Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Krimi
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Komedie

Zajímavosti k filmům (21)

Metempsyco

Metempsyco (1963)

Natáčelo se na zámku Orsini v Nerole poblíž Říma.

Kanibalové

Kanibalové (1980)

Riz Ortolani prohlásil, že ještě před tímto filmem Deodata neznal a když ho poprvé potkal, cítil z něj velký entuziasmus pro filmování a myslí si, že se Deodato zjevně inspiroval mondo dokumentem Mondo cane (1962), ke kterému Orotlani také složil hudbu.

Kanibalové

Kanibalové (1980)

Luca Barbareschi řekl, že mu bylo jedno, že v tomto filmu zabil prase. Řekl, že není aktivista za zvířecí práva a že tito aktivisté nemyslí na ty lidská. Poté ještě dodal, že nikdy netýral zvířata. Také sdělil, že mu několik lidí po premiéře tohoto filmu vyhrožovalo, že za zabití prasete silně zaplatí.

Milán nenávidí: policie nemůže střílet

Milán nenávidí: policie nemůže střílet (1974)

Americký herec Richard Conte byl původně obsazen do role komisaře Waltera Grandiho. Conte však zemřel krátce před zahájením natáčení a výroba nemohla být zastavena. První dostupný herec pro roli komisaře byl Henry Silva. Silva byl v té době znám tím, že hrál darebáky a vrahy, takže režisér Umberto Lenzi musel tvrdě pracovat, aby mu dokázal přizpůsobit postavu policisty.

Milán nenávidí: policie nemůže střílet

Milán nenávidí: policie nemůže střílet (1974)

Režisér Umberto Lenzi v rozhovoru prohlásil, že jeho první setkání s Tomasem Milianem pro tento film bylo opravdu obtížné, protože Lenzi cítil, že mu Milian nevěří. Milian slyšel zvěsti o tom, že Lenzi je impulzivní, že je „horká hlava“, ale nakonec Lenzi cítil, že Milian dospěl k tomu, že Lenzi je tím pravým režisérem pro tento film. Poté spolu natočili ještě 6 dalších filmů.

Love Camp 7

Love Camp 7 (1969)

Jedná se o úplně první film v žánru nazisploitation.

Paranoia

Paranoia (1970)

Ve filmu zazní skladba „Just tell me“ od skupiny Wess & The Airedales.

Orgasmo

Orgasmo (1969)

Ve filmu několikrát zazní skladba „Just tell me“ od skupiny Wess & The Airedales.

Zelené peklo

Zelené peklo (1988)

Režisér Antonio Climati údajně nechtěl natočit pokračování slavného Cannibal Holocaustu (1980), nýbrž samostatný dobrodružný film. Distributoři ale film pojmenovali Cannibal Holocaust II, aby profitovali z úspěchu a proslulosti Cannibal Holocaustu. Film do dnešní doby je nenáviděný hlavně fanoušky kanibalského žánru kvůli tomu, že ve filmu nejsou žádní kanibalové. Za to ale Climati nemůže, vina je na distributorech.

Reklama