Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi

Oblíbené filmy (9)

Expendables: Postradatelní

Expendables: Postradatelní (2010)

Úderné songy, skvělá režie, detailní prostředí, skvělé efekty. Všechno dokonale vypiplané. Ani na chvíli jsem tomuto filmu nepřestal věřit; no a díky němu jsem si uvědomil jednu věc - když je skvělej režisér, jsou skvělý herecký výkony i nemotornějc-hrajících herců. Pět hvězd už jen za to, že Stallone dokázal překecat Arnolda na těch pár minut!

Rocky Balboa

Rocky Balboa (2006)

Rocky bilancuje nad svým životem, Stallone čerpá a nostalgicky připomíná hlavně z výtečného prvního dílu série. A já tak mohu za sebe říci finální verdikt - Rocky II,III,IV a V jsou celkem zbytečné -> stěžejní pro sérii je první a tento závěrečný díl. Z ostatních dílů sice víme, jak to všechno bylo, ale kvalitativné nejlepší a příběhově nejsilnější jsou právě první a závěrečný. Rocky Balboa je krásné drama, které se nemá vůbec za co stydět. Já jsem se výtečně bavil, po delší době si zkusím zkouknout jen první a tento poslední díl a věřím, že si dám zapravdu v mém tvrzení s těmi zbytečnými díly. Vynikající konec jinak kvalitativně velmi bilancující série.

Báječný hotel Marigold

Báječný hotel Marigold (2011)

Natočeno s naprostým klidem a láskou k řemeslu. Pro takováto jemná dramata ze života mám slabost. Vždycky se u nich dokážu nadchnout i příjemně dojmout. A zda-li bylo právě toto cílem filmařů, nezbývá mi, než tleskat. Výborný film, který zase jednou kloubí vynikající herce s jemnou látkou, která je pro zúčastněné jako stvořená. A zase jednou film, který ukazuje postarší generaci takovou, jaká je - bez zbytečných akčních scén, s klidem a porozuměním. Tento hotel byl vážně naprosto báječný, a to bez debaty! I já se těším na to, až spatřím svůj vrcholek hory.

Norské dřevo

Norské dřevo (2010)

Tohlecto člověk nemusí ani snad pořádně chápat. Tohle stačí prostě jen vidět, ale musíte na to mít náladu a cit. Pokud nejste ten určitý typ, nebude Vám to šmakovat, budete se nudit a nebude Vás to bavit. Miluju filmy, po jejichž zhlédnutí jsem nucen přemítat o životě!

Batman: Návrat Temného rytíře, část 1.

Batman: Návrat Temného rytíře, část 1. (2012)

Jestli neholdujete hraným verzím netopýřího muže, můžete s klidem zkusit tuto animovanou verzi. Je skvělá, má spád a není to nuda. Navíc může nejen batmaní fandy těšit, že ten pravej kotel nastane až s příchodem druhý části, někdy na jaře 2013. Osobně bych v tomto animáku uvítal více prostoru pro vysvětlivky, aby divák, ne nijak podrobněji znalý komiksové předlohy, neměl v této animáčině bordel. Ovšem i bez toho se na to v klidu dá hezky koukat a pokud budete mít úchylku v porovnávání s již viděnými verzemi, určitě se neubráníte nejednomu překvapení (nebo WTF momentu), a to je taky plus!

Batman: Návrat Temného rytíře, část 2.

Batman: Návrat Temného rytíře, část 2. (2013)

To, pro co si jednička připravila živnou půdu, dvojka naplno zúročí a rozdupe na padrť (v tom pozitivním slova smyslu). Rozdělení na dvě části potěšilo a překvapilo zároveň. Celkově tento animák, rozdělený do dvou logických částí, nepřestává udivovat a těšit. V první části druhé části (zvláštní...) se film zabývá Jokerem, v druhé je to spíše souboj Batmana se Supermanem. A ať vám tyto dvě věci nejdou sebevíc dohromady, navíc v jednom snímku, v tomto fungují naprosto dokonale. Celý příběh zahořklého postaršího Batmana působí velice vyzrále a dospěle. Navíc díky animovanému provedení si tvůrci mohli dovolit i scény, které by ve filmu hraném působily naprosto přestřeleně. Za vznik tohoto mistrovského díla jsem převelice rád a nadšen, že se to takto povedlo. Výborná volba pro ty, kteří mají rádi komixovky, ale i pro ty, kteří (jak už jsem předesílal v komentáři na první část) mají nakoukány hrané filmy s Batmanem a chtějí další "šlehu".