Recenze (3 353)

Spider-Man: Napříč paralelními světy (2023)
More of the same, pricom uz jednotka bola na mna too much. Na druhej strane to je krasna ukazka, kam sa bude uberat buducnost kinematografie. Mat pod tridsat, tak som absolutne nadseny. Takto "iba" mimoriadne spokojny. Aj ked menej ako pri jednotke, ktora mala ten uzasny sokovy efekt nevideneho.

#RimavskaPomahaUkrajine (2023)
celý film free na tomto linku https://youtu.be/FrZIK2mkw2o?t=1

Rychle a zběsile 10 (2023)
Po prisernej deviatke navrat na vrchol kvalitnych (priznane) debilnych blockbusterov. Ma to hromadu maximalne prepalnej akcie, retardovanych dialogov a hlavne uzasne prehravajuceho Momou. Zabava na plne gule. Sice debilna...ale zabava.

Kocour v botách: Poslední přání (2022)
Nápadité a hravé. To neprekvapí. To, že sa tu veľmi dobre pracuje s vážnymi témami je občas až šokujúce. Mimoriadne milé prekvapenie

Tetris (2023)
Veľmi zábavná a hravá záležitosť. Občas síce stratí tempo, no vždy sa dokáže v správnej chváli nakopnúť. Jeden z vrcholných direct to VOD titulov. 8/10

Air: Zrození legendy (2023)
Jerry Maguire pre novú generáciu (a napadlo mi to ešte predtým, než sa vo filme ozvali skladby zo soundtracku Crowovej pecky). Affleck sa vykašľal na temné a náročné témy a servíruje kráľovskú feel good zábavu. Má to elegantný retro šat, fajné tempo a skvelé herecké výkony. Veľmi to pripomína oddychové kúsky režisérskych majstrov, ktorí nepotrebujú nič prekonávať, ale iba sa bavia (napr. Good Year, Chatch me, if you can, do istej miery Vlk z Wall Street). Elegantný, zábavný a civillný film, ktorý dokáže z nezaujímavej témy vytlačiť maximum. A v jadre je omnoho silnejší a myšlienkovo hutnejší, než by sa mohlo zdať. 9/10

65 (2023)
Dlho som nevidel veľký kinofilm, ktorý si takto tragicky nedokázal obhájiť svoju existenciu. Okrem námetu tam nie je NIČ zaujímavé. Hromada potenciálnych zaujímavých vecí (od akčných cez filozofické až po zábavné) nie je ani načrtnutá. Mohol to byť skvelý výplach, seriózne sci-fi alebo totálny mindfuck. Vo výsledku sa nakoniec iba menia obrázky bez akejkoľvek diváckej angažovanosti a po poldruha hodine to skončí. Na placi a v strižni sa muselo diať niečo hrozne desivé a som prekvapený, že to neskončilo v hanbe na nejakom streame. Nie je to tragikomický trapas ako napr. Bojisko Zem alebo Lovci dinosaurov. Toto je iba strašne nezaujímavá nuda. A príšerný film. 2/10

Dungeons & Dragons: Čest zlodějů (2023)
Velmi prijemna zabava pre celu rodinu.

Běžná selhání (2022)
Veľmi vydarená festivalovka, ktorá naberá body najmä za zasadenie do (u nás) neobvyklého žánru. Pokiaľ očakávate Emmerichovskú deštrukciu alebo Von Trierovskú vyhrotenosť, budete sklamaní. Pokiaľ sa ale naladíte na správnu civilnú vlnu, čaká vás veľmi príjemné prekvapenie. Nie úplne dovarené, no dostatočne zaujímavé a podnetné, aby ste ním vyplnili svoj čas. 7/10

Velryba (2022)
Celé to stojí na výkone Brendana Frasera. A ten je famózny. Zvyšok filmu je iba ok. Občas zbytočne natiahnutý, občas sa príliš okato snaží dojiť slzy (záverečná scéna je kruto cez čiaru). Vo výsledku to však aj tak stále všetko končí pri hlavnom hrdinovi, ktorý zachraňuje mnoho problematických aspektov filmu. Okrem Pi za mňa najslabší Aronofsky. Ale v rámci (veľmi) komorných drám stále nadpriemer 7/10