Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční
  • Krimi

Recenze (80)

plakát

Přání Ježíškovi (2021) 

Listy do M. ... skvělý polský film ... a Přání Ježíškovi jako názorná ukázka současného českého herectví (zoufalý Krajčo, Hádek, Vagnerová či Polívková) ... naprosto tomu chybí Polská přirozenost. Asi je to tím, že Poláci se vyhrají v zajímavých filmech, kterýma Polská kinematografie disponuje u nás se po hříchu točí vztahové komedie, které splývají v jednolitý seriál.

plakát

Trabantem z Indie až domů (2019) (seriál) 

Trabantům fandím ... ale v tom seriálu je toho Přibáně přeci jen trochu moc a časem, alespoň mně, leze docela na nervy.

plakát

Koptashow (2019) (pořad) 

Sranda musí bejt, i kdyby fotra věšeli.

plakát

211: Volání o pomoc (2018) odpad!

To si tak sedí lupič v autě a blíží se policajti … zkušený veterán z Afgánských bojů zpanikaří a začne střílet po všem co se hne. Srdceryvné scény policajta s prostřelenou nohou … nechci domyslet co by se dělo kdyby to dostal do hrudi. Vyšetřovatelka Interpolu, která mimochodem herecky nikterak nezaostává za komparsisty hrajícími mrtvoly, je v další emotivní scéně vzata na milost vedoucím policejního zásahu, přičemž jejím jediným přínosem je, že oznámí, že lupiči jsou nebezpeční. Policejní zásah bez jediné snahy vyjednávat a to i přes poměrně početnou skupinu rukojmích. Další zkušení veteráni Afgánských bojů jen tak pro zábavu vbíhají do policejní palby. No a o herectví Cage je úplná škoda se zmiňovat, tedy je pravda, že moc toho prostoru nedostal a to je dobře. Ale zase jako komedie vcelku obstojné.

plakát

Newyorská romance (2013) 

Once v NY ... akorát s o level horší hudbou :-( ...

plakát

The Class of 92 (2013) 

"S nástupem peněz Romana Abramoviče do Chelsea FC v roce 2003 dominantní postavení Manchesteru United v anglickém fotbale skončilo" ... s nástupem peněz ubylo těchto nádherných příběhů ... skončily ikony a z mančaftů se stávají výkladní skříně omezených miliardářů ... a v tom spatřuji největší význam tohoto dokumentu ... o ztrátě ideálů o vyprázdněnosti současného sportu a o tom jak je sport obrazem dnešní doby …

plakát

Mých posledních 150 000 cigaret (2013) (TV film) 

Na jednoduchou otázku zda-li je dokument obžalobou cigaretových společností, či dokumentem o škodlivosti kouření nedokáže režisér odpovědět ... sám to neví a z dokumentu je to patrné. Nechápu místní komenty, které poukazují na humornost, protože jestli je humorné obléci se za cigaretu a vyzpovídat politiky, tak je to neskutečně hloupé, neboť jim dává do rukou argument, proč onen rozhovor neučinit. Myslím, že přijít seriózně a humor servírovat přes hloupost oněch politiků by bylo zajímavější. Dokument klouže a nedokáže se pořádně zaříznout a tak zůstává nad povrchem.

plakát

České století (2013) (seriál) 

Masaryk 50%; Mnichov 63%; Heydrich 65%; Gottwald 65%; Slánský 40%

plakát

7 dní hříchů (2012) odpad!

...každý režisér by měl mít povinný profesní řidičák a za každý prohřešek body dolů ... po tomto filmu by se p.Chlumský musel hodně snažit, aby se nevybodoval ... chování postav je tak nesmyslné a účelné snímku, že mi z toho ještě teď běhá mráz po zádech ... atmosféra veškerá žádná, jediné co se snaží jakouž tvořit je hudba ... dialogy hloupé až stupidní ... a tak jediné co by stálo za povšimnutí je kamera, ovšem záběry na úly si raději prohlédnu v přírodopisném dokumentu ... a historická výpověď .... bez motivů, příčin a následků je prakticky nulová ... jediná motivace je lidská zkaženost ...