Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (32)

plakát

Loki - 1893 (2023) (epizoda) 

A dost! Nestává se mi to často, respektive skoro nikdy, ale po tomhle díle už Lokimu šanci nedám. Neni to vyloženě blbý, ale takhle si seriál, který má MCU vyvézt po letech tápání (po Endgame) zpět na výsluní, nepředstavuju. Jonathan Majors a jeho tajtrdlíkování je to nejotravmější, co jsem si tenhle rok pustil. Napsal bych, že je jeho charisma na nule, ale takovou lichotkou ho bohužel poctit nelze. Jen ještě zmíním, že jeho skandály v osobním životě v potaz absolutně neberu. Kevine, takhle ne :-(

plakát

Luther: Pád z nebes (2023) 

Tak já nevim :-/ Prostřední třetina je tuze fajn- napětí, tempo, scénář, herectví... Ale začátek a konec tvůrci vyloženě zprznili a trapně připomíná slabší epizody třeba devadesátkovejch béčkovejch krimi seriálů. Jako film, navazující na tak úspěšnou a kvalitní TV sérii, to teda není úplně důstojný.

plakát

Marvels (2023) 

Když děcka ze Spy Kids potkaj Galaxy Quest a Power Rangers, ani druhej nejhezčí hrudník hollywoodu to nezachrání (zdravíme aktuálně první Sydney Sweeney, která je prý s Madame Web v ještě horším komiksovým průseru). Od dna to zachraňuje geniální finální rozhřešení, kdy (POZOR SPOILER) se všichni nechaj sežrat kočkama a k tomu zahraje Webberova Memory z muzikálu Cats. Masterpiece!

plakát

Tajná invaze (2023) (seriál) 

Chvilkama je to koukatelný, ale precizní herci scénáristickou mizérii zachránit bohužel nemohou. Opravdu blivno ale člověku začíná být ve chvíli, kdy cgi efekty nejmocnějšího studia planety začnou připomínat seriály typu Buffy/Angel, patřící do úplně jiné tv epochy.

plakát

Bledé modré oko (2022) 

Nevyužitý potenciál u tohoto smrdí nasto honů. Chopit se toho schopnější režisér, plná palba by byla nevyhnutelná. Takto se jedná o solisní tříhvězdu, ale nebýt urputně pomalého tempa a vleklosti, jedná se o jeden z nejlepších dosavadních počinů dekády. Zamrzí to především proto, že herecký ansámbl je stoprocentní a především fracek Dudley dává svůj um excelentně na odiv a o sekundujícím Baleovi se asi netřeba vyjadřovat. I tak fajn!

plakát

Muž z Toronta (2022) 

Bavil jsem se. Final fight je špičkovej

plakát

Avengers: Endgame (2019) 

Emoce, hlášky, nostalgie, vtipy, osudovost, akce, drama i kulervoucí momenty. Je tu prostě všechno a líp to udělat nešlo! Fanservis jak prase, jestli člověk neni marvelovskej labužník, tak si to pravděpodobně tolik nevychutná, ale my co poctivě chodili na všechny ty filmy a ty postavy milujeme- my jsme dostali něco v co jsme ani nemohli doufat. Kevin Feige je bez diskuzí nejlepší producent současnosti a dokáže se obklopit takovejma lidma, který jeho vizi pochopí a dokáží ji zrealizovat naprosto dokonale. Ač se tu furt jedná o pár frajerů v barevnejch elasťácích, pro mě je to (společně s předchozím dílem) nepřekonatelnej novodobej filmovej epos!

plakát

Captain Marvel (2019) 

No... Úvodní scénky ve vesmíru jsou nesmírně digihnusný. Evokovalo mi to trochu Green lantern.. Ale co se děj přesunul na zemi, začne to být moc sympatickej origin s 90's feelingem, dobrým scénářem i hudbou. Výkon Brie i Badmotherfuckera byl super. Co mě ale v druhé půli otravovalo byl přehnanej důraz na girlpower, zkousnout se to ale dalo. Celkově je to příjemnej marveláckej průměr, kterej moc novýho nepřináší, ale dal mi přesně co jsem od něj čekal. Jedna hvězda navíc za to, že to Brie v triku Nine inch nails dost sekne!

plakát

Carnival Row (2019) (seriál) 

První série se pohybuje na pomezí neonoiru a sherlockovskorozparovačské dobovky a obstojně funguje. V té druhé se jede hodně "politické drámo" a seriálu absolutně nesluší. Zlem je u ní ale hlavně scénář, který z většiny postav dělá debily, kterým moc nelze fandit a jedinou trochu sympatickou linkou zůstává tandem Imogen/Agrees. Třetí nášup už si pravděpodobně nechám ujít a docela mě lajdácký přístup tvůrců mrzí.

plakát

Dálniční hlídka (2019) 

Moc dobrá krimi dobovka, který by slušela poněkud kratší stopáž. Syrovost vyšetřování a herectví Costnera a Harlesona se člověku nemůže nelíbit. Ale že by to bylo něco, co by musel vidět i někdo jinej, než fandové žánru-to ne, všechno tu už totiž bylo spoustakrát. Ale z danýho materiálu asi víc vytřískat nešlo, takže palec nahoru!