Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Krimi
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Komedie

Recenze (632)

plakát

Amore tossico (1983) 

Je vidět, že to má mizernej rozpočet. Je to v podstatě nuda bez jakýkoliv atmosféry hnusu a jak je v názvu - toxické lásky. Pouze pár scén stojí za to vidět. Hráli to sice neherci, ale i tak je výsledek mizernej. Pěkné byly záběry na Řím a 3 dávám jen z milosti. Čekal jsem to stokrát lepší.

plakát

Temné slunce (1980) 

Samotnýho mě to hodně překvapuje, ale tomuhle musím dát prostě plnej počet. Vůbec to nesrovnávám s původním filmem, to by byla urážka. Temný slunce beru jako samostatnej film. Tohle byl úžasnej trash! Celou dobu mi to připomínalo italský filmy z osmdesátek, který jsem dřív sledoval, takže mě nic moc za ty roky nepřekvapí. Každopádně tohle byl asi první českej trash z dob bolševismu, kterej jsem viděl. A ano - je to bolševická propaganda, ale tady musim uznat, že je to velmi pravdivej film, kterej souvisí i s dneškem (především léta 2019-2021 - plándemie). Původně jsem na to koukl jen kvůli Hrušínskýmu, ale musim říct, že podobnej českej film už asi neuvidíme. Je poznat, že je to z osmdesátek - viz. hudba, efekty, scénář. Opravdu jsem se bavil, ani na minutu jsem se nenudil - přesně naopak než jsem očekával. Mimochodem na konci je úžasný postapo!

plakát

Krakatit (1948) 

Tak tohle bylo naprosto neuvěřitelný. Tohle není film jako ostatní. Do teď jsem měl za nejlepší českej film Spalovače mrtvol, ale ještě dlouho budu váhat, jestli ho nakonec neposunu na druhý místo.

plakát

8 MM (1999) 

Jeden z mejch nejoblíbenějších americkejch filmů vůbec. Škoda, že se nevešel do mý TOP10. Celou dobu je atmosféra úplně stejně temná jako téma samotný a Nicolas Cage je zde prostě úžasnej. Podruhý se mi to líbí snad ještě víc jak poprvý. Tohle téma mě hodně zajímá a je škoda, že je o něm natočeno tak málo filmů. Z Mašiny v kožený masce jde nepopsatelnej strach. Doporučuju sledovat v noci a sám doma. Nebudete litovat!

plakát

Český koncert (1960) (TV film) 

Opravdu povedený televizní počin. Asi poprvý jsem viděl Hrušínskýho zaseklýho ve výtahu :D. Krásná je hlavně poslední čtvrtina filmu, kde tři muži vezmou židle a hudební nástroje a připlíží se ke svému kamarádovi, který si prohlíží jeho právě narozeného vnuka a slavnostně mu zahrají. To vše zakončí krásné záběry na starou Prahu.

plakát

U nás v Mechově (1960) 

Přemýšlel jsem, jak zhodnotit a nakonec jsem zvolil možnost dvou hvězd (časem možná změním na 3). Filmařsky je to zvládnuté opravdu dobře, každopádně vtipné to není skoro vůbec (spíš trochu až ke konci). Mimochodem nevim, čím to je, ale filmy Vladimíra Síse mají v sobě takové kouzlo, že se vždy při sledování citim dobře a pohodlně. Tohle se mi u jiných režisérů nestává.

plakát

Tři sestry: Léto (2011) (hudební videoklip) 

Film Rozmarné léto se mi nelíbil, ale ukázky z něj se do klipu k týhle písni skvěle hodí!

plakát

Adéla ještě nevečeřela (1978) 

Náš nejlepší film 70. let. Nechápu, proč ho vidím až teď. Je vidět, že i za tvrdé totality mohl vzniknout takto pěkný kousek. Naďa Konvalinková je tady naprosto kouzelná :) "Jsem dcerou národa Jana Žižky!"

plakát

Vyšší princip (1960) 

Od té doby, co jsem tento film viděl poprvý, jsem si oblíbil Františka Smolíka. Z něj prostě doslova vyzařuje morální charakter. Teď to vidím podruhý a musím říct, že je to neskutečně silnej film z jednoho z nejtragičtějších období našich dějin.