Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krátkometrážní

Recenze (95)

plakát

Kimecu no jaiba - Tanjiro Kamado, Unwavering Resolve Arc (2019) (série) 

Demon Slayer vskutku má výbornou animaci, ale příběh je kombinací všeho klišé, co již známe a bylo vytvořeno v jiných "šónenech" jako Naruto, Bleach nebo Fullmetal Alchemist, takže nic nového. Ta klišé, co se tu objeví se mi ani nechce vyjmenovávat, jelikož by se z toho komentáře snad dokonce stala rovnou celá novela. Nicméně, i přes to všechno jsem u Demon Slayera dokázal vydržet a dokázal jsem si ho i mnohdy užít, možná je to tím, že mi klišé nevadí. Měl bych jeden malilinkatý problém a tím jsou některé věčně uřvané, nebo dokonce až příliš stereotypní postavy, jako např. věčně uřvaný a nesympatický Zenitsu, který právě většinou nedělá nic jiného než to, že řve a řve a řve, až to trhá uši a taky mi docela vadilo, že humor zde měl až přespříliš mnoho prostoru na úkor děje, kdy vlastně třeba celých dvě a půl epizody nesledujete nic jiného, než humor. Upřímně, nebýt některých tupě napsaných postav a někdy přebytečného humoru, tak bych si tuto první sérii užil o trochu více, možná bych i přemýšlel o páté hvězdici, ale zůstává to na zhruba čtyřech. Každopádně asi budu ve sledování pokračovat, už jenom kvůli tomu, že se na to dalo koukat a umělo to zabavit.

plakát

Terminátor 3: Vzpoura strojů (2003) 

Film je hezký, ale přišlo mi, že byl dost urychlený. Tomuhle Terminátorovi chyběla pořádná zápletka, ale pořád lepší, než kdyby se toho filmu ujal kdejaký kašpar. Film žel na legendární a excelentní dvojku nemá. Toť vše.

plakát

Modrooký samuraj (2023) (seriál) 

Tento seriál moc často nesleduji, tak jsem usoudil, že bude pro mě lepší pustit jej a jeho hlavní hrdinku Mizu k vodě. To mi mimochodem připadá docela vtipné, protože pokud vím, tak Mizu znamená v japonštině "voda", takže bych vlastně pustil vodu k vodě. Viděl jsem jenom tři epizody z první osmi epizodní série a v dobu, kdy jsem tento komentář vyslal do světa se již pracuje na sérii druhé, takže evidentně autoři (a hlavně Netflix) zaznamenali velký úspěch, což je jedině dobře, ale já se tomu spíše vyhnu obloukem a věnuji svůj čas něčemu jinému. Modrooký Samuraj vypadá vizuálně naprosto skvěle a ten příběh není vyloženě špatný, jenže mě prostě nebaví a asi je to tím, že mi zde postavy nepřirostly k srdci a ten děj ani není moc zajímavý, což nemusí být nutně špatně, protože jinak si to většina lidí pochvaluje, takže nechci tímto tvrdit, že je špatný, ale jen to, že není pro mne ničím extra zajímavý. Celé je to snad jen o tom, jak se chce umanutá holka pomstít za to, že se narodila, což jako nemusí znít špatně a koneckonců jsem si užil třeba celého Johna Wicka od prvního filmu až po ten poslední, ale tady mi prostě něco nesedí a nemám chuť, ani zájem pokračovat dál ve sledování.

plakát

Gundam: Sirotci s železnou krví (2015) (seriál) 

Já chtěl tenhle seriál mít rád a strašně se mi líbí ten námět, tématika, animace, hudba, ozvučení, ale prostě mě naštvala jedna jediná věc a to pedofilní vztahy, takže si to dovolím nedokoukat, i když je jinak zbytek děje určitě velice kvalitní. Vysoce postavený pán, co je starý kolem 20ti až 30ti si má vzít malou holku, které má být kolem devíti let a nijak zvlášť to neřeší, natož jeho kamarád, který je její bratr. Máme tady holku, které má být údajně tak 14 a je zamilovaná do o rok staršího kluka, ale kdybych reálně nevěděl z netu kolik je jí let, tak bych ji vzhledově tipnul třeba ještě tak o pět let mladší. Když jsem si tohohle v seriálu všimnul, a že toho si fakt nejde nevšimnout, tak jsem začal být velice skeptický vůči tomu, co se bude dít a netrvalo to dlouho než jsem si začal ze zvědavosti googlit, co bude dál a zjistil jsem, že nějaké takové kraviny se přeci jen budou dít, i když jich možná bude poskrovnu. Jinak se mi Sirotci s železnou krví docela líbili a líbilo se mi jak ty bitvy nejsou žádná sranda a pořád jim hrozí smrt, když udělají byť jen malou chybu a také musí myslet na to, že po nich pořádně někdo jde, takže si musí sehnat věrné spojence a také jsou to děcka, co to nemají lehké už od narození a umí sice bojovat, ale vůbec neabsolvovaly školu, takže neumí ani pořádně číst a psát, jenže oni ten seriál zkrátka potřebují kazit tím, že tam budou cpát pedofilní vztahy a už to mi umí způsobit znechucení. Jestli se pokouší napodobit Hru o trůny, kde to ale aspoň dává svým zvráceným způsobem smysl, tak jim to fakt nejde. Doufám, že v ostatních Gundamech se nic podobné neděje. Ve dvanácti letech bych to asi neřešil a přešel to, ale dnes to fakt nedokážu ignorovat.

