Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Tenkrát na Západě

Tenkrát na Západě (1968)

Ennio Morriconne a jeho dech beroucí hudba, Sergio Leone a jeho magické, téměř mytické vidění světa posledních archetypů chlapa....... Cheyenne, Harmonika, Frank a mezi nimi přenádherná Jill "vdova" McBainová, ženská jako břitva. Tohle je prostě film z kategorie 6* a víc.

Život pod vodou

Život pod vodou (2004)

Steve Zissouuuuuu, červené čepičky a loď Belafonte :-) Hned bych se hlásila jako dobrovolník. Tato skvadra je naprosto dokonalý úlet, ostatně jako další Andersonův film (Royal Tennenbaums). Dokonalost prožitku završuje hudba Seu Jorge, tento OST se spolu s filmem zařadil do mé osobní top10.

Peřinbaba

Peřinbaba (1985)

Tak toto je nejoblíbenější československá pohádka mého dětství, bez debat. Jak já se chtěla proskočit na té peřině! Nádherná poetika slovenského venkova podaná jakubiskovým způsobem, tajemno, Valerie kaplanová jako smrtka - snad nejlepší smrtka ve filmové historii - jak ta měla blyštivý zlatý úsměv a krásnou mladou podobu :) dotažené do detailu, včetně nádherné hudby Petra Hapky a krásného výtvarného pojetí Josefa Vyleťala

Amélie z Montmartru

Amélie z Montmartru (2001)

Vizuální orgasmus. Láska na první pohled i poslech. Hudba skvěle dotváří celek, jeden z nejpovedenějších původních soundtracků. Zajímalo by mne, kolik dívek si po shlédnutí tohoto filmu nechalo udělat stejný sestřih jako Amélie ;o)

Romance a cigarety

Romance a cigarety (2005)

Nemohla jsme jinak a musela své hodnocení navýšit ještě o jednu hvězdu! A proč? Nepamatuju si, který jiný film mne donutil sjíždět scény dokola a dokola i několik dní po shlédnutí. Jo, naposledy to byla Priscilla :)

Dotek Medúzy

Dotek Medúzy (1978)

Takto má vypadat pořádný thriller...u tohoto filmu se i dnes bojím víc než u kteréhokoliv dnešního hororu. Naprostý souhlas s Gemini - PROČ SE TAKHLE NETOČÍ I DNES? A srovnání s Přichází Satan je na místě, přesně tento film mě taky napadl ;) Skvělý hlavní hrdina - záporný Burton i kladný Ventura, ženský kontrapunkt a v neposlední řadě i skvělé všechny vedlejší postavy (můj oblíbenec Derek Jacobi).... prostě jsem napjatá jak malý gatě až do toho famozního konce