Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (165)

plakát

Nezlomní (2024) 

🎼 It´s such a good vibration..... it´s such a sweet sensation...... Oh, my bad, to jsem několik desetiletí zpátky.... Oooops.... Neskutečně dojemnej film nabitý akcí od začátku do konce a to tak, že zapomínáte dýchat.... teda já jsem nedýchala.... nebo aspoň jsem celou dobu měla pusu otevřenou..... možná to bylo kvůli rýmě.... a na konci ty slzy taky byly omylem, to mi jen něco spadlo do očí...... Uaaaaaaa. Boží, boží, boží a to tak, že si ten zážitek člověk nebude bát zopakovat. (*mrk mrk mrk, jestli teda víte, co myslím ;o) A mladým frackům, pro které je nejdůležitější věcí počet sledování na TT bych to pouštěla povinně.

plakát

Kosmonaut z Čech (2024) 

Sedněte si na prdel, přestaňte se furt za něčím honit, dělat deset věcí najednou a nic pořádně a nechte na sebe film působit. Skvělé herecké výkony, Adam boží.  Pokud bude Hanuš mluvit hlasem Paula Dana, vždycky ho uvidím s tváří Paula Dana :) Hudební doprovod skvěle doplňuje a závěrečný song rozseká na atomy. Tleskám českému týmu. Hvězdičky navíc za Orloj a za Rusalku. "You go wherever I go and I go wherever you go. Right, Spaceman?" "If I had known what I know now, would have I kissed you? Would you? Would you kiss me again? It was really good kiss." "If I could do it again, I would do it better. That´s a promise I would never ever break....if I could do it again!"

plakát

All of Us Strangers (2023) 

Tady jsem neměla obavy a i když jsem netušila, co čekat, věděla jsem, že je to sázka na jistotu a že mě film nezklame. Konečně vysoce kvalitní film, herecká symfonie, skvěle padnoucí soundtrack, inteligentní scénář, který výborně přechází mezi linkami čtyř hlavních protagonistů. Emoční náboj od začátku do konce, aby na konci zažil divák závěrečný emočně-sopečný výbuch. Tleskám a děkuji konečně po dlouhé době za kvalitní filmový zážitek.

plakát

Wild Cards - The Infinity Thief (2024) (epizoda) 

Většinou jsem u prvního dílu při hodnocení skeptičtější, ale tady to napálím do plných. Ano, je to cheesy, ale ta kombinace hate to love funguje 100%. Stejně jako u Dempsey & Makepeace, Castle & Kate, Moonligting. Vtipné = check, svižné = check (zatím, a jelikož to vypadá, že v každém díle se řeší jeden případ, přičemž jedna linka se vine naskrz, tak to tak snad i zůstane), překvapivé zvraty = check, takže odpustím, že hlavní hrdinka po noci strávené ve vězení má další den opět skvěle upravené vlasy a bezchybný make-up... A navíc tam hraje čtyřnohá kočka a (dvounohý) Jason Priestley ;o)

plakát

Zázračná planeta - Coasts (2023) (epizoda) 

BBC prostě umí! Vyprâvění Sira Attenborougha, kamera, hudební doprovod, střídání dynamiky, syrové záběry kdy si příroda nabízí boje o život, kdy se nechcete dívat ale jste tak očarovaní, že sledujete s otevřenou pusou a co víc, David nám nastavuje zrcadlo a ukazuje, jak chování člověka zasahuje do přirozeného chodu přírody. Ne tak cíleně jako v jiné sérii, stejně poutavé, avšak dech se nám tají a spolu s aktéry jim fandíme, držíme palce, bojíme se o ně, srdve se nám zastaví, když jsme svědky kdy svůj boj prohrávâ. Uvědomíme si, s jakými všemi potížemi se aktéři ve vodě, na souši i ve vzduchu potýkají a ještě kdy víc bychom si měli uvědomit, že jsme ma naší planetě jen návštěvníky a měli bychom se tak k ní chovat. Ani se nedivím, že Sira Davida Británie považuje za "národní poklad". Oprávněně.

plakát

Jsou světla, která nevidíme - Epizoda 2 (2023) (epizoda) 

Knížku jsem bohužel nečetla a tak na sebe nechám působit hollywoodskou představu války na západní frontě..... Jo počkat, on se tam objeví "objev" z  Na západní frontě klid (2022) Příběh se zatím odvíjí slibně, hudební složky ladí, herecky je vidět, že "náckové" to teatrálně přehrávají (byť jsou typově vybraní excelentně), ovšem nenechte se mýlit, i tak vám z nich budou vstávat chlupy na celém těle. I když ne tak, jako v případě Ralpha Fiennese v Schindlerův seznam (1993) nebo Matthias Schweighöfer v Hnutí odporu (2020)  Mark Ruffalo - troufám si tvrdit, že mám jeho hlas v originále zmáklý, ovšem tady v originále zní až tak divně, že místo akcentu postavy mám pocit, jako by byl předabován. Až to rve uši.... proboha proooooč. Zajímavá volba německým postavám ponechat angličtinu s akcentem (asi je lobby Američanů, kteří odmítají číst titulky hodně silná...). Nicméně jsem zvědavá, jak se bude kvalitativně seriál dál vyvíjet. Skáče se scénáristicky v čase, ale člověk si zvykne. Jo a nesmím zapomenout na nádherný vizuál intra. I díky tomu zatím nechávám všechny hvězdy.