Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Krimi
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Komedie

Recenze (632)

plakát

El vengador del sur (1969) 

Od ostatních spaghetti westernů, který jsem zatím viděl, je tenhle pojatý zvláštním a jiným způsobem (jak se tu už psalo) a to je asi ten problém. Mario Siciliano chtěl být originální a právě ta originalita má na tenhle film docela velkej negativní dopad (ale originalita se cení!). Garko klasicky v záporný roli, Rassimov jako vždy skvělej (za něj hvězda). Asi nejlepší na tomhle westernu je hudba od pro mě zatím neznámého skladatele Manuela Parady. Jinak je to moc dlouhý, natahovaný a nudný. Minimum přestřelek je další problém. 3 hvězdy s odřenejma ušima.

plakát

La regina degli uomini pesce (1995) (TV film) 

Nudná přehlídka multikulturní špíny. Martino, tohles posral, původní film byl pecka, tohle je oproti tomu hovno

plakát

Quando l'amore è oscenità (1980) 

Víc než Karlosův komentář mě navnadil tag pedofilie, jenže ta pedofilie je tam tak minutu a jenom se o ní mluví. No, ale to není jediná filie, která se v tomhle perverzním filmu vyskytuje. Máme tu ještě zoofilii ;D. Tos mi dal, Polselli, ty vole :D. Buran s 30IQ nutí prostitutku, ať poskytne službu oslovi, kterej tyhle dva idioty ani nevnímá. Prostitutka říká "dělám služby, ale na osly nejsem", o půl minuty pozdějc už je pod nim. Tleskám, ty vole :D nechutnost jak svině. Na začátku filmu je několikanásobní znásilnění a to vždy někým jiným, hlavní hrdinka je prostě ve špatnej čas na špatným místě. Polselli pak trošku ubírá a vrhá se na filozofii. Někdy je to nuda, hlavně když se tam jen mrdá, ale ten magor na konci byl fakt hustej. Todle nedoporučuju všem, není to tak dobrý, jako ostatní Polselliho filmy, navíc jsem od toho čekal trochu víc, ale zklamanej zas nejsem. Možná bych to doporučil jen zarytejm Polselliho fanouškům.

plakát

Fango bollente (1975) 

Jediný, co tenhle vynikající a výjimečný film ve svým žánru kazí je až moc okatá inspirace Mechanickym pomerančem.

plakát

L'altro inferno (1981) 

Tohle je čtvrtej film, kterej od Matteieho vidím (dva jeho nazisploitation, Porno Holocaust a teď tohle) a jsem překvapen. Ne hodně, ale jsem. Upřímně lekačky většinou fakt dobrý, i když některý taky nevydařený. Taky je tenhle horor hodně brutální a surovej, sadistickej a já nevím jakej ještě. Je z toho cejtit, že Mattei tlačil na pilu, což ve výsledku může bejt dobrý, ale má to i svý negativa. Dá se taky říct, že na rok vzniku se jedná o velmi odvážnej a kontroverzní počin. Scénář je úplně obyčejnej až dementní, ale to nikoho nezajímá. Prostě typickej trash, s typicky špatnejma hercema a typicky v částech, kde zrovna nejsou vraždy - nudnej. Hudba od Goblinů není špatná, ale vím, že si na ní už za půl hodiny nevzpomenu. Herečku Francu Stoppi úplně nenávidím, srala mě i v Za hranicí temnoty (1979). Tady mě sice srala míň, ale pořád srala. Ten její ksicht je fakt hnus a její herectví ještě větší, protože stojí pěkně za hovno. Taky velkým mínusem je to, že tenhle film je vlastně úplně bez erotiky (nevím, jestli se jako erotika počítá i to, když žena vyřízne druhý ženě vagínu a pak upustí na zem, což mimochodem považuji za nejlepší scénu z tohodle filmu). Abych to ňák shrnul - rozhodně ne nejhorší film Matteieho ale ani ne nejlepší, rozhodně ne špatnej ale taky ne dobrej. Prostě něco mezi. Kdo se bude dívat jen kvůli krvavejm scénám, dá taky tak za tři. Kdo čeká artovej film není vítán. Prostě typickej italskej trash tak, jak ho všichni moc dobře známe.

plakát

Kmeny - Skinheads (2015) (epizoda) odpad!

Sharp, co to je? Kdes to vzal? Tady nemaj místo! Kde ty, časy jsou? Kdy na ulicích bylo čisto!

plakát

Infliction, The (2012) 

Tu třetí rozhodně za Radiceho a Moseleyho, jinak by to byl fakt podprůměr. Nezaspával jsem u toho, jak tady píše ten čobol, ale o nějaký světoborný dílo se taky nejedná. Většinou je to dost nelogický a moc jednoduchý. Chybí tomu tvrdost a mnohem lepší scénář. Hororová atmosféra se skoro vypařila.

plakát

The Three Sisters (2015) 

Geniální zakončení filmu, kdy se detektiv setká s vrahem s tím, že ví, že zabíjel, potom s ním má konverzaci a jako poslední věc mu dá jointa na uklidněnou. Prostě geniální.

plakát

Violent Shit: The Movie (2015) 

Totální pecka! Brutální a sadistický svinstvo! Čekal jsem sračku, dostal jsem výbornej atmosférickej slasher plnej vynikajícího gore a perverze. Na tenhle slasher jsem se kouknul hlavně kvůli Radicemu, kterýho považuju za legendu italský hororový kinematografie. Hrál velice důležitou postavu. Nejdřív mi přišla jeho postava taková temná, ale nenyslel jsem si o něm, že je takovej zvrhlík, jak se později ukázalo na konci! Potěší vidět i další italský legendy jako Luigi Cozzi a Enzo Castellari, který hráli strašně otravný jakýsi ex kriminalisty (aspoň tak jsem to pochopil), no jo - stará škola vždycky bude píčovat na tu novou. Vůbec to není amatérský jak jsem si i myslel. Erotika na úrovni, stejně tak jako lekačky. Původní filmy jsem neviděl, ty mě nezajímaj. Od Luigi Pastoreho chci vidět i jeho giallo! Na to jsem zvědavej, vypadá jako nadějněj reziser.

plakát

Golia alla conquista di Bagdad (1964) 

Peplum filmy mi nevaděj, svým způsobem je mám celkem i rád, ale tohle byla taková nuda, že jsem to málem vypnul. Dost mě to zklamalo, sice to tady nemá zatím ani procenta (a nejspíš asi i nikdy mít nebude), ale vzhledem k tomu, že tu dva uživatelé dali 5 hvězd, jsem čekal hodně. Pokud máte rádi peplum filmy, tomuhle se vyhněte. 1 hvězdu dávám jen za ty bitvy, který taky nebyly nic extra, ale dá se na to koukat a nudí to rozhodně míň než scény, kde se prakticky nic neděje.