Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (95)

plakát

Milý Johne (2010) 

Pro mě to bylo opravdu silné. Hlavně takový snímek, kterému jsem to všechno věřil. Nebylo to přehnané a bylo to opravdu ze života a to je hlavní síla tohohle filmu.

plakát

Pacifik (2010) (seriál) 

Většina lídí si pustí The Pacific s představou pořadne řežby a těší se že zase budou letat kusy těl všude kolem. Jenomže Pacific jde mnohem hlouběji a člověk z trocha citem pochopí že v jádru je to silný příběh, který nadchne a upoutá. Tento seriál jde poněkud jinou cestou nez jeho starší bratříček Bratrstvo neohrožených. Vede si svou trnitou cestu dobre vypracovanych charakteru symbolizující tři hlavní hrdiny. Unikátnost každého dílu tkví ve své originalitě a neopakovatelnosti. A ne vždy je nepřítelem japonec, ale i džungle, morální hodnoty či nemoc......

plakát

Podivní (2010) 

The Crazies není čistokrevný zombie horor, neboť nám tam zombíci mluví, jsou rychlí jako normální lidé a dokonce nosí sebou nějakou tu brokovnici či sekáček na maso. V prvé řadě mě v prvních 15 mintách zaujala perfektní kamera jak snímá detaily, ale postupem času se nějak vytrácela. Za to atmosféra se držela po celou dobu. A čert to vem....přišlo mi to mnohem uvěřitelnější než jiné zombie horory. Takže za skvělou zábavu dávám čtyři kousky.

plakát

Sbohem, Bagdáde (2010) 

2. MFF Cinema mundi Na snímku je hlavně zajímavé to že nám vůbec poprvé ukazuje odvrácenou stranu konfliktu v Iráku s pohledu obyčejných lidí a především nám líčí jejich mentalitu. Ale díky slabším hereckým výkonům tento snímek hodně strádá. Mě to osobně tolik nevadilo, protože takových snímků, alepsoň já osobně, si musíme vážit. Mehdi Naderi bohůžel dlouho nic nenatočí protože zrovna strádá v Íránksém vězení a to kvůli tomu že tento film vůbec natočil.....

plakát

Vlkodlak (2010) 

Tak takhle roztahaný film jsem už dlouho neviděl. Děj se tak pomalu natahuje až už víte jak to všechno dopadne v polovině. Možná tomu chyběla větší hororová atmosféra. A možná..... vlastně nevím mám z toho smíšené pocity takže za tři.

plakát

Zlatý Glóbus 2010 (2010) (pořad) 

Opravdu velkolepý večer. Myslim si že z 90% byli ceny Globus rozdány oprávněně. Nejvíce zahřálo u srdce ocenení Martina Scorsese. A o Jamesi Cameronovi ani nemluvím, neboť tolik let dřiny na Avataru se skutečně vyplatilo. Myslim si, a rozhodne nejsem jediny, že to není posledni Cameronova soška. Však něco za měsíc se uvidí.

plakát

Agora (2009) 

Tak težce hluboce filosofické dílo jsem dlouho neviděl. Tento film tvoří mnoho otázek v mnozích s nás. Jak daleko by bylo lidstvo s hlediska vedeckeho pokroku nebýt křestanského naboženství? Alejandro Amenábar uvedl na scénu opravdu odvážný snímek, který křesťany ukazuje s té temnější stránky. Když vydíte jak spalují knihy veškeré znalosti a vědění té doby tak mi to trochu připomělo dokumentární snímky s 30.let 20.století v Německu. Kdy lidé ovlivnění ideologií ničí vše hodnotné. Trochu mi to ty křesťany připoměli, jak nebezpečná je demagogie a převrácení všeho ve svůj vlastní prospěch a lidé slepě jdou za touto myšlenkou. Ruce se mi ještě klepou jak tenká je hranice mezi skutečností a vlastní doměnkou. Pro mě jednoznačně za plný počet.