Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Bumblebee

Bumblebee (2018)

Konečně pořádný hraný film Transformers po tolika letech. Postavy nejsou moc komplikované a hned jasně víme, koho budeme sledovat. Krádce nám jsou představeny, což je jen dobře jelikož nemají nijak výrazný charakter. Jedná se hold o normální rodinu, která se dostane do centra dění vlastně ani neví jak a já musím říct, že na mě větší polovina postav fungovala dobře. Zbytek postav je pro mě hodně zapomenutelných že bych si na ně ani nevzpomněla, kdybych s na film znovu nepodívala. Třeba Sally Watson je postava, která mě osobně hodně vadila, jelikož v skoro v každé scéně křičela a nebo vyšilovala a to mi nehorázně vadilo, chápu že se jen bála o rodinu, ale i tak… Herecké výkony jsou fajn, někdy až moc přehnané, ale jinak jsem byla na míru spokojená. Příběh filmu je hrozně fajn oddechovka a líbí se mi doba do které ji zařadili a taky se mi líbí že hlavní záporné postavy jsou dost neznámé ohledně zfilmování, a tak si mohli tvůrci s nimi hodně pohrát, a tak dodali příběhu jistý šmrnc. (taky se mi líbilo těch pár pomrknutí na předchozí filmy a plno odkazů na komiksy a seriály) Hudba mi tu celkem sedla sice ne tak jako u jiných transformers filmů, ale stále tu dobře působila. Film se mi líbil a ráda se k němu vrátím. Je to fajn rodinná akční komedie, kdy z transformers filmů se jedná o to povedenější, ale rozhodně ne to nejlepší.

Transformers

Transformers (2007)

Úžasný film a velký průlomník, kdy režisér Michaela Bay, ukazuje že Transformeři nejsou jen podívaná pro děti v podobě seriálů, ale že můžou být i dospělý akční film, který musel v jeho době vidět snad každý. Postavy zde jsou úžasně zpracované a herci, dabéři a dizajne transformrů zde odvedli nehorázně dobrou práci na uvěřitelnosti chování postav. Lidské postavy jsou velmi působivé a uvěřitelné. Jejich činy ve filmu dívají smysl a odpovídají jejich charakteru. Transformeři jsou na tom honě podobně i když jejich činy lehce pokulhávají vůči tomu co to jsou za postavy a lehce někdy váhám, zda to jsou fakt ony, ale je těchhle momentů málo. Herecké výkony zde jsou naprosto úžasné. Herci své postavy prodávají v každém záběru, v každém pohybu…jejich strach a frustrace z toho co se děje kolem nich je tak působivá, že to na mě extrémně působí i když ten film vidím již asi po desáté. Příběh je klasická transformers zápletka, co jsme již viděli tolikrát, ale tedy to extrémně působí. Možná to je tím že to je první hraný transformers film, ale hlavní je že to funguje. Líbí se mi hlavně začátek, že je jiný než ostatní začátky, ale že lidi už o transformérech věděli dlouho a že vlastně díky nim jsme tam kde jsme, a to je zajímavá myšlenka. Efekty ve filmu jsou úžasné a nemohu uvěřit, že to je vše děláno počítačem nebo obyčejnými výbušninami. Vypadá to tak skutečně až bych si myslela, že se to někde ve světě opravdu stalo a mi to jen natočili, abychom o tom informovali ty co u toho nemohli být. Kamera je prostě úžasná, každý záběr je dokonalý a zabraný ze správného úhlu tak že je příjemné film sledovat. Hudba je ve filmu excelentní a úplně mě vtahuje do děje tím, jak přesně odráží to co prožívají postavy ve filmu a mi tomu prostě věříme. Film doporučuji shlédnout, ale před zapnutím zanechte všechny předsudky v sérii Transformers za sebou a otevřete filmu svou mysl a nechte ho na vás zapůsobit.

Transformers 3

Transformers 3 (2011)

Jeto smutné jde z filmu hodně cítit že se scénář měnil již při natáčení kvůli vyhození herčky, Megan Fox, která v předchozích dvou filmech ztvárnila postavu Michaely, a tenhle problém jde jasně cítit, jelikož nová postava Carly je nehorázně otravná a působí hodně násilím vecpaná, aby zde byl nějaký ženský prvek. Chemie mezi ní a Samem je neznatelná a hodně to ubližuje filmu. Nápad je zase dobrý, ale zpracování hodně pokulhává. Dialogy ve filmu jdou místy hodně zvláštní. Do filmu se snaží procpat hodně humoru, který mi to taky ničí a film v nich hodně pokulhává. Zároveň cením, že do příběhu zapojili i lidi na straně decepticonů, takže obě strany mají lidský faktor, ale zase musím vytknout akci. Ta je místy hodně nepřehledná, že chvíli jako někdo, kdo to sleduje poprvé se může ztrácet. Nové postavy jsou hodně odfláknuté až na pár výjimek. Transformeři mi přijde že mají hodně málo prostoru oproti jiným dílům a že spíše sledujeme lidi jak vše řeší a transformeři jsou jen malé figurky v boji, což mi přijde mrháním tématu, jelikož jako diváci se chceme dívat na transformery a ne lidi. Zároveň s tím se pojí několik lidských činů v poslední akci filmu je hodně nesmyslných a nedávají tam moc smysl a působí jen prostě pro efekt aby se mohli využít více peníze dané do filmu. Takže film mě lehce zklamal již tehdy v kinech a teď jak jsem se na něj podívala zas se to jen prohloubilo. Jediné co musím pochválit jsou efekty a nápad a chápu že film se již při tvoření potýkal s problémy takže hodnocení je jaké je. Dala bych možná i menší ale to si film nezaslouží, když si vezmu další dva co na ně navazují….

Transformers: Pomsta poražených

Transformers: Pomsta poražených (2009)

Film je dobrý nástupce původního filmu transformers z roku 2007, ale již postrádá jisté kvality původního filmu.  Objevují se zde věci které by v jistých momentech být neměli, třeba vojenská technika ve finální bitvě na konci filmu, se tam objeví tanky a vojenské vozidla, která se tam neměli jak dostat, je tam málo civilistů a působí to tak více nereální oproti předchozího filmu. Postavy ty jsou opět výborné, tedy kromě Optima Prima, který se zde chová hodně namyšleně a je tak dost odkloněn od předlohy. Bohužel film již nemohu ohodnotit plným počtem, jelikož jsem si ho neužila tak moc jako jedličku, ale rozhodně je fajn podívána.