Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný
  • Akční

Oblíbené seriály (10)

Šílenci z Manhattanu

Šílenci z Manhattanu (2007)

Není moc seriálů, které by v člověku zanechaly stopu. Tento k nim patří. Tedy pokud se vám dostane pod kůži. A k tomu je nutná určitá trpělivost. Děj plyne pozvolna, ale po nějaké době člověk zjistí, že s postavami seriálu souzní. A že nic není jen černé nebo bílé. Nechápu, jak Mad men mohli uniknout širší pozornosti, třeba v mém okolí to nikdo nezná, přitom jde na seriálovém poli o jedno z nejkvalitnějších děl. Nejvíce pak cením, že tvůrci nepokazili konec. Ten byl dokonale uvěřitelný. Musím ze své dosavadní TOP 10 něco umazat a zařadit tam Mad Men.

Simpsonovi

Simpsonovi (1989)

Tak tohle je naprostá klasika a už si nedovedu představit život bez nich. Dokonce i kdybych neustále protáčel všechny díly až do konce života, neomrzí mě to. Ostatně, byly doby, kdy jsem Simpsonovy viděl skoro denně, když to běželo v televizi a natáčel jsem to. Poté, co jsem začal pracovat, frekvence výrazně klesla, ale jak už jsem napsal - tento seriál nadobro nezmizí nikdy. Mrzí mě jen jedna věc - že nestárnou postavy. Vím, že desetiletý Bart a osmiletá Líza a roční Maggie jsou velmi roztomilí a vidět je jako puberťáky by moc roztomilé nebylo, ale přesto... Je to prostě chyba, už proto, že nelze donekonečna vymýšlet nové příběhy a nutně se po čase začaly některé náměty opakovat. Homer už nejméně ve třech epizodách bojoval s nadváhou, Bart nejméně dvakrát propadal, Marge se několikrát snažila nebýt jen ženou v domácnosti a začít někde pracovat... Prostě variace na stejné téma. A nejvíc je to vidět právě v těch nejnovějších sezónách, které už povětšinou za moc nestojí. Některé podařené epizody nezachrání celou sérii. Aby se to hnulo z místa, bylo by zapotřebí, aby tvůrci opustili zaběhnuté klišé a nechali postavy stárnout. Jinak hrozí, že Simpsonovi se stanou starou vykopávkou jako Helena Vondráčková :)- Přes tuto kritiku jsou pořád Simpsoni ti NEJ. Vydařených sérií a epizod je tolik, že i kdyby se mi z těch nových nelíbila už ani jedna, celkový dojem to nesníží.

Pohotovost

Pohotovost (1994)

Asi nejlepší nemocniční seriál vůbec. Některé díly navíc v divákovi zanechají nesmazatelnou stopu. Že nevěříte? Pak nezbývá než se sami přesvědčit :)- Ale vážně - seriál ukazuje i život a osudy doktorů, ukazuje, že nemoc se nevyhýbá ani doktorům. Nebo vzpomínám na dramatický komplikovaný porod, který se nakonec nepovedl. Na doktora zachrańujícího chlapce uvízlého ve stoce... Na doktora, který podlehl své nemoci... Pro tyhle a mnohé jiné díly nezapomenutelné.

Agent Smart

Agent Smart (1965)

Výborný parodický seriál na špionážní žánr. Bohužel si ho moc nepamatuju, až na pár scén. Bylo to kdysi na Nově, ale od té doby už ani jednou. Škoda. Vím, že jde o starý seriál, ale kolikrát se v televizi vysílají staré seriály a protáčejí se třeba stále dokola, už roky. Viz MASH. Opravdu by komerčním televizím uškodilo, kdyby jednou za čas zkusily změnu? Pochybuji. Raději budou neustále protáčet všechny Renegáty, Jessicy Fletcher a podobné, které už musejí lidi znát nazpaměť. Je mým zbožným přáním, abych toto ještě někdy viděl. Pokud se tak stane, bude to překvapení desetiletí (toho, ve kterém se dočkám) :)- P. S. Mimochodem, už vůbec nevěřím, že by se tento seriál někdy odvysílal celý, pokud vůbec dojde k repríze, tak jen té jediné série, která kdy byla u nás uvedena. Je příliš starý na to, aby se kupovaly a dabovaly i ostatní série.