Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krátkometrážní

Recenze (1 662)

plakát

Hugo a Bobo (1975) 

Ty jo... kožich psa je jak Hermionina bezedná taška, to bych taky někdy potřebovala takovou věc, kdyby byla ovšem hezčí... zároveň slouží jako plášť pro lidi a taky se dá nafouknout a můžete létat jako balon. Ehm.. trocha zoofilie? To se jako dvoří chlap feně, která se nespokojí s dortem s fontánkou a létajícími ptáčky okolo? Jinak samozřejmě krásná satira, která se dá lehce uplatnit i na dnešek. P. S: Ta socha z baráku hezky spadla co? Myslím, že to není úplně dělané pro malé děti;)

plakát

Herkules: Zrození legendy (2014) 

Pfff.... hrozná nuda a pičovina.. až taková, že jsem přitom sledování checkovala fb na mobilu a to je kurňa, co říct! Já se na filmy zásadně dívám bez zbytečného vyrušování a když už, tak ho stopnu na tu chvíli... tentokrát mi to bylo putna. Ovšem když pak šlehal svým mečem vylepšeným o bič z blesku, tak jsem se smála a hodně, ale to byl tak jeden z mála okamžiků a hlavně asi neměl být vtipný.... prý. A ten typický happyend byl naprosto strašný. O těch miliónu chyb a blbostí, kterými příběh o Héraklovi USA totálně posralo ani nemluvím. Héra se sama nabídla Alkméně, že ji Dius oplodní? Jasně:D A to byl jen začátek.... 1*, protože znám i mnohem horší filmy z americké tvorby na antickou mytologii s mnohem horší kamerou a triky.

plakát

Eurotrip (2004) 

"Evropa je jako jeden velký obchoďák. Do Berlína z Londýna dojdeme pěsky." Šla jsem do toho filmu s tím, že mi to všeci doporučovali, ale nic jsem o něm nevěděla... dovedete si pak představit to překvapení, když jdou v USA na letiště a já tam vidím naši úžasnou českou oranžovou poštovní schránku, co? :D No a potom, co poznávám pražský chodník, ale nějak mi tam nesedí ta londýnská červená telefonní budka a potom lampy, opět chodník a následně park před Rudolfinem v Paříži a taky vím, že u Eiffelovky není žádná taková boční ulička, po které by běžel Kohák, tak se jdu kouknout do zajímavostí a tam je to černé na bílém... celé natáčené v ČR :D A potom už se jen koukám na ty detaily, co jsou do Prahy vloženy, aby to vypadalo jako jiná města. Zde /kromě výše jmenovaných/ jsou: Ta socha před Louvrem podle místa toho pohledu je stranově převrácená.... Faux. Na druhou stranu k pražskému chodníku připíchli francouzský Spectacle válec s reklamami. Pochvala. Na pražském nádraží dali francouzský ukazatel na metro a rer vlaky. Další pochvala. Česká zastávka autobusu na Slovensku, to zas trošku posrali. No a jako vydávat Národní muzeum za Vatikán (tam jsem teda nebyla, ale i tak) je holt drzé až je to drsné. Blbej žabožroute, česnekovej zmrde, sejrovej páprdo... alias ty anglické nadávky na Francouze jsou luxusní. Skoro stejně luxusní jako David Hajzlhof zpívající německy u snové postelové scény.. kdo by nechtěl? :D Xena v sexclubu v Amsterdamu? Proč by ne. Český komunistický vlak je prostě boží, jen by mě zajímalo, kde našly takový, kde ty sedačky a kupé vypadaly jako nové bez podivných skrvn, dír, žvýkaček, protrženého polstrování atd. No a celá "Bratislava" opět natáčená u nás mě dostala.. nevěděla jsem, jestli to má urážet, nebo se tomu smát.. vybrala jsem si, že to vezmu jako parodii a blbost Amíků a tak jsem se smála.. "Dobrá matičko boží, jsme ve východní Evropě!!!" tak dík no ehm.... Dolar a 83 centů z vás na Slovensku a zvláště v hlavním městě prý udělá boháče a když dostanete niklák můžete dát výpověď a otevřít si vlastní hotel jako Táborský anebo tam mají divný absint jako nikde jinde.. takový radioaktivně zářící zelený sliz... co si pamatuju naposled, co jsem ho pila, nevypadal tak jakože bych se z něj proměnila v nějakého mutovaného superhrdinu. "On mi zaplatí za to, že se podívám do každého muzea a katedrály v Evropě. - To zní opravdu báječně. Pro tebe." No ty vole.. mě tohle někdo navrhnout, tak skáču radostí do nebe a asi dostanu z toho nepřeberného štěstí infarkt. Chci taky! Ale jinak je to prostě typická americká sračkoidná komedie, která je vtipná jen díky tomu, že to člověk bere jako parodii a poznává různá místa v Praze s nezvyklými doplňky.

