Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krátkometrážní

Recenze (1 662)

plakát

Divergence (2014) 

"Fraction before blood." Tak z těch druhů frakcí bych si já osobně nedokázala vybrat ani jednu.. všecky byly na hovno. Vzato kolem a kolem si mi to hodně líbilo, přestože ve skrytu duše vím, že je to jedna z dalších mnoha a mnoha blbých filmů, co se dnes točí. Ale já mám tyhle žánry prostě ráda no... a těším se an pokračování. Ten její čtvrtý strach... ehm nechtěla bych, aby to viděli všichni v té místnosti, jsem byla rudá až na zadku i za ni. A že jí zemřeli oba rodiče v jeden den? That's rough. Co ona na to? Jde dál.. prostě velká drsňačka. Theo v roli Four mi přišel cute a všimli jste si, že měl lehce elfí uši? Nebo mě to tak aspoň přišlo, stačilo by je jen zašpičatit :D Přestože je to hlavně o akci a boji o mír (tohle slovní spojení mi vždycky přijde tak paradoxní), tak tu nemohla chybět ani trocha romantiky, ale fakt jen trocha když furt chtěla čekat nevím na co a i špetka humoru v podobě ty-vidíš-do-mojí-hlavy a jiné.

plakát

Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana (2014) 

"Ve svém volném čase jsem vynalezl pěstní pozdrav, planking, strhávací kalhoty a zumbu." Tak tohle byl mazec (pardon za mluvu náctiletých). Tento snímek mě fakt překvapil, říkala jsem si, že to zas bude nějaká konina, kde naplácali všecko, co se dá /což teda pravda je/, ale byla to super zábavná konina, kde nacpali všecko, co v průběhu dějin našli. Narvali to tam s takovým důvtipem a rafinovaností, že se mi to neskutečně líbilo. Spousta a spousta různých gagů a hlášek a povedených scének např. když sfinga vyprdla loď nebo když Tut (faron) přistál na čelním skle z profilu a pak byl setřen stěračem. "Odhoďte kord a ustupte od té futuristické koule." Jo a teda Peabody je jiná liga... nejinteligentnější pes - a nejen to - i člověk na světě. Ani Indymu tyhle věci nedocházely tak rychle jako rozluštit jak se dostat z kobky. No a na konci, jak na ně padal trojský kůň, Titanic i florentská katedrála se sfingou... Kapku mi to připomnělo Zataženo, občas trakaře - taky tak nápadité. P. S. Žlutý meloun je nejsprostější druh ovoce!!!! (což je pravda - viz tady)

plakát

Drákula: Neznámá legenda (2014) 

"I'm gonna win this war in three days. - Why not two? That really impresses." Plné spoilerů. Tenhle film si ze mě dělal prostě prdel.. ani nevíte kolikrát jsem prohlásila, jasněěěě a tak určitěěěě. Proto tomu přizpůsobím i komentář. Naprosto fascinující a nereálná byla kamera, kdy jsme sledovali děj skrz ostří meče, které měl v sobě zabodnuté právě padající voják. Joo jasně sám v té bitvě porazil tisíce. Jasněěě ona po tom pádu z věže ještě žila, aby si stihli podívat do očí a říct si poslední slova. Jasněě jemu zbývala asi poslední minuta a mohl být zas v pohodě, ale kvůli pomstě se proměnil natrvalo. Ovšem ta scéna, jak šel sám pustinou za hromů a blesků vstříc armádě... to na mě udělalo dojem, málem jsem se polůlala smíchem. Jasněěě on roztáhne oblohu a všechny spálí na popel, avšak on sám jediný se nerozpadne a nejen to.. dokonce se znovuvzkřísí. No a pak ty vole až do naší doby žije... tak určitě. Jasněěě ona má i v jiném životě stejnou oblíbenou báseň. A největší jasněěěěěěěěě z celého filmu? Ten Master Vampire stále žije a jde ho pronásledovat s větou "Let the game begin."

plakát

Earth to Echo (2014) 

I'm leaving. Spending the night at Alex's house so we can play a new video game. - Have whatever you want, honey. - You know what, I lied, actually.We're gonna ride our bikes out into the desert at night alone. Without supervision. - Okay, see you then, sweetie. - Also rob a bank. Go to Mexico. Maybe even start a new life. Evidentně jsem o hodně přišla, když jsem neviděla Super 8, o kterém jsem doteď neměla ani tušení a popravdě se na něj stejně nepodívám. Líbilo se mi to, zvláště ten konec při postupném vynořování částí lodi ze země, ale co mi hrozně kazilo pocit z celého filmu byl pan "kameraman". Teď nemyslím režii, ale toho kluka, co si na něj hrál a jeho neustále dude, come on man a další trapné prupovídky a hodnocení jak je to cool a insane atd. Zbytek dětského hereckého osazenstva byl fajn. Scéna, která mě jako jediná překvapila? Místo aby do nich narazil náklaďák, tak se rozložil na kousíčky, přenesl se za ně a pak se složil i s řidičem v kabině. I didn't see that one coming.

