Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krátkometrážní

Oblíbené filmy (10)

Sluha dvou pánů

Sluha dvou pánů (2000)

Naprosto perfektní divadelní hra. Má nejoblíbenější... Kdykoliv mám náladu se zasmát, okamžitě po ní sáhnu a směju se znova a znova těm výborným vtipům a hláškám. Miroslava Donutila jsem neměla moc ráda do té doby, než jsem uviděla tuto hru v televizi. Ale poté jsem ho začala jako herce, hlavně v komediích, brát. Předvedl zde naprosto excelentní výkon. Samozřejmě i ostatní herci byli skvělí. A musím dát poklonu i pánům muzikantům. Nejlepší scéna se dá těžko vybrat, protože nejlepší jsou všechny. Ovšem pudink ala pudlík a ratlík je nezapomenutelný... "No krásně to stojíte, opravdu grandiózně. Já se vám do toho nechci vkládat, ale kdyby tudy náhodou nedejbože šla bouřka, dejte ten kord takhle." Někdy jsem měla pocit, že M. Donutil improvizoval podle reakcí ostatních herců, což ale hru dovedlo k dokonalosti. Nejlepší divadelní hra a hned po ní následuje Matka v režii Františka Laurina z roku 1985.

Prázdniny

Prázdniny (2006)

Naprosto ale opravdu naprosto úžasný film. Teď jsem se na něj dívala asi tak po sedmé nebo osmé nejmíň a pokaždé se u něj cítím, jako kdybych ho viděla prvně. Kouzelný snímek, kdy se střídavě usmívám jak blbeček nad romantickými scénami a střídavě mám na krajíčku nad těmi dojemnými a pak se ještě směju u těch vtipných. Tomuto filmu vskutku nemám, co vytknout. Už dávno se zařadil do mé TOPky a pořád si za tím stojím. Prostě film, který člověk dokáže vidět více jak 5x a stále ho nenudí, nemůže být jiný než perfektní. Výborní herci - hlavně hlavní čtyřka tu byla vybrána velmi skvěle - J. Law - wau..nemám co dodat, prostě neskutečný fešák a tady ta jeho filmová postava je prostě pomilováníhodná, C.Diaz - mi tu vůbec nepřipadá jak blbá blondýna jako ve většině filmů, ale naopak se tu hodí a v její roli si nikoho jiného nedovedu představit, K.Winslet - no tak to je geniální herečka a tady je prostě perfektní a poslední J.Black - ač komik, tak tady skvěle doplňuje ústřední čtveřici. A myslím si, že rozhodně bych tu ještě řadila E.Wallacha v roli Arthura - bez něj by film nebyl kompletní - starý scénárista, který probudí v K.Winslet "filipa". A to největší plus tohoto filmu je hudba...báječná....přes písně jako "Have yourself a little merry Christmas" atd. ale především ty znělky - Arthurhs theme a pak prostě ta hlavní, však víte jaká, nevím, jestli má nějaký název ale hraje například když Amanda (Diazka) skoro na konci filmu běží zpět do chaloupky....tak pardon...teď jsem to našla "Maestro" se jmenuje (samozřejmě od Zimmera). Prostě tento snímek je dokonalost sama...5* naprosto jasných (někdy si říkám, že je i mnohem lepší než Love Actually). Miluju tento film. Say a man and a woman both need something to sleep in and both go to the same men's pajama department. The man says to the salesman, "I just need bottoms," and the woman says, "I just need a top." They look at each other and that's the 'meet cute.'

Drž hubu!

Drž hubu! (2003)

Moje nejoblíbenější komedie. Vážně. I když slyším pořád ty samé vtípky dokola, vždycky se jim směju. Dvojka Jean Reno a Gérard Depardieu jsou naprosto úžasní. Ruby alá zpočátku mlčenlivý zločinec a Quentan z Montargie alá největší blbec na světě. Je zde spousta skvělých scén jako "útěk" z blázince...,"právě nám utíkají dva blázni, ne počkat oni se vrací..no ti co předtím utíkali, zase utíkají", nebo scénka s bučící krávou v krabičce a prdícím pytlíkem je nezapomenutelná... kráva, prd, kráva, která prdí :) A opravdu vždy kdykoliv film zhlédnu, si přehrávám scénu, kdy Quentin vyskočí na tu Albánku a poté se diví proč utekla - Ruby: "a ty se divíš, když na ni vyskočí takový hromotluk a řekne: Ahoj jmenuju se Quentan a jsem z Montargí (samozřejmě s jeho napodobujícím úsměvem) a Quentin na to: To je zajímavé, já to říkám vždycky a lidi na to většinou reagují kladně." Takže prostě skvělý scénář, režie, herci... Pro mě světová komedie století číslo 1.

Transformers

Transformers (2007)

Nemám co dodat než jen - awesome. Naprosto skvělá strhující podívaná. Autoboti byly jako skuteční a nejen, že byli chytří, ale ještě k tomu i vtipní. Scénka kdy se schovávají u domu, aby ho Samovi rodiče neviděli, byla opravdu velmi komická. Nejlepší výrok filmu je ovšem ten, kdy malá holčička v noci vstane a jde k bazénu, z nějž vyleze autobot a zeptá se: "Ty jsi zoubková víla?" Tady jsem si film musela stopnout, abych se mohla nerušeně 3 minutky smát. Jako hlavní herec mi byl Shia LaBeouf (hodně blbé jméno pro chlapa) velmi sympatický a o Megan Fox ani nemůže být řeč. Nikoho jiného bych si v její roli nedovedla představit. Líbilo se, jak Sam setřel velitele tajného sektoru 7, tím, že vše věděl líp než on... Všechny scény byly tak skvělé, že prostě nemůžete vybrat tu nejlepší a nejakčnější. Celý film doprovázela vynikající a odpovídající hudba, která některým situacím dodala na dramatičnosti. Čmeláka jako auto bych taky brala ;) Za poslední dobu nejlepší film, co jsem viděla. Už se velmi těším na dvojku. Asi se na ni mrku dneska večer:)

