Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krátkometrážní

Recenze (1 662)

plakát

Scapinova šibalství (2012) (divadelní záznam) 

Připravuji se tímto divadelním záznamem na atmosféru divadla, které po roce (naposledy viděno Jak se vám líbí od Shakespeara v Plzni) opět navštívím a to Sluhu dvou pánů v Olomouci. Co se týče Scapina, tak se mi to hrozně líbilo, ale nemohla jsem se ubránit dojmu, že občas kopíruje Sluhu dvou pánů s Donutilem (což tuhle inscenaci jsem viděla už nejmíň 12x). Jak některými situacemi, tak grimasami a intonací hlasu, tak i některými řádky. Ale je fakt, že prostě tohle je podobné tématikou tomu sluhovi no. Těžko říct, jak moc dobrá nebo špatná je inscenace vůči staršímu českému snímku s Menšíkem, ale dokud jsem ho neviděla, tak tohle mě pobavilo na 4-5*. Obdivuju a miluju to skloubení blbinek a improvizací s textem. Jediné, co mi docela vadilo, bylo to interview uprostřed... trochu to rušilo tu podívanou. A nyní, protože tam bylo tolik skvělých hlášek, vám, nebo spíš pro sebe jich tu kotel vypíšu. "Počkej, musím to podplavat (v hledišti se plazí pod sedadly diváků.. vynoří se uprostřed) Dobrý večer mořská pano. Bys nevěřil, jak je to moře dneska zasraný. Samá chaluha ale ja to musím dokončit. (opět plave dál, na konci prostě nekomu šlohnul tašku při tom plazení) Hele co se na dně válí. Hodím to zpátky." ------- "Já teda nevím jak je to možný, ale támhle jde víš otec. - Počkej to není možný, dyť to před chvilkou ještě bylo moře. Dyť jsem v tom plaval, ale on asi vážně jde. On nám tu mezitím asi vyrostl chodníček. Tak dobrá, zbytek jste moře a tady první sedadla na kraji jsou chodníček." ----- "Vymámí ty peníze z vašich otců, ale napřed mi řeknete k jakýmu chodíte kadeřníkovi. - Salon Urbanová." ---- "Pizza Goldone - No Goldone - Molier? Pizza Scapino!" (krásná narážka na Goldoniho) ---- "A za druhé keby bolo možno aj halušky s bryndzou." ----- "Vy teď tady nebudete moře, ale budete soudní síň, takže Ticho v soudní síni." ---- "Váš advokát udělá to samé... a s rukama v kapsách." (mladý klučina) ---- "Stejně se nakonec ocitnete tváří tvář soudci. - Kterej z nich to je? - Oni jsou to všichni, ale ještě to nevědí. Pane oni sice ještě studujou ale to je jedno. V téhle zemi je možné úplně všechno. A ti proti vám už budou předem podujatí nebo budou hájit něčí zájmy, že? Nebo je bude popichovat jejich milovaná ženuška... v budoucnu." ---- "A já půjdu k soudu. - Ale pane, přece se nepustíte do té školky?! (ukáže na publikum)" ---- "I kdyby mě za to měli lámat vole - V kole... vole. - V kole." ---- "Mu proženu mečem svůj břich." (evidentně nová improvizace bo ti dva si tam uprskli smíchy) --- "Krkovička taky. To je ovoce jako víno, pane."

plakát

Pařba na třetí (2013) 

Tak to pardon, ale na tomhle nebylo nic vtipného. Celé je to už až moc úchylné a trapné. Například hned první scéna, byla neskutečně nechutná, nikoliv humorná.. stít žirafu o most? Který perverzní mozek to vymyslel? Jako největší nedostatek celé série Hangover, ale především ty dva následující díly beru to, že si nejsem schopná vlastně vybavit o čem jednotlivé filmy byly, především dvojku si nevzpomenu ani ň. A po tomto díle budu mít stejný problém tak za měsíc, možná týden. (A to většinou sklerózou netrpím a hodně snímků si pamatuju po dlouhou dobu.) A ten úplný konec? Tak to bylo asi to nejvíc "cheasy", co jsem kdy viděla. A jak píšu ten komentář, tak si uvědomuju, že to bylo ještě lacinější, takže žádné 2* ale 1,5*. Celkové hodnocení Hangoverů - když už evidentně skončily? První díl 4*, byl vážně povedený a originální. Druhý díl 2-3*, vím že jsem se místy smála, ale nevybavím si už čemu. Třetí díl 1-2*, největší úchylnost ale v tom špatném slova smyslu.

plakát

Hitchcock (2012) 