plakát

Castlevania: Nokturno - Série 1 (2023) (série) 

Nová Castlevanie je po stránce hloubky postav dost silné zklamání. Vizuálně sice pěkné, ale akční scény jsou jinak naprosto nekonzistentní. Ze začátku jim nedělá problém pozabíjet několik upírů, ale pak jim dělají problém nestvůry. Kromě toho ty souboje nejsou moc kreativní, když si vzpomenu na skvělé akční sekvence z původního seriálu, kde třeba Sypha předváděla fakt povedené kousky. Věci se tu dějí jen tak znenadání a bez žádného předchozího náznaku. Prakticky se tady nekoná žádné pořádné dobrodružství. Záporáci jsou tady ploché loutky, které jsou... No jsou prostě jen zlé a bez žádné zajímavé vlastnosti, což to není zrovna dobrá vizitka. I naši hlavní protagonisti/klaďasové stojí za hovno a nejsou ničím zajímaví. Celkově na mě Castlevania: Nocturne působí jako prachsprostě obyčejné a podprůměrné šónen anime. Po tom překvapujícím konci bych se však klidně na další sérii podíval, byť jen ze zvědavosti.

plakát

Castlevania: Nokturno - Svoboda byla sladší (2023) (epizoda) 

Tři epizody z 8mi a zatím zklamání. Říkám si, že to je jako sledovat podprůměrné dark fantasy anime s hororovým nádechem, co má jen excelentní animaci. Původnímu seriálu to zatím nesahá ani po paty. Postavy jsou až moc klišoidní a nesympatické. Minimální pohled na stranu upírů, z čehož  mámpříliš silný dojem, že budou víceméně skoro všichni záporní a krutě zlí jen, aby byli zlí bez jakékoliv špetky zajímavého charakteru.

plakát

Bleach - The Last 9 Days (2023) (epizoda) 

Absolutně nechápu co se stalo a proč se to stalo a připadám si, jako kdyby zde hromadu věcí přeskočili, neukázali a nevysvětlili a já jako divák absolutně nechápu proč. Vizuálně sice zatím asi docela OK, ale nedostal jsem prakticky nic, co bych chtěl a očekával. Update 16.07.2023: Po znovu-shlédnutí už nejsem tak zmatený a epizodu jsem bez větších problémů přežil.

plakát

Smrtelné stroje (2018) 

Tenhle film vlastně není špatný, ale spíš je pouze průměrným blockbusterem a přitom měl velký potenciál být fakt dobrý, kdyby místy chování postav dávalo smysl nebo kdyby tvůrci líp pracovali s klišé, aby byl snímek aspoň míň předvídatelný. Vizuálně-hudbo-akčně jsou Mortal Engines fajn. Linka se Shrikem mohla být daleko líp zpracovaná. Tento film ve mně nevyvolal moc emocí, přičemž tady prostě byl potenciál pro skvělý počin, který se ale ve finální verzi pokusí pouze zkopírovat nejedno známé klišé a nejen ze Star Wars.

plakát

Spider-Man: Paralelní světy (2018) 

Já jsem tenhle film jednu dobu i dost chtěl vidět, ale postupně můj zájem odpadl, což je nejspíš tím, že už mé nadšení pro tyhle "superhrdinské" věci není takové jako dřív a to bude tentokrát opět "nejspíš" tím, že existuje spousta příběhů, která by se dala za "superhrdinské" nazvat, ale chybí jim nějaké ty okázalé obleky z latexu a nejlépe ještě s pláštěnkou, nebo snad honosné kovové brnění, které umí ze zadku střílet paprsek. Mi však u tohohle filmu nevadí ani ta okázalost, ale především to, že ani pořádně nechápu jeho myšlenku, nebo spíš lépe řečeno to, co mi má dát do života a že se tvůrci o něco takového fakt snažili, jelikož hlavní postava Miles Morales měl na konci i nějaký krátký proslůvek, ale jak jsem již psal, tak jsem prostě nepochopil jakou lekci mi tenhle snímek měl udělit, každopádně když budu ignorovat tohle, tak dostanu krásně vypadající animovaný film a jenom teda tu hudbu tam mohli vybrat daleko lepší. Abys jinak čtenáři tohohle komentáře věděl, tak já dřív býval hodně zaujatý do Marvelu a v době, kdy jsem tuhle písmenkovou zeď sepsal, tak mám doma ještě stále i nějaké komiksy a nejen od Marvelu, ale i dokonce několik od DC (Je mimochodem alespoň pro mě velice vtipné, že DC má doslova být zkratka "Detective Comics" a jak DC má u aktuálního názvu ještě ten přídavek "Comics", tak by se to celým názvem mohlo klidně číst jako "Detective Comics Comics"). Asi budu mít na tenhle film jiný názor než většina, ale tak to už někdy u mě bývá, páč si prostě rád dovolím mít jiný názor a pro mne tady "Spider-Man: Paralelní světy" zkrátka nejsou žádná sláva.

plakát

Cunk on Earth (2022) (seriál) 

Stačily mi dvě epizody a už vím, že tohle mě nebude bavit. Občas se tam objeví nějaký dobrý fórek, ale jinak je to spíš dobrý nástroj na uspávání. Přitom samotný koncept zní vlastně dost dobře.