Melodie mého srdce

Melodie mého srdce (2007)

Páni! Tenhle film mě naprosto okouzlil. Nemám k němu co víc říct, než že je bezvýhradně perfektní. Rázem se řadí mezi mých top 10. Ty melodie čili soundtrack a Freddie Highmore dělá z filmu to pravé a dokonalé. Samozřejmě i J.R. Meyers je výborný v jeho roli. Hudba prostě dokáže nemožné! P.S. Taky jsem si jako malá povídala s měsícem;) The music is all around us. All you have to do is listen 13.10.2012: Viděno znova - Vidím, že jsem zapomněla ještě podotknout tu nádhernou hru se světlem a opomenula K. Russell, kterou jsem vlastně v tomhle filmu viděla snad úplně poprvé, nebo spíše si jí všimla. A ještě něco, asi jediný vtipný okamžik ve filmu, o nějž se postarala J.S.Nash - ta malá holčina z kostela - You're like an angel - Ok, i gotta go.

Anastázie

Anastázie (1997)

Jedna z nejkrásnějších pohádek, jakou jsem kdy měla možnost vidět. Už jako malá jsem se do ní zamilovala, a teď když jsem se k ní jako větší vrátila, opět jsem zůstala oslněna. Krásná animace, nádherné písničky (Journey to the past, At the beginning) -přiznám se, že "Journey to the past" mám raději v češtině (Snad svůj domov mám)- krásný malý podvraťácký pes, rozkošný netopýrek, skvělý příběh, a...no jednoduše miluju na této pohádce naprosto vše. Kdyby takový Dimitrij existoval i skutečný, nejen animovaný, byla bych velmi šťastná ;) Nevím, co tady všichni mají s dabingem, ale mě přijde hodně dobrý (asi to bude tím, že jsem ji vždy viděla jen s tím z roku... no když to bylo odvysíláno v ČR poprvé), jestli se to snažili teda nadabovat v poslední době znova, udělali velkou chybu, ale naštěstí jsem neměla tu možnost, si ho poslechnout. 2.12.2012: Včera jsem měla takovou sentimentální náladu, tak jsem se koukla na Anastázii znova, opět mě okouzlilo naprosto vše..především teda píseň Journey to the past...no ale tentokrát bych tu chtěla něco poznamenat k oblečení..všimli jste si, že na ní vypadalo dobře úplně všechno? i stan s ruským cirkusem? :D Ne sranda...ale jsem ráda, že se dostalo hodnocení konečně do červených čísel.

Vyšetřování ztráty třídní knihy

Vyšetřování ztráty třídní knihy (1997)

Moje nejoblíbenější inscenace od divadla Járy Cimrmanna. Myslím, že sálodlouhý komentář není třeba, jelikož tomuto divadlu naprosto nic nechybí. Obsahuje vše, co jsem od intelektuálního humoru čekala. Herci alias neherci jsou výborní. Takže už jen dodám můj oblíbený výrok. "Hodní chlapci?! Tady je to jeden vedle druhého debil nebo blbeček! Debil, blbeček, debil, blbeček, debil, blbeček. Jedině támhle vzadu, tam je světlá výjimka, tam sedí dva blbečci vedle sebe."

Láska nebeská

Láska nebeská (2003)

Romantická komedie, která nesmí u žádných vánočních svátku u mě doma chybět. Filmy, kde se prolíná více příběhů najednou, které, ač to tak na začátku nevypadá, jsou propojeny postavami i problémy, prostě miluju. Vždy se divím a ježiš aha..tenhle je bratr od toho..aha... A navíc u takovýchto filmů se pozná, kdo je dobrý režisér, protože není zrovna jednoduché propojit odlišné problémy jednotlivých postav, tak aby to nepůsobilo násilně. Ve filmu jsou povětšinou obsazeny velké herecké kapacity jako C.Firth, K.Knightey, H.Grant, E.Thompson, A.Rickman a další... Je tu použita výborná hudba...velmi se mi líbilo zpracování písně 'All we need is love'. U filmu jsem se hodně smála, hodně brečela. Dal mi vše, co člověk od filmu žádá (tedy alespoň, co žádám já). Byla jsem naprosto pohlcena vánoční atmosférou a pocity. Musím ale přiznat, že nejvíce se mi líbil "příběh" mezi Hughem Grantem a Martine McCutcheon....Ten byl vážně krásný :) "Já ho neznám. Já si ho nevezmu. Nebudeš mě prodávat. - Já bych mu za to ještě zaplatil. - Otec chce prodat Aurelii nějakýmu Angličanovi za otroka." ...a frr celá vesnice za nima:)

Princezna Mononoke

Princezna Mononoke (1997)

Naprosto krásný animovaný film.... jeden z mých nejoblíbenějších už od dětství. Ty barvy, světlo, postavy....pohyb... překrásný příběh...prostě nádhera. K tomuto jedinečnému snímku jsou další slova naprosto zbytečná. Kdo to neviděl, měl by se na to v brzké době podívat. Úprava 2.6.2012 Viděno znova, protože jsem zjistila, že to natočil Miyazaki. Zbožňovala jsem snímek už předtím, ale to jsem se nezajímala o režiséra, teď když jsem si vědoma, kdo to je, tak srovnávám s jinými, co jsem viděla a budu srovnávat s dalšími, co uvidím, protože tohle je podle mě ten nejlepší od něj....zatím.