Tak jestli to takto skutečně bylo, tak nechat vykoupit všechny výtisky knihy po celé zemi, aby si to nemohl nikdo přečíst a musel počkat až na film, je geniální až hodně sobecké a povýšenecké. Popravdě mě film hodně zklamal, nečekala jsem od něj zázraky, ale tohle byla vcelku jedna velká nuda, kterou nezachránili ani Helen ani Anthony ani Scarlett. A to už je teda opravdu něco špatně. Bylo to celé takové moc... hrané. Perfektní scéna, asi jedna z mála z celého snímku, byla, když přišlo na promítání Psycha a jak Hitch čekal venku před sálem na reakci publika na sprchovou scénu. "Doposud žádný americký film nikdy neukázal záchod, natož jeho spláchnutí."

plakát

To já ne, přísahám! (2008) 

Když začíná film slovy: "Ja nevím, ale podle mě na počátku nebylo nic. Jednoho dne Bůh zničil všechno. Život se ocitl na konci tunelu. Můj doktor řekl, že jsem normální chlapec. Já, Leon Dore, normální chlapec? Někteří doktoři by měli být zabiti popravčí četou.", tak je jasné, že to bude něco skvělého, netradičního a černohumorového. Hlavně když vzápětí je záběr na to jak se nechtě zasebevražďuje (jsem si vědoma, že to není slovo) na kruzích na stromě. Jeho "smrtelné nehody" jsou prostě báječné a to především proto, že je mu teprve 10. Ale co by člověk čekal, když ho jeho matka učí, že "Lepší je nelhat, ale nejhorší je lhát špatně." Popravdě ten klučina byl velice inteligentní i když si vymyslí kvůli špatným známkám ve škole, že vidí rozmazaně a otec mu pořídí brýle přes než vlastně nic nevidí. Založit oheň, aby se přestali rodiče hádat? Brilantní. Jeho lži jsem obdivovala... vážně, jak mu to všecko vždycky do sebe celé zapadalo. Jinak, kdo by nevěděl, tak rozvod je stejně špatné slovo jako vagína.. nemá se říkat:) Když vás chce napadnout obrovský vrčící pes, tak si prostě sednete v lese na cestu a hrajete piškvorky. "Leo, možná můžeme začít nový život. - Je nám jen 10, Leone. - Přesně, ještě není příliš pozdě." Prostě ta děcka tady byla naprosto skvělá... tak parádní herecké výkony kolikrát nepředvádí ani dospěláci. "Desperate times, desperate measures." Ten skoro konec byl brilatní, jako já měla pusu dokořán, slzy a zděšení v očích a husí kůži, k tomu ta veselá hudba.... "Začít znova je jako začít stavět domek z lega odznovu. Poprvé ho zničíš, přeměníš v suť. Potom je možné všechno.".... a tma.. tohle by bylo něco, čemu říkám dokonalý konec. "Život nebyl stvořen pro mě, ale zdá se, že já jsem byl stvořen pro něj." Jsem si vědoma, že tento komentář obsahuje velké množství quotes, ale já za to nemůžu... v tomhle filmu bylo tolik životního moudra.. tak se poučte milí zlatí:) P.S. "Jsi lepší než traktor. - Co to má znamenat? Posmíváš se mi? - Je to psychologická cesta, jak říct..... že tě mám rád. - Já se mám taky ráda. Nepřerušuj a poslouchej mě." Takže holky, až vám příště někdo řekne, že jste lepší než traktor, znamená to, že vás má rád:D

plakát

Charlie Bartlett (2007) 

Jak se stát oblíbeným? Charlie Bartlett Vám dá jednoduchý návod. Za prvé musíte být prudce inteligentní. Za druhé se oblíkejte úplně jinak než všichni kolem vás. Za třetí choďte s trapným kufříkem místo báglu. Za čtvrté padělejte řidičáky... tak za váma budou všichni chodit, protože chtějí logicky chlastat a vy pro ně budete nepostradatelní. Když vám to ale nevyjde, protože vás vyrazí ze školy a jste nuceni jít na jinou... no pak musíte začít odznova... krok číslo jedna až tři je stejný. Krok číslo čtyři prodávejte prášky aka drogy. Jednoduché ne? Tím se zbavíte i případného šikanizéra, když z něj uděláte svého obchodního parťáka. Naprosto skvěle mě tato komedie pobavila a rozveselila v těch divných šedých dnech, co tam jsou za okny poslední dobou. Tohle prostě pracuje, tak jak má. 4*.

plakát

Souboj (1991) 

