Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Obsahy (8)

Ztráta důvěry

Ztráta důvěry (1997) (TV film)

Film nepatrně připomíná detektivku. Dvě sestry soupeří o jednoho muže,který je manželem jedné z nich. Hlavní téma ovšem je únos dítěte (miminka), kde s vypátráním pomůže úspěšný spisovatel detektivních příběhů. Pointu nemohu vypisovat, protože jednak je od počátku filmu zřejmá a pak bych prozradila aspoň zcela nepatrné překvapení pro diváka.

An Unfinished Affair

An Unfinished Affair (1996) (TV film)

Film je vlastně laděn do detektivního žánru. Milenecký pár, kde muž tento vztah bere jako "záskok", neboť má těžce nemocnou manželku. Ačkoliv on trvá na ukončení vztahu, odkopnutá milenka se s tím nechce smířit a zabývá se touhou po pomstě. Naskytne se jí příležitost, že svede milencova syna, vetře se do rodiny a připravuje celé rodině krutý úděl....

Doktorka Quinnová

Doktorka Quinnová (1993) (seriál)

Děj se odehrává v době osídlování západu, kdy přistěhovalci se všech koutů světa chtějí urvat v nové zemi kus "místa na slunci" pro sebe. Mezi nimi je (na tu dobu vyjímečná) žena - lékařka, která musí čelit osudu, že je sama s dětmi jako matka a v neposlední řadě bojovat jako lékařka o důvěru občanů osady. S těžkostmi života ji pomáhá muž, který žije jako zalesák mimo osadu. Z toho vztahu vznikne láska. Seriál je o lidskosti, rasismu, ale také o vzájemné nesnášenlivosti různých lidských povah.

Doktor z hor

Doktor z hor (1992) (seriál)

Příběh lékaře, který se ožení s dcerou horského zvěrolékaře, ale odmítne praxi v alpské vesnici a jde za kariérou do Mnichova. Nešťasnou náhodou přijde jeho manželka při autonehodě o život a tchán mu tuto událost dává za vinu. Dojde k rozkolu, který vyústí téměř ze strany zvěrolékaře (tchána) v nepřátelství. Usmíření těch dvou zařídí hospodyně zvěrolékaře a přiláká zetě lékaře, aby začal praxi u nich na horách. Vlivem laviny přijde lékař o život a místo něj nastoupí nový mladý lékař a vesnice tak konečně získala opět svého lékaře, který poskytuje všestranné služby obyvatelům hor tak, jak je to běžné odjakživa u venkovských lékařů.

Válka policajtů

Válka policajtů (1979)

Už název filmu prozrazuje, co je hlavním tématem tohoto filmu. Parta správných policistů, kteří ctí zákony na straně jedné, na straně druhé úplatní policajti, kteří spolupracují se zločinci. Claude Brasseur, který stojí na správné straně zákona chce dokázat, kdo porušuje u policie zákon. V tom mu zdatně sekunduje M. Jobertová jako kolegyně policistka. Mají velké podezření, čekají jen na vhodnou příležitost. Ta se brzy naskytne a válka policajtů začíná.

Nadějné vyhlídky

Nadějné vyhlídky (1974) (TV film)

Pojednává o chlapci-sirotkovi, kterého vychovává jeho sestra. Chlapec pomůže uprchlému trestanci, kterého náhodně objeví ukrytého na hřbitově. Za pár let, když dospěje a zamiluje se do ženy z vyšší vrstvy, pomůže mu tajemný štědrý dárce vymanit se z chudoby a pro mladého muže takto začínají "nadějné vyhlídky". Jedná se o romantický film, který byl natočen podle stejnojmenného světového románu Charlese Dickense z roku 1861.

Jednotka 08/15 - Ve vlasti

Jednotka 08/15 - Ve vlasti (1955)

Třetí a závěrečná část válečné trilogie. Je po válce a opět se zde ironicky ukazuje na různé charaktery vojáků, kteří přežili a opět "v tom umí chodit", aby u Američanů získali pro sebe výhody. Setřásli ze sebe krutost války a podbízejí se vítězům, aby se opět dostali na výsluní a měli aspoň docela malinkou moc nad svými vrstevníky.

Jednotka 08/15 - Ve válce

Jednotka 08/15 - Ve válce (1955)

Tento snímek je druhou částí trilogie. Jednotka z výcvikového tábora Wehrmachtu je poslána na svou první "válečnou výpravu" a to hned na konci roku 1942 na obávanou východní frontu do Ruska. Zde se chová každý podle svého charakteru. Někdo loví ženské, jiný "kšeftuje" s různým nedostatkovým zbožím pro své velitele, jen aby pro sebe získal výhody. Je zde však i vzorný vojín Vierbein, který vojenské povinnosti bere velmi vážně. A jak už to tak bývá, jako jediný ze své jednotky doplatí na svou naivitu a na krutost války.

Reklama