Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Biografie (10)

Gabrielle Anwar (herečka / režisérka)

29.02.2008

Lalehamská kráska (Middlesex, Anglie) se narodila 4.2.1970. Její matka Shirley působí také jako herečka a otec se stal úspěšným anglickým producentem a vydavatelem. Předky má Gabrielle už v Rakousku, ale sama se cítí jen jako Angličanka. V letech 1975 – 1982 chodila na Laleham C. of E. Primary and Middle School. Při rozlučkovém… (více)

Warwick Davis (herec / scenárista)

07.02.2008

Celým jménem Warwick Ashley Davis se narodil v Anglii 3. února 1970. Jeho tvář a postava se stala nezapomenutelnou hlavně díky jeho nízkému liliputímu vzrůstu. Měří pouze 1,07 metru. Narodil se v Epsomu, Surrey, jako starší ze dvou dětí. Otec pracoval jako pojišťovací makléř a matka se starala o domácnost.Herecké kariéře se… (více)

Laura Michelle Kelly (herečka)

30.09.2007

Tato anglická herečka a zpěvačka už ve svém mladém věku stihla sklidit od kritiků všemožné pochvaly za MARY POPPINS ve stejnojmenném muzikálu. Měl premiéru v prosinci 2004 v Prince Edward Theatre ve West Endu. Už o rok později získala Olivier Award za nejlepší muzikálovou roli.Po 400 představeních odjela do Singapuru, kde hrála… (více)

Jessica Lucas (herečka)

30.09.2007

Jessica Lucas, narozená 24. září 1985 ve Vancouveru, se věnuje herecké kariéře už od sedmi let. Svůj um získala především v Children's Theatre Arts. Objevila se v představeních jako Snow White & The Seven Dwarfs, Grease, Cinderella, Mousetrap a Music Medley. Poté se představila v oblíbeném teenagerovském seriálu EDGEMONT,… (více)

Thomas Brodie-Sangster (herec)

30.09.2007

Celým jménem Thomas Brodie Sangster se narodil 16. května v Londýně. Žije zde se svou sestrou Avou a rodiči Tashou a Markem. Matka se živí jako tanečnice a herečka a objevila se i v několika BBC filmech. Otec se zase představil v Německu při muzikálu The Lion King. Zajímavostí je fakt, že Thomasova prababička a babička Hugha… (více)

Jennifer Carpenter (herečka)

30.09.2007

Tato mladá, talentovaná herečka pochází z Louisville v americkém státě Kentucky, kde se 7.12.1979 narodila. Studovala na konzervatoři Walden Theatre, pak přestoupila na Juilliard School do New Yorku. Tam vystoupila i na Broadwayi po boku Liama Neesona a Laury Linney v Millerově THE CRUCIBLE. Tato skutečnost jí pomohla k výhře v… (více)

RZA (skladatel / herec / režisér)

30.09.2007

Robert Diggs, zvaný RZA, se narodil 5.července 1969 v Brooklynu, New York. Tento americký rapper se proslavil nejen jako zakladájicí člen hip hopové skupiny Wu-Tang Clan, ale i jako producent a herec. Od roku 1991, kdy se začal věnovat hvězdné kariéře, si na své konto připsal několik přezdívek: Bobby Digital, Ruler Zig-Zag-Zig… (více)

Mike Colter (herec)

30.09.2007

„Bylo mi ctí hrát po boku Hilary Swank a Clinta Eastwooda. Vždy jsem je obdivoval a při natáčení se mi akorát klepala kolena.“Rodák z Columbie, stát Jižní Carolina, se narodil 26. srpna 1976. Vyrůstal v St. Matthews a nyní žije v New Yorku. Vypracoval se na bakaláře na Univerzitě Jižní Caroliny. Studium ukončil roku 1999. Na… (více)

Richard Curtis (scenárista / režisér / herec)

30.09.2007

Richard Whalley Anthony Curtis, narozen 8.11.1956, pochází z Nového Zélandu. Stal se britským scénaristou a režisérem. Proslavil se zejména scénáři k filmům ČTYŘI SVATBY A JEDEN POHŘEB, NOTTING HILL, LÁSKA NEBESKÁ, ČERNÁ ZMIJE, MR.BEAN a THE VICAR OF DIBLEY. V průběhu života hodně cestoval. S rodinou se stěhovali mimo jiné do… (více)

McG (režisér / producent / scenárista)

30.09.2007

Vlastním jménem Joseph McGinty Nichol se narodil 9.srpna 1968 v michiganském Kalamazoo. Od narození má přezdívku McG kvůli jeho dědečkovi a strýci, kteří se také jmenují Joe. Vystudoval psychologii na UC Irvine a poté se stal fotografem. Pohyboval se zejména ve světe hudby, kde měl mnoho přátel, a proto fotil hlavně je. Kromě… (více)

Reklama