plakát

Shortbus (2006) 

Totální ujetina, která baví celou dobu velmi slušně, ale na druhou stranu někdy si člověk říkal, na co se to sakra kouká a že to zas tak dobré není, jako to působí v těch výborných momentech. A proto jsou to ty 3*. Protože na jednu stranu bych tomu dala i 5* za geniální nápady, ale na druhou stranu 1* za naprostou nijakost a podivnost. A taky potom, že prostě sama nevím, jestli se mi to líbilo nebo ne:D Na jednu stranu jsem chcala smíchy u "zpívání americké hymny do zadku" na druhou stranu mi přišlo neuvěřitelně trapné to mezi Jamesem a nevímjaksejmenoval,co ho stalkoval. Na jednu stranu jsem chrochtala blahem nad zpracováním města (myslím ty animované pasáže a vlety do oken), na druhou zase ta scéna, kdy Sophia běžela tím lesem bo co to bylo, tak bylo hrozně divné... No ale stříkanec na "Pollocově" obrazu byl bomba a konec byl zase něco ve stylu "Co to sakra je za blbost? Prostě si všichni zazpíváme, ne?" Takže fakt 3*.

plakát

První den zbytku tvýho života (2008) 

Celé se to vlastně odehrává jen v pěti dnech, ale v různých letech, takže to je krásný průřez celým průběhem jejich života. A mě se to neskutečně líbilo a určitě se na to někdy kouknu znova.. moc krásné a jímavé a na konci jsem samozřejmě bulela, že? A teď pár faktů. 1. Zajímavé znázornění ztráty panenství. 2. Jsem zvědavá, jestli až se přestěhuju do svého vlastního samostatného bytu, taky si takhle šíleně zatančím radostí a spálím večeři... asi jo, bez toho to prý nejde. 3. Fuuuj oni tam chlastali bouchanou tequilu. Je mi blbě jenom jsem to viděla. 4. Ty vole, Raph si dal vlasy z ksichtu, stáhl si je do "culíku" a jaký fešák najednou a i pak, když se ostříhal samozřejmě:) 5. Nepochopila jsem, proč si naprosto prázdný pokoj u nich, když bydlel na bytě, celý znova vytáhl a všecko si dal, tam kde bylo. 6. Jooo jasně, on si po 7 letech vzpomene na číslo na nějakou holku, které tehdy ztratil a pak ho celý natěšený vytočí. 7. Matka objeví dceřin deník a klidně si ho přečte? WTF? Snad nějaké soukromí ne? Ti rozumnější si holt blbé deníky nepíšou. 8. "Chtěl jsem ji vyznat lásku, ale nenašel jsem slova. - Tak si ji poslal své chlupy. To je logické."

plakát

Parchanti (2010) 

"Řekni to znova, ale pomalu a pro hodně blbý prosím." Sice viděno s dabingem, protože jsem byla moc zdechlá se na to dívat v originále, ale i tak mě to neskutečně bavilo a nasmála jsem až se na mě slečna v kupéčku dívala jak na debila. "Počkej. - Ne. - Jo. - Vážně? - Proč ne? - S tímhle? - Ovšem. - Tak jo." aka jako dopravní prostředek si banda drsňáků vezme žlutý školní autobus. Komické bylo, jak Jensen a Cougar dělali ve fabrice panenek mezi samýma babama v Bolívii. "Snook. Čirá destrukce. Bez znečistění." aneb celý ostrov se rozpadne na kousíčky, udělá ze sebe minitornádo, vstřebá se sám do sebe a zmizí jen tak.. puf. Největší komik tu byl Jensen... jak dělal poslíčka a zpíval si u výtahu a potom "Tak co holky, líbím se vám?" tak jsem skoro udělala loužičku. A scéna "Jsem ničivá smrtící mašina a mám drsný telekinetický schopnosti", kdy telekineticky zastřelí dva hlídače za hudby Don't stop believing ... tak to už mě totálně rozsekalo a slečna buď vystupovala, nebo šla radši do jiného kupé. Scéna, kdy vletěl rovnou do motoru a jeho motorka přesně do kabiny letadla... no dokonale vypočítané a hodně impozantní, no ni? P. S. Lepící páska je prostě na všechno!!!

