Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (1 921)

plakát

Nenávist (2020) 

Moc jsem nové Ju-On nevěřil a nakonec jsem překvapenej jak se mi to líbilo. Není to ani remake, ale další kapitola o kletbě, která se prostě jen dál šíří. Ono je to vlastně už celý zbytečný, na nic novýho se nepříjde, jen se dál a dál poodkrývají smrtící možnosti kletby. Pokud znáte tuhle sérii, nic moc vás už ani nezaskočí, máme tu jen nové oběti a příběh ve stylu temné krimi, což se mi hodně líbí. Tak proč to vysoký hodnocení ... zkrátka a dobře mám tuhle sérii moc rád. Nadělila mi hooodně adrenalinových chvil, kdy jsem si málem stříknul strachy do gatí, neříkám, že všechny díly byly dobrý, ale většina jo. Krkající Kayako mě děsí skoro pořád stejně, tady konkrétně bylo taky pár nepříjemných chvil, vliv Raimiho je tu určitě znát ve vizuálu a krvavých legráckách. Postavy mě tu překvapivě nesraly a to ani jedna, což je vzácnost, škoda jen, že nebylo moc času na vytvoření nějakých hlubších vztahů, ale seru na to, baví mě sledovat řádění kletby a v tady jsem si to docela užíval. A velký plus určitě za obsazení, kterýmu vede Lin Shaye, kterou prostě miluju. Není to žádná hororová bomba, ale k mojí spokojenosti to stačilo.

plakát

Ostrý holky (2018) 

Sice je to monstrozní pičovina, ale dostatečně šílená aby se na to dalo koukat. Co k tomu napsat, je to parodie na všechny známý i neznámý hixploiťáky. Toť vše :-)

plakát

Parazit (2019) 

No po všech těch nadšených ohlasech jsem hodně zklamanej. Zvláštní humor i nadsázka, kterou jsem nebyl schopnej za celou dobu naladit . Přitom řekněme 3/4 filmu se mi líbila vychcanost ,,parazitů" a jejich rozehraná hra. A byl jsem moc zvědavej kam to povede a ono to vlastně nikam nevede :-) Zhruba od sklepních scén až do vyústění mi to přišlo tak strašně pitomý, že se mi tomu nechtělo ani věřit. Asi se můžeme bavit o nějakých hlubších úmyslech o sociálních rozdílech apod., ale ten konec ?! Prostě nic, spíš zklamání ať se snažím sebevíc.

plakát

Spider-Man: Paralelní světy (2018) 

V tomhle filmu doslova komiks ožívá díky nádhernému zpracování a originální stylizaci. Bejt komiksovej nadšenec, tak ustříkávám každých 5 minut. Každopádně je radost pohledět na tak krásně barevnou a nápaditou akční jízdu, kde je vše vyváženo tak akorát bez rušivých elementů, jo jsem mile překvapenej, jak moc mě to bavilo.

plakát

Zlo s lidskou tváří (2019) 

Film o jednom z nejznámějších sériových vrahů vůbec bez vražd, krve a mrtvol ? Jo jde to, velmi zajímavým způsobem, ale ano. Pochopím, že to spustě lidem nebude po chuti, ale mě to celkem sedlo, je to zase něco trochu odlišného a proč ne. V tomto filmu se zaměřili na tu Bundyho stránku, která volala do světa ,,já jsem nevinný, nikomu jsem neublížil" a hrál to tak bravurně, že i když dnes už všichni víme, že to byla psychopatické bestie, tak by jeden byl fakt na pochybách, jestli nešlo o justiční omyl :-) Ale ať se snažil sebevíc, zrůda v něm se nedala skrýt. A rozhodně musím pochválit výkon Zaca Efron, nemám ho vůbec rád, ale tady byl fakt dobrej. 4 hvězdy s odřeninami.

plakát

Staříci (2019) 

No vida a jde to. Po dloooooouhý době konečně českej film, kterej má co nabídnout a co se dá i dokoukat :-). Stařecká pouť za pomstou, takhle jednoduše se to dá celý popsat a stačí to. Výborný, jednoduchý, přímočarý příběh , kterej ubíhá hrozně rychle, i když se staříci sotva hýbou. Mrkvička skvělej, Schmitzer dokonalej.

plakát

Doktor Spánek od Stephena Kinga (2019) 

Velmi příjemný překvapení se z toho vyklubalo. Flanaganovi patří velká pochvala, že natočil pokračování, za které se nemusí stydět a vedle Kubrickovo Osvícení se může s hrdostí postavit. Bezpochyby jde o nejlepší zpracování Kingovky od první kapitoly To, byl bych překvapenej, kdyby byl mistr nespokojenej. Já vlastně nemám co vytknout, obsazení je úplně v pohodě, ani jedna postava mě nesrala, to se nestává často, film má správný tempo a i když se zdálo, že 2,5 hodiny budou smrtící, tak mi to vůbec nepřišlo. Knihu jsem nečetl, ale příběh se mi zalíbil, tu a tam jsou scény, které připomínají skoro pohádku, ale pak přijde vyvážení v podobě dosti krutých obrazů a perfektně mrazivá atmosféra. No a jako třešnička na dortu tu máme mraky pomrknutí na Osvícení, nebudu prozrazovat co a jak, ale je to neuvěřitelně nostalgický, obzvlášť poslední půlhodina mi přivodila mrazení v zádech jaký dlouho nepamatuju. Prostě a jednoduše skvělá práce, skvělej horor !

plakát

Vlak do Pusanu (2016) 

Kdo by to do těch Korejců řekl ?! Takhle napínavou zombiernu jsem už dlouho neviděl. Sice by se dalo říct, že jde jen o další z řady zombie variací, ale tenhle film, vyniká skvělým drivem, který sice zhruba v druhé polovině filmu slábne, ale stejně není moc prostoru pro nějaký vydechnutí. Akce je stejně jako zombie rychlá, agresivní a opravdu tu není žádná postava, o který by se dalo říct, že určitě přežije. To napětí je hodně intenzivní a hlavně máte o postavy strach a o to je to působivější. Pár chybiček by se našlo, ale ty se dají odpustit, protože celkově jde o vynikající nervydrásající zombie-horor. Výbornej přírustek tohoto žánru, kterej můžu jen doporučit.

plakát

Krycí jméno Donnie Brasco (1997) 

Mafiánská perlička, která sice nedosahuje úrovně Scorseseho Mafiánů nebo Casina, ale rozhodně nedělá ostudu tomuto žánru. Nejsilnější stránkou je obsazení, Pacino, Depp a Madsen jsou jak jinak než výborní. I když z této trojice mi přece jen přišel nejslabší Johnny, ale je jen vofous :-) Taky výborně napsanej scénář a napínavý příběh je zárukou, že se u tohoto filmu nelze nudit.

plakát

Zpráva o Europě (2013) 

Vynikající sci-fi se spoustou sympatických vlastností. Neokoukaní herci, přesvědčivé herecké výkony, budování napětí, věrohodný děj a několik velice překvapivých a silných momentů. Střídání FF formy s dokumentem je akorát vyvážená a vytváří perfektní fungující atmosféru. Přesto ale musím přiznat, že mi to tu a tam přišlo zdlouhavý, takže na plnou palbu to není.