Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Sci-Fi

Oblíbené seriály (10)

Hra o trůny

Hra o trůny (2011)

Bomba! Seriál s nejvíce nejednoznačnými postavami, co jsem viděl. Lidi, kteří se i u hodinové pohádky nesmyslně rozčilují nad absencí vývoje postav, tady musí chrochtat blahem. Nečernobílé, nepředvídatelné. V praxi to znamená, že v jedné sérii nějakou postavu nesnášíte a v další sérii už jí fandíte (nebo opačně). Po skončení některých epizod jsem jen čuměl s otevřenou pusou, jak jsem byl zaskočený. Je to dospělé, promyšlené a promyšleně propletené - autor si musel hodně namáhat mozkové závity při psaní - klobouk dolů. Casting perfektní, nebojí se ani škaredých herců, což přidává na uvěřitelnosti. Fantasy prvky jsou držené na uzdě, takže se nejedná o žádnou přeplácanost plnou infantilních tvorečků a ras. Výprava a triky v pohodě strčí do kapsy Hollywoodské blockbustery. Hudba taky fajn a jako třešnička na dortu vymazlené úvodní titulky mapující změny lokací v daných dílech/sériích. Najdou se i negativa v podobě velké upovídanosti (ze začátku jsem se ztrácel ve jménech, kterých bylo fakt hodně), na druhou stranu - o to víc pak mají grády akční/trikové scény, či zvraty. A nechci vypadat jako puritán, ale té nahoty je tam někdy přespříliš - prakticky každá nová ženská postava dřív nebo později ukáže kozy, což působí trochu samoúčelně. Ty gay scény by si taky mohli odpustit (naštěstí jich tam není moc). Každopádně se MOC těším na další série -dospělých fantasy je jako šafránu. /// Nejoblíbenější postavy: Tyrion Lannister, Arya Stark, Bronn, Brienne. Neoblíbené postavy: Joffrey Baratheon, Cersei Lannister, Ramsay Snow, Melisandre, Shae, Ygritte (ta mě srala od první sekundy, co se objevila na obrazovce).

Bratrstvo neohrožených

Bratrstvo neohrožených (2001)

Pro mě bez debat nejlepší seriál. Už proto, že se jedná o takového "seriálového Ryana" (což je pro změnu můj nejoblíbenější film) a taky proto, že je to (díky tématu) seriál ukončený a ne natahovaný a vařící z vývaru, jako u mnoha nynějších.

Živí mrtví

Živí mrtví (2010)

WOW, tak tohle mě dostalo. Herci skvělí, postavy nebyly černobílé, jak je tomu v tématicky podobných filmech/seriálech zvykem a příběh, který byť je vcelku obyčejný, přesto je lemován spoustou vychytávek, nápadů a zvratů. Plno situací si říkalo o postup dle amerického filmařského manuálu (čti klišé), ale překvapilo přirozeným podáním. Atmosféra hustá, byl jsem napjatý od začátku do konce a hltal každý další díl. A teď..... MASKY. V dnešní době se u zombíkáren stává blbým zvykem, že stačí komparzu zalíčit hubu od krve a ualáá - máme zombíka. Kdepak, tady jsou zombíci opravdové hubky (čti nechutné mrtvoly v rozkladu), ze kterých mi běhal mráz po zádech. Tleskám! Možná někomu nesedne to, že s přibývajícími díly ubývá zombíků. Jenžo to je vlastně dobře. Kdyby šlo čistě o zombie řež, tak by to určitě zábava byla, ale umělá. Takhle to pro mě zábavné bylo i tak, navíc se tím přidalo na přirozenosti, která mi doteď v zombíkárnách chyběla. Atmosférická záležitost se skvělou psychologií postav + výborné masky/gore. ///// Shlédnuta první série

Ash vs Evil Dead

Ash vs Evil Dead (2015)

Tohle je přesně TO Evil Dead, jak ho známe. Černý humor, hlášky, bizarnosti, gore, specifický vzhled démonů (oční bělmo a lícní kosti, pane Alvarez), šílené nájezdy kamer, Raimiho nápady a situace, které čím víc jsou grotesknější, tím (paradoxně) strašidelněji působí (smrtelná vážnost démonů je na škodu, pane Alvarez). Hlasité řehtání střídala husina. Tohle jako seriál, který při množství dílů vydá za několik filmů, je luxus. Ash je zpátky a sračku z roku 2013 (po které je hotovým balzámem) zahrabal pod zem ve sklepě. A kdyby vylezla, tak její hlavu ustřelí brokovnicí, nebo uřeže motorovkou. Prostě si s ní vytře prdel, pane Alvarez. EDIT: Dokoukáno celé. V každém díle jsou skvělé Ashovy hlášky, hromada nápadů, samozřejmě gore a černý humor. Poslední 2 díly totální Evil Dead. Každý díl jsem si užíval a vždy se těšil na další. Nekompromisní plná palba a čestné místo mezi mými top seriály.