Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Zachraňte vojína Ryana

Zachraňte vojína Ryana (1998)

Zachraňte vojína Ryana považuji nejen za nejlepší válečný film všech dob, ale také jako nejlepší film vůbec! Vynikající herecké výkony, úžasně různorodé charaktery, špičkové efekty, kaskadérské výkony, zvuk, hudba... stručnější bude, když řeknu, že tomuto filmu nemám co vytknout. Po prvním shlédnutí mi bylo blbě jak od žaludku (a to vydržím opravdu hodně), tak psychicky. Po dalším a dalším shlédnutí nacházím na tomto filmu spoustu detailů a vychytávek. Pan Spielberg nám předvedl nejrealističtější bitevní vřavu 2.světové války a ukázal nový směr válečnému žánru všeobecně. Pět hvězdiček krát dvě.

Dobyvatelé ztracené archy

Dobyvatelé ztracené archy (1981)

Bible dobrodružného žánru! Dokonalost. Film, který jako jeden z mála amerických bijáků vpustili komouši do kin a na kterém jsem tudíž vyrostl. Technická vymoženost jakou je domácí kino mi dovoluje se s tímhle klenotem neustále mazlit. =D)) Pro mě jednoznačně nejlepší Jones ze série.

RoboCop

RoboCop (1987)

Prime directives: 1)Serve the public trust 2)Protect the innocent 3)Uphold the law 4) ??? Syrová a brutální vize budoucnosti. Nejlepší Verhoeven a zároveň mé nejoblíbenější sci-fi.

Rambo: První krev

Rambo: První krev (1982)

Nejlepší Stallone a jeden z nejlepších akčních filmů. a to je prosím akčňák, ve kterém umře pouze jeden člověk a pár dobrmanů! Příběhově je to něco víc, než jen postřílet, zachránit,splnit nesplnitelnou misi apod. což je 96% akčních filmů. Rambo tu zachraňuje pouze sebe, prchá před nadutostí a nadřazeností místního buranského šerifa a před světem, který jím opovrhuje. Postavy outsiderů jdou Stallonovi perfektně a řekl bych, že v prvním Rambovi je ještě přesvědčivější, než v prvním Rockym. First Blood je úžasná akční klasika s nezaměnitelnou hudbou Jerryho Goldsmitha a já jsem rád, že patří k filmům, které byly po revoluci dodatečně uvedeny v kinech.

Barbar Conan

Barbar Conan (1982)

Geniální syrový fantasy příběh, plný krve a nahých žen natočen tak přirozeně, jak už to nikdy jindy neuvidíme, s geniální hudbou Basila Poledourise, jakou už nikde jinde neuslyšíme. Crom. (ámen)

Vetřelci

Vetřelci (1986)

"To je nádhera človeče, to je prostě nadevšechno. " Hudson forever!