plakát

Naši a já (2013) 

Možná je to průměrné teen drama/comedy, ale mě se to moc líbilo a byl to přesně ten film, na který jsem měla náladu. Velmi příjemné herecké obsazení bylo velkým plusem. James Marsden tu hrál ovšem prvotřídního pošuka.. mít takového otce, který vyhrožuje ztažením z kůže klukovi, co políbil jeho dceru.. nechtěla bych. Docela dlouho jsem přemýšlela odkud znám Sarah Bolger, až pak při prohlížení profilu vidím Out a už mě to trklo. Tady měla naprosto skvělé sarkastické poznámky. Co se týče Thomase Manna, tak jsem zjistila, že jsem ho viděla skoro v každém jeho filmu a ve všech hraje takového toho poťouchlého outsidera, ale ty role mu prostě sedí.... ještě do třetice jim tu chybí (v popisku, kdo v tom hraje) ten Tim aka William Peltz, který měl totální Cyranovský nos :D Klidně si tomu dám 4-5*. "Do overs don't count."

plakát

Sviňák (2013) 

"You cannot fucking trust anybody anymore, do you?" Tak za prvé naprosto fantaskně bombastický a totálně nadupaný soundtrack (jo teď nezním jak pubescent:D). Za druhé role Jamese McAvoy..... to prostě člověk musí vidět... on tu fakt hrál totální hajzla, ale s tak sexy přízvukem a jeho zevřením... prostě byl úžasně vychcaný a hrozně se mi líbilo, že si tento film nebere servítky. No a ten jeho úsměv a i smích mě totálně dostával do kolen. Scéna, kdy v muzeu prostě zvedne vystavený model lodi do rukou.. začne houkat alarm a tak ji dá do ruky tomu přizdisráči s velmi neohrabanýma rukama je bomba.. stejně tak jsem uchcávala smíchy, když Clifford tančil se svítícím řetězem a třel si při tom bradavky na tento song. Kopírování ptáků ani nekomentuju:D Jakože ale vůbec jsem nepochopila proč tam byla ta scéna zpívání v autě, kdy se tam pak ještě objevily vokály na zadním sedadle. Jako wtf? No a následující scéna s písní Merry Christmas everyone... "It's the season love and understanding, merry Christmas everyone...." a přitom se probudil ráno v autě, napil se chlastu, pozvracel se, šňupl si koksu a zapálil cígo... boží vánoční ráno, ne? A ten téměř konec? Ty vole takový zvrat jsem vážně nečekala a ne jako Kája slavíka, ale doopravdy nečekala... Zůstala jsem prostě s pusou dokořán... a úplný konec? Nasere :D "Same rules apply." K tomu byl tento song opravdu naprosto nehodící se, až se na to perfektně hodil... což mě takhle okruhem dostává zpátky na začátek, že soundtrack byl naprosto boží a hezky jsem to celé uzavřela ne? Nebudu skrblík a dám tomu 5*. P.S. Všimli jste si, že všichni v tomto filmu mají v oblibě hodně prskat a to až tak, že jim běžně padaly sliny z úst?

plakát

Sparks (2013) 

Možné Spoilery. Tak po technické stránce tady není o čem mluvit, je to totiž naprostá katastrofa. Co se týče herecké stránky, rovněž naprosto otřesné. Ovšem, pokud se bavíme o nápadu, tak se mi to hodně zamlouvalo. Za to plus za vývoj příběhu a jakým stylem jsme se jej dozvídali (i když konec kýčovitý až běda) jsou ty 2*. "What is it take to kill you, Mr. Sparks? Knives. No. Guns? No. Gravity? Apparently no. - Not damn thing." a vyhodil sebe i jeho do povětří díky dynamitu na zádech.. no a pak záběr na jeho prst, do nějž se vracela krev.. neříkám nic:D

plakát

Jízda švárů (2014) 

"Can we like got those earplugs or anything like that? - No, usually the bad guys don't give us time to put on that kind of stuff." Silně podprůměrná akční komedie s naprosto nesympatickými herci a zápletkou jak když pojďme. Pár vtipných scének se našlo, za to je 1*, ale jinak to celé bylo jak přes kopírák s jinými podobnými filmy ale narozdíl od nich to nevynikalo žádnou originalitou. "I got him to talk to, didn't I? - Yeah, you've got a very interesting interrogation voice. Nice and squeaky." A ty zpomalené scény mi přišly spíše k smíchu, než že by mě ohromily svým filmařským umem. "Don't touch me. - It was a tap, I didn't touch you. That's difference. This si touching."