Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krátkometrážní

Oblíbení režiséři (10)

Hajao Mijazaki

Srdcovka. Objevila jsem ho vcelku nedávno, tak rok zpátky, ale zjistila jsem, že jeho dílo aka Mononoke hime, což byla má milovaná pohádka už od dětství, jsem znala. Od té doby už jsem viděla spousty dalších a jsem z nich pokaždé unešena. I ty slabší snímky pořád stojí za to. Viděno 10/23 - ale u všech ostatních neviděných se mi je nepodařilo sehnat a ani nepodaří, pokud nepojedu do muzea Ghibli a nebudu umět japonsky :D Z dostupných mi chybí jen film Lupin III. (1979), seriál Lupin III. (1971) a seriál Future boy Conan (1978). 

Woody Allen

Tak takhle plodného a zároveň kvalitního režiséra snad nenajdete. V podstatě od roku 1977 každý rok zrežíruje jeden film (někdy i dva). Ovšem zjistila jsem, že v jeho filmografii jsem poněkud pozadu. Viděno 7/46.

John Hughes

Co k němu říct? Na jeho první snímek Sixteen candles (první, co jsem já viděla ale zároveň jeho režíjní debut) jsem narazila nedávno - začátkem ledna 2013, a začala jsem sjíždět jeho filmy. Teď se zařadil do mé topky, protože nejenže je skvělý režisér, ale taky vynikající scénárista. Těžko vybrat nejlepší z jeho snímků, ale tak The Breakfast club nebo Uncle Buck se mi asi líbily nejvíce. Zatímco nejslabší je podle mě Curly Sue a She's having a babyViděno 8/8 aka Done!!!

Miloš Forman

Tak prostě klasa, tu není co dodávat. V podstatě všechny jeho filmy se vyskytují v červených číslech a to mluví samo za sebe. Viděno 8/19.