Bylo to skvělé ačkoliv se mi vůbec nelíbilo jaké hovada jsou. A popravdě mi ale nepřišlo, že by se Birdlace nějak změnil či zamiloval, jak většina tady píše, že "jejich láska byla tak silná, že přetrvala i roky ve Vietnamu"... ano sice se šel pak omluvit, ale pořád byl stejné hovado, když ji nakonec nalákal do postele a pak vyhodil z okna papírek s adresou... a to že se za ní vrátil po třech letech? Žádná láska, jen vypočítavost a možná špatné svědomí.. všichni kamarádi mu evidentně umřeli a on potřeboval, aby ho někdo litoval a obejmul a věděl, že Rose ho nepošle do jistých končin. Prostě "Out-fucking-standing man." Ale ne, jinak se mi to hrozně líbilo, takový milý romantický snímek s perfektními hereckými výkony. Po zhlédnutí jsem se samozřejmě dívala na toho - mě doposud neznámého - Rivera Phoenixe a už vím, proč jsem ho neznala, když teda tragicky zemřel dva roky po natočení tohoto. Škoda.

plakát

Princ Bajaja (1971) 

Moc se mi to nelíbilo, ani ne to že to bylo takové ponuré, ale prostě tuhle pohádku jsem nikdy moc nemusela ani v knižní podobě a teď, když jsem ji viděla ve filmové, tak taky ne. Hned první, co mě udivilo, jak mu nebylo divné, že ten kůň mluví. To je asi normální, když se bijete před hostincem, že na vás kůň promluví "naskoč si" a odveze vás. Ok. Další věc. Ha a pak že dřív to nebylo jako dneska... znala ho - no znala je silné slovo - potkala ho před dvěma minutama a už by ho políbila, kdyby je nevyrušili.. to je úplně stejné jak dnešní omladina (jsem sice zhruba stejně stará, ale baví mě používat slovo omladina :D) na diskotéce, nebo snad ne? Akorát že nehrají slepou bábu, ale tanec zvaný ochmatávačka. Další fakt. Odkdy ženské v této době (pohádkovostředověké samozřejmě) mohly nosit legíny aka kalhoty a být oblečené jako panoši? Ten souboj s drakem byl každopádně nejubožejší a nejnudnější, jaký jsem kdy viděla. Nekonečné obsakakování draka na koni jak na oslu a ani se nestrefoval. Všimli jste si taky, že evidentně neuměl zacházet s mečem, když ho furt držel za ostří anebo jako obrannou kládu? No a nejvíc mě dostal závěr, kdy zcela radikálně, bez debat je hned popravili hozením ze skály... a házeli je všichni - kuchtík, voják, služka... hodně razantní.

plakát

Kouř (1990) 

Co tohle ***** bylo? To byla první slova, co mi vyvstanula na mysli při závěrečných titulcích. Tohle je neskutečná blbost (kdy si místy říkáte, co to tam všichni hulili místo těch Startek a jiných značek), podivínská bizardnost... je to prostě recese. "Já povím vám tu velkou věc. Je úžasná a prostá přec. - Co je to? Co to je? Jak se to jmenuje? Nenapínej, honem pověz. Co to vlastně je? - A já vám to nepovím, protože jste zvědaví." Naschvál napsané chabé herecké výkony, otřesné dialogy, zvláště Mirek mluví jak postižený dement, který se u toho ale tvářil, jak kdyby říkal nějaké poetické moudra a když nemluvil, tak se usmíval jak blbeček. Ty přímé velmi blízké záběry na ksichty byly taky k popukání. "A co ta práce? Na to stačit budete? Co kdybysme to dali do figury spolu my dva. - Hmmm a co takhle každej zvlášť. - No, jestli si chcete nasrat na hlavu, prosim." Upřímně? Já jsem se smála skoro celou dobu, nekecám... téměř po celých 89 minut (jak píše info nahoře a já mu budu věřit) jsem se smála, pousmívala, pochechtávala, nevěřícně kroutila hlavou se zadržovaným smíchem... "Ale já dál nepůjdu, víš. Tady se hned všechno roznese. - Hmm ehm. - Jéé ty to tu máš hezký." A už byla vevnitř..... "Abys tady nebyl tak sám. - Ale já tady nejsem sám. Já tady tak chlastám. - Ale seš sám. - Ale já tady nejsem sám, já tady tak chlastám...." Nyní bez jakékoliv urážky, ale lepší teploušsky řečenou hlášku než "Ale ale, co to nevidí oko mé modravé. Ahoj kočko. Tak to dneska rozjedeme. Tak to rozbalíme. Jste skvělí. Jste báječní. Jste dokonalí." jsem prostě neslyšela a myslím, že do konce mého života už ani neuslyším. :D

plakát

Pějme píseň dohola (1990) 