plakát

Exit Log (2014) 

Nejdříve lehce nechápete, potom se začne rozsvěcovat a ten konec vás totálně dorazí. Velké plus, že to obsahuje dobrou pointu. I tak to není ale nic spešl a být v tom uvězněna na věky po dobu opakujících se 3 minut není nic záviděníhodného. Z mysli Chrise Cornwella. Dohromady s dalšími však tvoří dobrý celek. K vidění zde: https://www.youtube.com/watch?v=ndOye0W6HEI

plakát

EXODUS: Bohové a králové (2014) 

"Who are you? - I am." Jestliže jste ještě neviděli snímek s hodně namyšleným a arogantním Bohem, tak se na tuto blbost podívejte. Mojžíš a jeho žena - poznají se, baví se o kozách a ovcích, pak ji stalkoval, vzali se, konečně jedna zajímavá scéna, kdy se měli políbit a oni tu scénu vystřihli a nejen to... dokonce vystřihli 9 let. Potom Mojžíš odejde a jde zachránit svůj lid.. haha.. no pak mu konečně jeho brácha dovolí je odvést... tak jdou.. je tam moře... je to divné... nekoná se evidentně žádný pořádný zázrak, jako rozestoupení moře, ale ono prostě pomaličku vyschne... i tak se musíte brodit skrz vodu až po uši kolikrát a pak buuuuum brácha ho pronásledoval... přijde bouřka s několika tornády, které ženou příliv a oba je to spláchne. Pak se navrátí domů, vytesá desky desatera a pak střih najednou je šedý staroch a veze se na voze s bednou s deskami, když "jeho lid" putuje dále. The end. Jako sorry, ale víc nudnější historický film jsem v životě asi neviděla. Nevidím v tom žádný přínos. Většina postav mi byla naprosto protivná včetně postavy Boha, Mojžíše i Ramsese a tohle je rozhodně to nejubožejší zpracování této události.

plakát

Falešní poldové (2014) 

Taková seriálová sbírka herců. Jake Johnson a Damon Wayans už perfektně fungují v New girl spolku s dalšími třemi postavami. Tady dokázali, že jim to jde, i když jsou jen dva. Co se týče charakterů, tak kupodivu a nečekaně hrají téměř podobné postavy jako v již zmiňovaném seriálu. Ještě k tomu šoupli Ninu Dobrev z TVD a máte tu komedii, která zabaví na jeden večer, ale pokud byste si ji chtěli pustit znovu, tak v8s akorát otráví. Řada slušných gagů a hlášek, ale rozhodně to nefunguje na víc jak 3*. Dobrá scéna byla při prezentaci jeho hry podruhé.

plakát

First Kiss (2014) 

Četla jsem o tom v jakémsik časopise v autobuse SA, tak se na to podívám a wau. Neuvěřitelný projekt a člověk by nevěřil, jak to může být těžké. Za střízliva, za denního světla, před kamerou s člověkem, kterého vidíte poprvé.... nedivím se jim. Některé to ale docela vzalo co? :D Jinak jak píše Daji, koukání způsobuje tlemení se od ucha k uchu. Možno zhlédnout zde: https://www.youtube.com/watch?v=IpbDHxCV29A

plakát

Grace, kněžna monacká (2014) 

Je dobře, že scénáristi vybrali pouze jedno období v jejím životě, avšak ani to nedokázali podat dostatečně "oslnivě". Celým filmem totiž prostupuje nicota, nezajímavost, bezobsahovost, průměrné herecké výkony a i ten lesk a sláva tomu naprosto chybí kromě úvodního momentu. Bylo fajn v něčem, zase vidět hrát Milu, ale ač to vypadalo při jeho vstupu na scénu, že tam bude mít nějakou roli, tak byl hooooodně v pozadí, respektive nebyl tam skoro vůbec. Lehce stravitelný a taky lehce zapomenutelný snímek.

plakát

Gradiva (2014) 

"Makes you feel like shit. - It shows?" aneb pravé pojmenování pocitu Rodinova Myslitele Gradivou, která je tu ztělesněna v nahou slečnu zapalující si cígo. Nové pojetí jedné bravůrní sochy a jedné mytologické postavy v rámci zpropagování nové galerie. K vidění zde: http://galeriegradiva.com/presentation.html