvězdy.

plakát

Lesní duch (2013) 

Film sem viděl v době vzniku, hodnotil sem v tu dobu 3 hvězdičkama. Po deseti letech zrání film absolutně nezestárnul a funguje v porovnání s jinejma naprosto, ale naprosto skvěle. Gore efekty perfektní, film postavám nedá absolutně nic zadarmo a je nekompromisně tvrdej. Odkazy na originál sou důstojný a změny pracujou ve prospěch filmu. A kdo dokoukal kompletně i titulky (což by měl každej fanda filmů dělat pokaždý), dočká se i moc fajnovýho pomrknutí na konci. Přehodnocuju na 5 hvězd a myslim, že z tohodle hororu se stane časem kultovka.