Bylo mi to doporučeno od mých spolužáků, že jestli jsem tohle neviděla, tak fakt musím už jen kvůli "A švidra vydra". Upřímně bylo to dobré doporučení. Smála jsem se u toho docela dost, nad těmi stupidními dialogy aka "No tak s dětma už dělám leta. A myslím že to dělám dobře. Zatím. - Eště co na to děti. - Hele sklapni vrtuli Saďoure. Já už hergot nevím. To je asi švidra." či ještě inteligentnější reakce "No a teď ty Bobe. - Já jsem Bob, ale to už si říkal. - To je Bob." Zírala jsem na to ucho, mladičkého "Lotranda" aka Strach jako 17letý (sorry kámo, ale ať už si režíruješ, co chceš - i když jsou to dobré filmy, pro mě si furt Lotrando). Jedné věci si člověk všimne hned na začátku - jak sakra dobré dětské herce jsme dříve měli. Kam se na to hrabou ty dnešní děcka ze všech seriálů a filmů, které odříkávají své řádky jako básničku a tváří se u toho jako "mamí já tu nechci být, co to po mě sakra chtějí". Prostě nevím, čím to je, ale dříve ty děcka uměla hrát a tady tohle je důkazem. "A co kouzelný slovíčko? - Švihej!" Jediná scéna, která mi nešla do hlavy bylo to desetiminutové pochodování krajinou za doprovodu hudby jak od nějaké jazzové alternativní kapely. Zbytek byla řada báječných scén, ze kterých na ukázku třeba, když ten špekáček šel tančit ploužák s dřevěným sloupem, hezky se uklonil a tančil.. a jak pak odstrčil toho, co ho chtěl vystřídat. Prgy mrgy tygr aka Primeros.. evidentně značka prověřená léty. Konec tábora byl naprosto nezapomenutelný a fantaskní. 3-4* P.S: Ty cíchy /rozuměj povlečení/ poskládali pěkně hnusně.

plakát

One Direction 3D: This Is Us (2013) 

Nechápu, proč se na tohle dívá někdo, kdo nesnáší hudbu a samotnou skupinu 1D? To abyste si mohli připsat na konto další odpad! nebo co? Nevidím jediný důvod, v čem je tento dokument horší než o kterékoliv jiné kapele či muzikantovi. Např. Katy Perry, která ještě nedávno byla v červených číslech. Stejná struktura - vraceli se k dětství zpěváků, k jejich počátku kariéry až k tomu, co zažívají na turné a jak to vidí s budoucností. Naprosto stejný postup, akorát že Katy Perry nemá tolik nesnášenlivců jako tahle boy band. Vzkaz pro hatery: Užijte si to! ;) Mimochodem v komentářích jsem narazila na to, že se tu o kapele nic nedozvíte, např. kdy a kde a jak se dali dohromady... vážně? tak to ses asi kámo díval na jiný dokument. ;) Ať už na ně má kotel lidí jakýkoliv názor, tak se musí uznat, že za tři roky od té doby, co se dali dokupy, tak se z nich stal trhák a doslova ovládli celosvětovou popovou scénu. A to je teda něco... to dokázala málokterá hudební skupina/zpěvák/zpěvačka. Jasně můžete oponovat, že to je díky mladým naivním trapným dvanáctkám (což btw. nejsou jejich jediní fanoušci), že je kotel lepších kapel, ale nevyvádí takové psí kusy... a o to tu jde.. o tu show.. umět to prodat, získat si širokou základnu fanoušků a posluchačů a to se jim povedlo, i přestože se nedostali ani do finále X-factoru. Splnili si sen v podstatě každého obyčejného člověka (včetně mě)... ze dne na den se stali známými a užívají si života co to jde a přitom jsou to furt normální kluci. Takže já říkám, proč ne.. zaslouží si to. Bylo docela šílené vidět ty záběry ze zákulisí a fanynek... tohle asi nikdy nepochopím, jak řvou z plných plic áááá a skáčou a brečí a přitom natáčí, ale budou to mít celé roztřesené, čekají na letišti jenom, aby je viděli... to mi přijde všecko hrozně směšné. Neurolog: "The girls are not crazy, the girls are just excited." - silně pochybuju, ale fajn no:D Z tohoto dokumentu prostě čiší optimismus a úplně vás pozitivně naladí a to i přesto, že nejsem fanynka téhle kapely, ale ráda si poslechnu jejich skladby, když se mi líbí... (počet, kolik jich znám? teď jsem to spočítala.. 7+1 One way or another, ale to není originálně jejich).... Best song ever doslova provázel celé mé loňské léto na každém kroku (aniž bych to kolikrát chtěla, ale prostě to hrálo všude:D) a je to nehorázně pozitivní píseň.... P.S. Harryho focení mi připomíná, když mě chce někdo vyfotit s bráchou... nikdy se nemůžeme tvářit normálně.. protože to je přece nuda. P.S.S. V jejich filmu se objevily i takové hvězdy jako režiséři Martin Scorsese a Richard Curtis nebo fotbalista Cristiano Ronaldo.