Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (921)

plakát

Joker (2019) 

Nemám slov. Joaquin Phoenix byl (jak už bylo tisíckrát řečeno) opravdu naprosto fenomenální, Robert De Niro (ač měl vedlejší roli) to ani na vteřinu neodflákl, hudba gradovala až do strhujícího finále a vůbec celý film je bez nadsázky masterpiece. Kdo čeká akčňák, bude zklamaný, zato se mu dostane kinematograficky skvostný psycho thriller o zrodu stvůry, které snad divák musí i začít fandit podle toho, jak odporně skvěle bylo Gotham City zobrazeno. Jediné, co mě rušilo, bylo přemýšlení nad časovou linií, jak se (relativně starý) Joker mohl setkat s malým Brucem, a co se vlastně dělo do doby, než se na scénu vrátil dospělý Batman... Každopádně stejně jako se Joaquin Phoenix díky bohu nesnažil napodobit předešlé Jokery, tudy dle mě vede DC cesta místo snahy vyrovnat se Marvelu. (viděla jsem v kině díky čsfd)

plakát

Le Mans '66 (2019) 

Shelbyho ani Milese jsem až do včerejška neznala, o Le Mans jsem neslyšela a o závodních autech od Fordu toho vím asi jako o fotbale (limitně k nule). O to víc jsem celému týmu držela pěsti, skoro nedýchala, jak se napětí dalo krájet a od začátku do konce jsem se skvěle bavila. Samotný závod byl pro mě překvapením, a ačkoli v něm měl Christian Bale důležitější roli, nemohla jsem se nabažit výkonu Matta Damona, který na konci dokázal chytit i za srdíčko. Zkrátka měl film všechno, co mít měl a za to mu dávám 5*! (Viděla jsem v kině, čsfd patří díky za promítání)

plakát

Terminátor: Temný osud (2019) 

Nostalgická, akcí a hláškami nabušená alternativní verze klasického Terminátora, která mě opět moc potěšila. (viděla jsem v kině)

plakát

Černobyl (2019) (seriál) 

Not great, not terrible :D . Ne vážně. Je to nejlepší seriál, co jsem za poslední dobu viděla a to nejen proto, že jsem chvíli před ním v Černobylu byla a respekt k tomu místu získala už tam.

plakát

Avengers: Endgame (2019) 

Oceňuju zapojení snad všech hrdinů, bez nadsázky jde o epické vyvrcholení dosavadních Marvelek a dlouho jsem o žádném filmu nemohla říct, že bych se na něj tak dlouho těšila. Ale bohužel asi to mělo za následek, že ve výsledku Infinity War bylo lepší. Za mě hlavně proto, že mi tu některé pasáže (a nechci spoilovat) přišly nesmyslné, napadlo to už vícero diváků a vysvětlení zatím žádné. Mám radost, že takové veledílo vzniklo za mojí generace :) .

plakát

La Llorona: Prokletá žena (2019) 

Místy spíš úsměvné než napínavé, logika jednání postav v hororech mi často uniká, tento film není výjimkou, proto nenadchne, ale ani neurazí. Nápad super, provedení pokulhává a z finiše se podle mě dalo vystříkat víc. Slušný průměr.

plakát

Hannibal (2013) (seriál) 

Pro mě po super rozjezdu mírné zklamání. Postavy jednaly neustále absolutně nelogicky, Hannibal se sám vzdal a od tý doby to šlo do kytek, poslední sérii jsem ani nedokoukala. Jinak oceňuju návaznosti na film a spoustu odkrytých momentů.

plakát

Příběh služebnice (2017) (seriál) 

Elizabeth mám hrozně ráda od dob Mad Men a Alexis, to je nezapomenutelná srdcovka Rory. Už díky tomu hodnotím velmi pozitivně. Dlouho jsem se na seriál nechtěla podívat, přišel mi jak ze středověku, ale že se bude jednat o dystopii z blízké budoucnosti, to mě hrozně mile překvapilo a celý koncept mi přijde až smutně uvěřitelný. Už aby vyšla 3. série a June se napodesátý konečně rozmyslela a vypadla odtamtud :D . Ta její schizofrenie a nerozhodnost (stejně jako u pár dalších postav) mě mírně štvala, ale jinak to byla skvělá podívaná, kterou jsem sfoukla jak svíčku.

plakát

My (2019) 

Větší hloubka zůstane mnou asi nepochopená, ale bála jsem se tak, až jsem uvítala odlehčení v podobě komických prvků a sympatického humoru. Místy to byla spíš parodie než komedie, proto 3*.

plakát

Arctic: Ledové peklo (2018) 

Nejvíc jsem ocenila závěrečnou scénu a útočícího medvěda. Madsovi jsem opravdu věřila, že mu jde o život a upřímně mu fandila na každém kroku, až mi z toho byla taky zima, brrr.