Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (769)

plakát

Kancelář Blaník (2014) (seriál) 

Něco takového tady už dlouho zatraceně chybělo a je příznačné, že "kamenné" televize nám to už nabídnout nedokážou. Je fascinující a svým způsobem děsivé, že Tonda Blaník je paradoxně tak okouzlující figura, že bez ohledu na to, jaký by to měl být vlastně bezskrupulózní hajzl, člověk mu nakonec fandí a těší se, "co zase vymyslí". Mnoho dílů je ozdobeno vděčnými camey známých osobností, které svou skladbou dokreslují nevyslovený, ale celkem patrný politický postoj autorů, takže seriál asi každému stejně vonět nebude, zejména ne alergikům na kávu a sluníčko. Často ostouzená epileptická kamera mě nepobuřovala, ale "amatérská" (zvláště v sepětí se zcela moderní a profi hudbou) není tedy ani zdánlivě - to by výsledek rozhodně neměl takový drajv.

plakát

Autobazar Monte Karlo (2015) (seriál) 

Čekal jsem spíš průšvih, takže příjemné překvapení, ale přesto žádný zázrak. Děj je docela banální, tudíž stojí jen na dialozích a hereckých výkonech, které jsou u hlavní trojice fajn, ale vedlejší postavy působí velmi odflákle a ochotnicky. Přitom právě perfektně napsané a zahrané štěky jsou nezbytným kořením pro dobrou komedii (jak se můžeme přesvědčovat u starých barrandovských klasik), a nakonec i s neherci se dá udělat velká paráda, což ale bohužel není tento případ. - Palec nahoru za "Bublinu" Polišenskou, taková krev a mlíko mi na "plátně" docela chyběla. :)

plakát

Black Books (2000) (seriál) 

Kouzelně bizarní trojice loserů přebývající v knihkupectví připomínajícím poctivý studentský privát. Nebýt slabší 2. série, kde mi vadila přílišná nesmyslnost "zápletek", neváhal bych s plným hodnocením. Místy bylo opravdu nebezpečné u toho jíst. :) A chválím český Fénix ProDabing; zkusil jsem pro srovnání i originál s titulky, ale rozdíl nebyl podstatný. 90 % - - - Fran (Tamsin Greig je víc než důstojná nástupkyně Eleanor Bronové) nosí asi ve třech dílech lehounké brýle.

plakát

Poprask na silnici E 4 (1979) 

nic moc jsem od toho nečekal, ale první půlhodina byla tak nudná a banální, že jsem to vypnul a dál se ani nedíval. Dost se na mé nechuti podepsal i Štěpnička, který tady působí slizce až odporně (a to proti němu jinak nic nemám).

plakát

Nevinný (1997) (TV film) 

velmi divadelní, člověk se na to musí trochu naladit, ale pak si herecké výkony užije. 70 %, zaokrouhluju nahoru za příjemnou brněnskou sestavu a zejména za "už je mi pětadvacet" Slavíkovou v intoušských brýlích :)

plakát

Tramvaj (2012) 

Rozkošně nevyřáchané.

plakát

Svatební cesta do Jiljí (1983) (TV film) 

Příjemná "malá" komedie, kterou táhne chemie mezi ústřední dvojicí a kvalitní skvadra doprovodných figurek. Abrhám byl teda kormidelník jak noha, ovšem kdo zvládne za jediné odpoledne ze Suchdola dopádlovat až za Beroun a na téže výpravě ještě rozlomit loď na Vltavě, rozhodně se může zvát ošlehaným říčním vlkem. (Mimochodem ten osudný jez už neexistuje, pár let po natočení filmu zmizel i s přilehlým mlýnem pod hladinou vodní nádrže Hněvkovice.) 70 %

plakát

Rivalové (2013) 

Dobré, ale nevím co si myslet o tom, že jsem tu zažil stejný efekt jako u Into the Wild - nejvíc z celého filmu na mě zapůsobily autentické záběry skutečného Hunta a Laudy...

plakát

Četník v New Yorku (1965) 

Člověk musí trochu vypnout mozek, ale pak se to dá. Ovšem hlavně díky Funèsovi a jeho kreacím, ty drží tuto ptákovinu nad vodou, neboť záseků typu "Maj flawrs ár bjútyful" a "Nédáme vám Alsasko a Lotrinsko" je tu bohužel jen jako šafránu. - - - A nemohu zapomenout na psychoanalýzu: "Rozkošná malá zrůda..."

plakát

Velký útěk (1963) 

zapnul jsem to úplně náhodou někdy na samém začátku, a zjistiv o jakou hvězdami napěchovanou klasiku se jedná, začal se dívat, ale ta fascinující naivita a studiová vypulírovanost scén z tábora (skutečně na pohled spíše skautského než vězeňského) mě bavila sotva deset minut...