Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (163)

plakát

Zabiják (2023) 

No Michael opět syrově uhrančivě skvělý Ze začátku jsem si tu sondu do "duše" zabijáka užívala, ovšem jak to bylo postavené, film se stopáží dvou hodin na tom uhrát nelze a to se Michael opravdu snaží. Hvězda za Michaela, hvězda za Tildu a hvězda za hudbu spolu s pár momenty ve scénáři, které mě jako diváka uspokojily, ovšem neudržela jsem pozornost, přerušovala jsem film kvůli dalším aktivitám a být to v kině, tak jsem asi hodně nervózní a pokud něco, tak spíš než režii nebo scénář jsem si užívala kameru (další střípek do třetí hvězdy).

plakát

Sok (2023) 

Velká škoda, protože Paul hraje jako bůh, ale to už bylo jasné u Normální lidi (seriál) (2020). Saoirse je taky kvalitní herečka. Bohužel to jsou ty dvě hvězdičky, víc dát nemůžu. Ani za ten konec. Trochu to mělo Ostrov (2005) vibes. A nemůžu se zbavit dojmu, že takovéhle "sci-fi" filmy vlastně taková sci-fi není ale jen to ukazuje, kam jako lidstvo směřujeme..... Hodně smutný.

plakát

Jsou světla, která nevidíme - Epizoda 2 (2023) (epizoda) 

Knížku jsem bohužel nečetla a tak na sebe nechám působit hollywoodskou představu války na západní frontě..... Jo počkat, on se tam objeví "objev" z  Na západní frontě klid (2022) Příběh se zatím odvíjí slibně, hudební složky ladí, herecky je vidět, že "náckové" to teatrálně přehrávají (byť jsou typově vybraní excelentně), ovšem nenechte se mýlit, i tak vám z nich budou vstávat chlupy na celém těle. I když ne tak, jako v případě Ralpha Fiennese v Schindlerův seznam (1993) nebo Matthias Schweighöfer v Hnutí odporu (2020)  Mark Ruffalo - troufám si tvrdit, že mám jeho hlas v originále zmáklý, ovšem tady v originále zní až tak divně, že místo akcentu postavy mám pocit, jako by byl předabován. Až to rve uši.... proboha proooooč. Zajímavá volba německým postavám ponechat angličtinu s akcentem (asi je lobby Američanů, kteří odmítají číst titulky hodně silná...). Nicméně jsem zvědavá, jak se bude kvalitativně seriál dál vyvíjet. Skáče se scénáristicky v čase, ale člověk si zvykne. Jo a nesmím zapomenout na nádherný vizuál intra. I díky tomu zatím nechávám všechny hvězdy.

plakát

Gran Turismo (2023) 

Holy shit..... takhle se to dělá! Nevadí, že člověk nehraje playstation, nezajímají ho racing cars a stejně je u obrazovky přikovanej jako už dlouho ne. Původně to mělo být jako: "I am here for the plot......"  The Plot: Josha Stradowski a David Harbour (a taky trochu Orlando, co si budem...)  Nakonec to byl nečekaně herecky, kamerově, střihově, trikově a hudebně filmový zážitek! A opět se ukázaly zlaté české ručičky u VFX ( hezky česky světová UPP). Skvělé!

plakát

Ještěr (2023) 

Je mi líto, takové to těšeníčko a pak zklamání..... Vidět Benicia několikrát naživo během KVIFF byl teda větší zážitek... Hraje jako bůh, o tom žádná. Herecké obsazení mě potěšilo, "strejda" tady zrovna natáčí upíry :), díky za znovuobjevení Michaela Pitta (nyní se představujícího jako Michael Carmen Pitt).  Charaktery jsou zahrány dobře, nemyslím si, že to, že někdo smrdí jako svině a nakonec to je svině je na škodu, stejně se odhalí kdo co jak a jakou měrou teprve na konci. Ovšem nevím, jestli mě iritoval hudební doprovod, tempo vyprávění, možná obojí.  Tváří se to jako temné krimi, mě to jako diváka strašně nebavilo. Škoda, když si vezmu, že Benicio koketuje i se scénáristikou. Tak uvidíme, třeba příště jinak a lépe ;o)