Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (693)

plakát

Deadpool 2 (2018) 

Slabý. Dokonce tak, že jsem chtěl asi po třiceti minutách zdrhnout. Akce mi přišla taková mdlá, pár vtipů zaujalo. A příběh jako kdyby vypadl z horšího béčka. Na druhou stranu ty úvodní bondovský titulky byly skvělý a závěrečný titulky ještě lepší (hlavně ta jedna). DP je fakt větší. Bohužel tu jiskru z jedničky si sebou nevzal.

plakát

Thor: Ragnarok (2017) 

totálně ujetý od první do poslední chvíle. Po Strážcích asi nejšílenější a nejpřepálenější marvelovka. Démonická a naštvaná Cate Blanchett, naštvanej Hulk, naštvanej vlk, armáda zombíků. Karl Urban střílející ze samopalů, gladiátorský zápasy, kosmický lodě. Poslední scéna skoro jak z můstku Star Treku. Naprostá zábava.

plakát

Black Panther (2018) 

tohle vlastně není superhrdinskej film. Ryan Coogler po Creedovi natočil další film o ofackovaným outsiderovi, co hledá svoje místo pod sluncem. Tentokrát s hodně hořkou příchutí. Michael B. Jordan tu svoji postavu zahrál skvěle a střihl si možná nejlepšího záporáka tohohle bublinovýho světa. A samotnej Black Panther (tedy v to, co se princ T’Challa mění díky tomu náhrdelníku) je vlastně nudnej a věci kolem tohohle bojovníka mě nebavily. Mnohem lepší je samotnej T’Challa, královská rodina a celej její příběh. Nemluvě o tý volbě, která se točí kolem toho, zda bohatství Wakandy poskytnout celýmu světu. Jinak se mi líbí, jak to propojuje prvky pohádky, antický tragédie fantasy, sci-fi a to nemluvím o tý totálně vymazlený bondovský odbočce, která vyvolá nejspíš vzpomínky na Skyfall. A když na to přijde, tak T’Challova ségra je vlastně takovej Q v holčičí verzi. Takže jo, Black Panther je parádní.

plakát

Daredevil - Season 2 (2016) (série) 

Elektra a Punisher úžasný. Celkově dokud to staví na konfliktu dvou likvidátorů zločinců, tak je to perfektní. Pak ale nastoupí dlouhá výplň, snaha napojit se na zbytek seriálovýho univerza, a věci kolem Ruky... drsný, temný a nekompromisní to je, ale ve výsledku toho chce ten seriál na můj vkus obsáhnout moc

plakát

Hanebný pancharti (2009) 

Po osmi letech od kina (vážně je to už tolik?) jsem si znovu pustil Hanebný pancharty. A mám pocit, že je to víno, protože za těch osm let ten film pořádně vyzrál. Perfektně natočený, s dobře napsanýma postavama a s vypointovanými scénami - Landovi prostě stačí jen mluvit a běhá vám mráz po zádech. A hlavně je to obrovskej hold filmům a brakový zábavě, kde se pro krev nejde daleko. Taky je zajímavý vidět, kam to některý herci od tohohle filmu dotáhli - Fassbender, Waltz, Léa Seydoux, Daniel Brühl. A tomhle filmu by se mohlo taky říkat prequel k Bondovi. Aneb jak Blofeld v minulým životě potkal Madeleine

plakát

Logan: Wolverine (2017) 

drsný, syrový, surový a tak dojemný, že to rozbrečí i toho největšího drsňáka. Ještě silnější, než jsem čekal. Wolverinovo Gran Torino.

plakát

La La Land (2016) 

La La Land měl sice Oscara za nejlepší film asi tak na minutu. Ale to nemění na tom, jak moc úžasnej a kouzelnej film to je. Film o lásce, lásce k muzikálu, jazzu, filmu a starýmu Hollywoodu. Ale taky film o tom, jak moc důležitý jsou sny. A jak je důležitý se jich držet a plnit si je. Úžasnej soundtrack, Emma Stone a Ryan Gosling pak film jako komplet vynášej do nebes.

plakát

Trpaslík (2017) (seriál) 

Dobře obsazený. Spousta dobrých fórů a nápadů. Jenže na rozdíl od Čtvrté hvězdy rozmělněné a jako celek ne zcela dobře fungující.

plakát

Doktor Strange (2016) 

Doctor Strange je Marvel na tripu. Hudebně i vizuálně podmanivý. Benedict Cumberbatch je prostě Benedict Cumberbatch a chvíli jsem měl pocit, že koukám na Sherlocka, který si odskočil do jinýho univerza. Jen tady je o něco méně zžíravý. A je možná škoda, že nejvíc filmu se soustředí právě na něj, zvlášť, když tu je Mads Mikkelsen, kterýho vytěžili až žalostně málo. Na druhý straně ten humor a není ho tu málo, funguje parádně. Stejně jako hrátky s časovou smyčkou. A myslím, že hodně lidí asi bude chtít Doctorův plášť pod stromeček. Nicméně Marvel už předvedl mnohem lepší originy a Doctor Strange je tak obrovskou prohrou.

plakát

Anthropoid (2016) 

Fakt hrozně silný (hlavně od atentátu). Spousta scén mnou bude rezonovat ještě dlouho (kladivo a kýbl, přestřelka podkreslená hudbou). A Cillian Murphy celej film táhne s přehledem.